Weg met dat lelijke douchegordijn! Een douchecabine is veel netter!

badkamerIn ons vorige huis in de stad douchten we staand in de badkuip. Een douchegordijn zorgde voor wat privacy. Een douchecabine hadden we niet. Hier in ons huis op het platteland hebben we weer geen douchecabine. Zelfs geen badkuip! De douche is eigenlijk vooral een kleine ruimte. Het enige dat het water een beetje op één plek houdt is een kleine drempel die we halverwege de ruimte hebben laten aanbrengen. Dat en twee mottige douchegordijnen… Charmant vind ik onze doucheruimte dus niet. Maar afgezien daarvan is het vooral vervelend dat de vloer regelmatig helemaal blank staat. En dat komt omdat dan één van de kinderen de twee douchegordijnen weer eens niet goed dicht heeft getrokken!

douchegordijnen
Onze ‘douchecabine’…

Douchecabine: het voordeligste model

Maar goed, ik zou dus eigenlijk best graag een echte douchecabine willen. Dat is niet alleen mooier dan twee verschillende douchegordijnen, het lijkt me ook veel praktischer. Ik heb eens op internet zitten neuzen en de goedkoopste douchecabine op bijvoorbeeld maxaro.nl is 185,-. Dat is niet duur vind ik. Voor dat bedrag heb je een kwartronde douchecabine, met twee deuren van veiligheidsglas. Hoewel daar natuurlijk nog wel kosten bijkomen om het ding te plaatsen. Onze badkamer is niet zo groot, dus dit model zou wat dat betreft prima passen. Alleen hebben ze hem op het plaatje in een hoek geplaatst. En laat onze douche nou midden op de muur zitten…. Dus ik weet niet of je hij dan wel geschikt is. Kijk, hier is een plaatje:douchecabine

Douchecabine: luxe model

Nadat ik het goedkoopste model douchecabine had bekeken, zocht ik vervolgens bij de badkamers op Maxaro het duurste model douchecabine op. Dat kost 633,-. Ik moet zeggen dat ik die wel heel mooi vind. Hij is enorm ruim. Maar tegelijkertijd weet ik dat wij die ruimte niet nodig hebben. Ik douche toch het liefst alleen! Bovendien past zo’n grote douchecabine waarschijnlijk niet in onze douche. Hier onder een plaatje van het duurste model:

douchecabineConclusie over douchecabines

Qua prijs vind ik een douchecabine zeker wel een optie. Als ik het zo eens bekijk hoeft zo’n ding niet duur te zijn. En ik krijg er een droge en nettere badkamer voor terug. Maar ik twijfel nog een beetje over de kwaliteit van die hele goedkope douchecabines. Ik heb in het verleden al vaker de fout gemaakt om voor de laagste prijs te gaan, om vervolgens te merken dat het product niet zo goed was. Ik betaal liever iets meer, als ik zeker weet dat het dan ook echt goed is.

Lees ook mijn posts Badkamer schoonmaken en Wat is een inloopdouche?

Wat voor type douchecabine hebben jullie? En welk type of merk raad je aan?

Similar Posts

20 Comments

 1. Die luxe douche is echt heel mooi. Wij heb een douche met 3 ramen en twee muren. Ik raad aan om zo min mogelijk glas te nemen ;-). Afdoen is zo’n werk ;-).

 2. Ja, ik ken het. Wij hebben een douche in de badkuip en geen bescherming. Het is een ramp. Zeker met schoonmaken! Wij moeten hier heel snel wat aan doen. Namelijk een scherm aan een zijkant van het bad en een bewegend scherm over het midden. Wellicht schuin aflopend.. Liever dat glas schoonmaken dan de hele vloer elke keer… ;-)

  1. Een douchegordijn helpt wel wat Eva. Als je het tenminste goed drapeert… Misschien als tijdelijke oplossing? Hoewel zo’n lelijk gordijn voor je het weet permanent wordt. Die lelijke dingen van ons hangen ondertussen als 3,5 jaar…

 3. Ik zou kiezen voor een douchecabine van plafond tot grond zonder schuifdeur omdat die geulen ontzettend lastig schoon te maken zijn. Wanden van glas zijn altijd makkelijker af te nemen dan van die lastige hoekjes waar je net niet bij kan. Zo’n opzet als die van het duurste model is in dat geval het meest efficient, maar ik neem aan dat die ook in goedkopere uitvoeringen komen.

 4. Ik heb een hekel aan zowel gordijnen als douchecabines: claustrofobisch word ik ervan. Heb de ruimte nodig om lekker te bewegen zonder iets te raken…

  Aan de andere kant, sinds mijn kinderen douchen begrijp ik wel waar het goed voor is, zo’n scherm. Regelmatig stroomt de badkamer en als het tegenzit de overloop over als zij hun ding staan te doen onder de douche…

 5. Je kunt er eventueel ook voor kiezen twee zijmuren met een drempel op te laten opmetselen van gipsblokken, die te betegelen en daartussenin een glazen duur te plaatsen. Of muurtjes van die doorzichtige glazen blokken, die je niet hoeft te betegelen, ik weet alleen niet of je daarin een deur kunt bevestigen.
  ‘t Zal allemaal zeker niet goedkoop of goedkoper dan die dure douchecabine zijn, want er zal ook gebroken moeten worden in de huidige vloer, maar zelf vind ik tegels afnemen makkelijker dan die groeven en overlappende delen van douchedeuren waar je niet bij kunt komen.
  Ik zou niet voor de goedkoopste gaan, maar de allerduurste lijkt me ook niet nodig, er is heus wel een gulden middenweg.
  Tip: laat de glazen deur en/of wanden voorzien van een beschermende laag zodat het water er beter afdruipt en als je nog geld over mocht hebben, koop zo’n Kärcherapparaat op accu waarmee je kunt zemen (lappen ook trouwens), heerlijk in geval van badkamertegels, glazen wanden en je gewone ruiten! Ze zijn regelmatig in de aanbieding voor een tientje of vier.

  1. In ons vorige huis hadden we een douchecabine. Rampzalig. Al die geultjes die vies worden…

   In dit huis hebben we de douche in een nis, drie muren dus, en in de opening hebben we nog en stukje muur gemetseld, zelfde tegels erop, en dan een glazen deur ertussen (met een speciale coating, na anderhalf jaar nog geen plekje kalk!). Superstrak, super praktisch. Na het douchen naspoelen met koud water en droog trekken. Wij hebben nog een lange drain geplaatst waar je het water naderhand zo in veegt. En dat is dus het enige stukje waar we kalkaanslag hebben :-(

   Via internet kun je prima een douchedeur kopen. Heeft ons honderden euro’s gescheeld! Het interesseert mij niet zo of het een model van het jaar daarvoor is… Wij hebben nu een van Villeroy en Boch voor 235 euro en hij werd ook nog fijn thuisbezorgd :-)

   Dat Karcher apparaat klinkt geweldig trouwens!

   Afz. PK

 6. Ik heb een douchecabine en hoe schoon je ook bent, echt schoon is het ding niet te krijgen. Altijd opgedroogde druppels te zien, vuil dat in de randjes nestelt enzo.

  Mijn buurvrouw met net zo’n huis als ik heeft het slimmer opgelost. Die heeft een betegelde muur laten metselen waarachter gedoucht wordt. Superschoon te houden en het ziet er mooi strak uit. Misschien een idee voor jou?

  Groetjes Jacq.

  1. Heeft ze dan een deur in die muur? Het zou misschien kunnen bij ons, maar dan wordt het denk ik wel heel krap en claustrofobisch omdat de badkamer al niet zo groot is.

 7. Ik heb altijd zo’n hekel aan uit een douchecabine stappen: doordat het zo’n afgesloten ruimte is is het altijd zo verrekte koud daarbuiten! Ik ben dan ook groot fan van een gemetseld muurtje of een glasplaat om het spatwater tegen te houden :) helemaal afsluiten is niet mijn ding.

 8. Ik lees graag mee, al die tips zijn erg fijn, wij douche in de badkuip altijd de hele badkamer nat. Daarbij komt het moeten vast houden van de douche kop. Het is gewoon niet handig. Wij willen met de tijd graag de badkamer aan pakken. Maar hoe precies dat weten we nog niet, ik vind dit dus een interessant blogje!

 9. Onze douche is afgescheiden door een muurtje. Erg handig, maar alsnog wordt de douche best nat. We denken er nog over om een glazen deur te plaatsen. In ieder geval komt er niet weer een douchegordijn. We redden ons verder prima.

 10. Ik zou gewoon bij die douchegordijnen blijven. Je kinderen zijn groot genoeg om zelf de zooi op te ruimen als ze het gordijn niet goed dicht doen.
  Wij hadden in ons vorige huis eerst een douchegordijn en later een douchecabine. Dat was toen handig want onze zoons waren nog klein en trokken regelmatig per ongeluk (expres :-) ) de rails plus gordijn naar beneden.
  In ons nieuwe huis hebben we weer aan cabine. Ik vind het echt veel werk en een rotklus om die cabine schoon te houden. Elke keer met douchen moet de boel gezeemd en afgedroogd worden. Zeker met dat harde water hier.
  En dan nog het extra werk van geultjes, kiertjes, kalkafzetting.

 11. Je zou een half muurtje kunnen maken en betegelen. dat is makkelijker schoon te maken. Of 2 dezelfde douchegordijnen ;) en als je ze eens in maand met de handdoeken mee wast blijven ze fris. En vooral je kinderen zelf de rotzooi op laten dweilen wanneer ze ze niet dicht doen :) :)

 12. Wij hadden in ons vorige huis een douchecabine en die wilden we ook in ons nieuwe huis. We hebben een verhoogde rand, twee glazen wanden en twee muren. Of je glas of muren hebt, maakt niet uit, je moet ze alle vier droogwrijven. Eén keer in de maand een sopje met schoonmaakazijn erover en je bent de kalkaanslag kwijt. Het fijne van een cabine is ook dat de rest van je douche niet zo nat wordt.

 13. Het is al een paar keer gezegd maar ik herhaal het ook maar even. Een douchecabine zonder schuifdeuren. Die gleuven zijn lastig schoon te maken en gaat gauw schimmel inzitten. En koop inderdaad zo’n Kärcher trekker, ideaal na het douchen! Minder kalkaanslag, dus minder poetsen. Succes!

 14. An airframe rating is concerned with the precedent that it could set for other manufacturers that perhaps
  they’d be well served copying Tesla, even while maintaining their network of franchises.

  Not too long ago, discounted lease deals on cars from 2009, across all brands, cars are likewise susceptible to damage and as a result of it’s paperback equal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.