Wat zou je me willen vragen?

Nicole OrriënsOp andere blogs zie ik ze wel eens voorbij komen: posts waarin de blogger de mogelijkheid biedt om vragen te stellen. Laat ik dat ook eens doen!

In de comments kun je je vragen stellen. Wat mij betreft kunnen ze over van alles gaan. Van mijn persoonlijk leven, huishouden tot vragen over bloggen.

Ik zou zeggen: ‘Vraag maar raak!’

Similar Posts

24 Comments

  1. Ik ben niet zo van de bucket lists Inge. Ik heb het gevoel dat ik nu zou moeten zeggen: zwemmen met Dolfijnen of de Mount Everest beklimmen. Of een ballonvaart maken…

   Maar mijn grootste wens op dit moment is dat mijn kinderen opgroeien tot gelukkige en behulpzame volwassenen.

  1. Wat een leuke vraag! Ik haal mijn inspiratie echt overal vandaan. Uit mijn eigen leven, uit de krant, uit boeken, uit tijdschriften, tv, liedjes, uit stilte en andere blogs etc.

   Ik kom dan ook twee keer per week in de bibliotheek. Als blogger is de bibliotheek heel belangrijk voor mij voor nieuwe ideeën en informatie.

 1. Ik zou graag willen weten hoeveel kinderen je hebt en hoe oud ze zijn. Een andere vraag is, of je je huishouden strak georganiseerd hebt of ben je meer van het improviseren ?

  1. Ik heb 5 kinderen Louloudi. Maartje (20), Jan (18), Teuntje (16), Ot (14) en Piet (12).

   Ik ben níét van het improviseren. Met vijf kinderen om me heen gebeuren er al genoeg onverwachte dingen. Dus waar het mogelijk is heb ik vaste structuren en ritmes. Ik gun het mezelf om niet te hoeven stressen over schoenen die kwijt zijn, verdwenen sokken etc.

   Mijn leven en huishouden verlopen dus redelijk volgens een vast ritme.

  1. Ah ja, Sova-training. Op de basisschool moesten zowel mijn oudste dochter en oudste zoon daar naar toe. Mijn oudste dochter omdat ze haar erg stil vonden en mijn oudste zoon omdat ze hem zaten te pesten. Mijn zoon had daar trouwens geen last van. Hij vond de pesters ‘rare lui’ en haalde zijn schouders op.

   Wat betreft de sova-training: bij mijn kinderen hielp dat helemaal niets. Ze deden de lessen, maar het generaliseerde totaal niet naar het dagelijks leven.

   Ik word soms wel een beetje moe van al die sova-trainingen, weerbaarheidstrainingen en kanjertrainingen…

   Toch kan ik me voorstellen dat het kinderen wel wat inzichten kan opleveren. Misschien wat handvatten voor het dagelijks leven?

   Maar bij mijn kinderen ‘deed’ het dus niets.

 2. Ik zou graag willen weten hoe jullie nieuwe huis en woonomgeving bevalt en of het nu echt als je thuis voelt.
  En hoe doe jij dat met vijf kinderen en de zorgen die je toch hebt om je kinderen. Ik heb twee zoons en eigenlijk wilde ik vroeger ook graag vijf kinderen. Leek me heel gezellig, maar ik blijk toch een behoorlijke moederkloek te zijn die nogal sterk met de kinderen mee leeft. Al is dat misschien een valkuil van elke hsp-moeder. Weet niet of jij ook hsp bent :-)

  1. We wonen hier nu vier jaar, en ik moet nog steeds wennen. Als ik een plant was dan zou ik zeggen: ‘Die moet je niet verpotten!’ Maar het huis vind ik heel fijn, en de omgeving prachtig. Mijn jongste zusje vertelde dat ik na mijn verhuizing van Arnhem naar Doetinchem 5 jaar nodig had om te wennen, dus ik heb nog een jaar ; )

   Wel vind ik het leven op het platteland wat gecompliceerder dan in de stad. Zeker met kinderen. De logistiek is ingewikkelder en vraagt meer van de ouders.

   En ik maak me vaak en veel zorgen over mijn kinderen. Soms word ik moe van mezelf. Ik hoop daar nog eens wat beter mijn weg in te vinden. Ik voel me daarin behoorlijk kwetsbaar.

 3. Leuk! Ik heb wel een paar vragen.
  Waarom ben je begonnen met bloggen?
  Hoe combineer je het gezin/huishouden met het (fulltime) bloggen.
  Hoe verdien jij geld met bloggen?

  En nog een hele andere vraag:wat voor merk jurken/rokken draag je het liefst?

  1. Ik ben begonnen met een website voor thuisblijfmoeders. Dat is inmiddels ruim 14 jaar geleden.

   Ik was destijds hoogzwanger van de vierde en zocht naar informatie over andere moeders die fulltime thuis waren bij hun kinderen. Die was er in Nederland niet, dus begon ik een website http://www.thuisblijfmoeders.nl. In de loop der tijd zijn daar mijn blogs uit voort gekomen.

   Thuisblijfmoeders.nl is nu http://www.hetmoederfront.com. En de rubriek Huishoudkunde werd dit blog Huisvlijt!

   Ik combineer het huishouden met bloggen door vaste ritmes te hanteren. Ik begin ‘s ochtends om 6.30 met bloggen. En ik vouw bijvoorbeeld standaard de was op rond 15.30. Verder blog ik standaard ook in het weekend.

   Geld verdienen met bloggen doe ik door te proberen om goede en interessante artikelen te schrijven die mensen graag willen lezen. Als je minimaal 10.000 unieke bezoekers per maand hebt, word je interessant voor adverteerders. Daarnaast verdien ik met Google Adsense en bol.com.

   Ik draag het liefst Laura Ashley jurken en rokken. En alles wat van soepele jersey stof is.

  1. Ken je dit citaat van Elizabeth Stone Alie?

   ‘Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.’

   Zo ervaar ik het moederschap. En dat keer 5….

   Ik voel me dan ook best kwetsbaar. Want als er iets met mijn kind(eren) is, dan raakt mij dat ook.

   1. Ik schat in dat ik per week ruim 40 uur aan bloggen besteed. Ik blog ‘overal tussendoor’ en in het weekend. Het is soms lastig om echt een aantal uren achter elkaar goed door te werken, want dan komt er net weer een kind thuis of de wasmachine is klaar…

  1. Ja ik heb inkomsten uit mijn blogs. Dat moet ook wel, want anders zou ik de tijd die ik er aan besteed niet kunnen verantwoorden! Dat zou ik ook niet eerlijk vinden naar mijn man toe. Hij reist elke dag naar Amsterdam voor zijn werk, en ik zou hier dan maar een beetje zitten te hobby-en met blogs.

   Ik besteed veel tijd en moeite aan mijn blogs, en doordat het me inkomen oplevert kan ik er mee doorgaan. Mensen die boos worden over bloggers die geld verdienen met hun blog, of zure opmerkingen maken hier over, vind ik altijd naar. Want soms kan een blog alleen maar blijven bestaan omdát het inkomen genereert.

   Dat vergeten mensen denk ik wel eens.

 4. Deze manier van geld verdienen is toch helemaal prima. Ik snap niet waarom je met bloggen geen geld zou mogen verdienen.
  Ga lekker door met bloggen en ik hoop dat je er een inkomen uit kunt halen zodat je gezellig kunt blijven bloggen :-)

  Over die plant en verkassen. Ik voel me nergens echt helemaal op mijn plek. Misschien dat Friesland nog het dichtste bij komt, maar ook daar voel ik me een soort van vreemde. Ik heb op veel verschillende scholen gezeten, ben regelmatig verhuisd en na de provincies Utrecht, Friesland en Flevoland woon ik nu in Gelderland. Ik vind Gelderland trouwens de mooiste provincie.

  Dat van ‘your heart is outside your body’ wordt je er niet bijverteld als je aan kinderen denkt. Gelukkig maar, anders had ik het misschien niet aangedurfd. Terwijl ik zo gek ben op mijn zoons en we een heel fijn gezin hebben. Ze bewandelen niet de standaard paden. Daar heb ik respect voor en tegelijk vind ik het soms moeilijk om mee om te gaan. Met het opbouwen van een eigen bedrijf is het voor hen het handigst als ze eerst nog bij ons blijven wonen. Heel gezellig, al gun ik ze ook zo hun eigen plekje.

  Mijn oudste zoon heeft jaren geleden op het mbo een sova training gedaan. Ik heb hem er zojuist nog even naar gevraagd maar hij heeft er niet veel aan gehad. Waar wij wel veel aan gehad heeft is het boek van Susan Cain ‘Quiet’ The power of introverts in a world that can’t stop talking. En momenteel verdiept hij zich in MBTI persoonlijkheden. Je kunt testen en uitzoeken wat voor type persoonlijkheid je bent. Ik zie dat niet als in een hokje willen stoppen maar juist als een uitdaging om jezelf beter te kunnen begrijpen en als hulp om jezelf verder te ontwikkelen.

  Liefs, VeggieMo

  1. Ik herken wat je zegt dat het best lastig kan zijn als je kinderen niet de standaard paden bewandelen. Dat vind ik echt een les in loslaten. Zo studeert mijn oudste dochter dus via de LOI. De Vertaalopleiding in Maastricht had voor mij veiliger gevoeld. Maar ze doet het hartstikke goed en er leiden meer wegen naar Rome.

   Dat van je ‘heart outside your body’ besef je eigenlijk pas als de kinderen er zijn denk ik.

 5. Ik vraag me af wat jij vindt van het ‘labelen’ van kinderen (adhd/add, ass in alle vormen, odd, weet ik het?) en wat jouw ervaringen zijn met wat je er dan vervolgens mee moet of kant doen? (Met dyslexie is dat wel helder, maar de rest?)

  1. Ik ben geen fan van labels! Nooit geweest, en ik heb me er altijd tegen verzet. Desondanks hebben twee van mijn zoons een officieel label! Ik kan me daar soms nog over verbazen.

   Je houdt het op een gegeven moment gewoonweg niet tegen!

   Ik snap dat een label er voor kan zorgen dat een kind betere begeleiding krijgt. Maar tegelijkertijd blijf ik er huiverig voor om mensen in een hokje te stoppen als ze niet exact voldoen aan de norm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.