|

Wat wordt het meest verkocht op marktplaats?

In de aanloop naar het Sinterklaasfeest werd marktplaats drukbezocht. En Marktplaats publiceerde een lijstje met de 10 snelst stijgende zoekwoorden! Leuk om te zien wat het meest verkocht werd op marktplaats!

Ik kan merken dat mijn kinderen iets ouder zijn. Want van een aantal dingen moest ik opzoeken wat het was! Namelijk 1, 5 en 6.

Top 10 meest verkocht op marktplaats

 1. Paw patrol. Dankzij Google weet ik nu dat dit een tekenfilmserie is. En uiteraard is daarvan allerlei speelgoed te koop.
 2. Kapla. Dit hebben wij in huis! Ik vind het fantastisch speelgoed. Maar mijn kinderen spelen er helaas nauwelijks meer mee. Zie ook mijn post over nep Kapla voor budgetvriendelijke versies.
 3. Frozen. Dit is een film! En net zoals van de tekenfilm Paw Patrol is er allerlei merchandise van gemaakt.
 4. Sjoelbak. Een sjoelbak hebben we gehad. Ik kocht er ooit eentje bij de kringloop. Bij bol.com koop je er eentje voor 14,95. Een vriendelijke prijs moet ik zeggen.
 5. TipToi. TipToi blijkt een ‘een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken’ te zijn. Dit soort speelgoed vond ik ook altijd geweldig. Als ouder laat je natuurlijk niet de kans lopen dat je kind fijn speelt én per ongeluk nog wat leert ook.
 6. Smartmax. Ik wist niet wat het was. Maar toen ik het opzocht, herkende ik dit speelgoed. Het zijn van die stokjes die je aan elkaar maakt met magnetische bolletjes. Erg leerzaam en leuk vind ik. Ik heb ooit een variant bij de Action gekocht. En die was ook prima.
 7. Furby. Die herinner ik nog wel! Ik vond hem  destijds te duur. Een furby kostte ooit 100,- Maar nu heb je er bij bol.com al eentje voor 49,95. Maar persoonlijk denk ik dat de Furby is ingehaald door smartphones e.d.
 8. Voetbaltafel. Dit hebben wij ooit ook gehad! Gekocht via marktplaats destijds.
 9. Playmobil Speelkasteel. Dit hebben wij nooit gehad. Wel geleend bij de Spelotheek!
 10. Knex. Ooit iets wat we ooit hadden. Aangeschaft op Koninginnedag!

Ik vind dat ouders naar leuk speelgoed hebben gezocht. En best verantwoord ook. Kapla, Knex en TipToi is allemaal leerzaam constructie speelgoed. En de voetbaltafel en sjoelbak nodigen uit tot samen spelen. Bovendien leidt het tot beweging.

Paw Patrol en Frozen lijken me typisch trendgevoelig speelgoed. Dat is nu eventjes ‘in’.

En Furby? Tsja, die gaat volgens mij helemaal nergens over!

Waar heb jij de afgelopen maand naar gezocht op marktplaats?

Similar Posts

21 Comments

 1. Grappig :-)wij hebben ook voor de sinterklaas leuk speelgoed gevonden voor onze jongsten oa een hele mooie paardenranch voor mijn jongste dochter, voor een veel leukere prijs dan de speelgoedwinkels hem verkopen :-D…
  En mijn oudste dochter heeft alweer last van wintertenen dus die is op zoek naar een paar uggs om eens te kijken of dat wollen binnen gedeelte haar wintertenen genezen kunnen…

 2. Dat is een oke lijstje inderdaad. Furby wil mijn dochter ook maar ben zoooo blij dat Sint die vergeten is. Bij alle vriendinnetjes hoor ik het arme best tetteren in de kast. Heel eenzaam.

 3. Barbiemeubeltjes en inderdaad Frozen. Juist omdat die laatste erg trendgevoelig is, kijk ik liever voor iets tweedehands. Dochterlief is trouwens helemaal gek van die Furby, alleen snap ik er ook de lol niet van. Wat moet je er nou mee?

 4. Wij hebben inderdaad ook gezocht naar Kapla. Maar elke keer werden we overboden. Dus uiteindelijk maar een nieuwe doos gekocht. En met een kortingsbon en geen verzendkosten konden we het toch redelijk voordelig krijgen.
  Ook zijn we op zoek naar een 20 inch jongensfiets.
  Lang leve MP.
  Mijn schoonmoeder heeft overigens tweedehands het Playmobil kasteel gekocht met alle toeters en bellen eraan. Jammergenoeg speelt ons manneke daar nauwelijks mee. Hij is meer van de Lego.

 5. Mijn allereerste aankoop op MP was in september. Het huis van P.laym.obil met alles er op en eraan incl reiskosten hebben we onszelf nog meer als 150 euro bespaard. Maar ik ben niet zo van MP dat gedoe altijd, en al helemaal niet om zelf iets te plaatsen. Dan geef ik het liever weg als we het niet meer gebruiken dan gezeur om een paar euro op mp.

 6. Haha wat leuk om die lijst te zien!

  Voor onze oudste heb ik gezocht naar een tafel poppenkast voor vingerpoppetjes. Gevonden ook, voor 4 euro incl. Poppetjes.

  Voor de jongste was ik op zoek naar ostheimer diertjes, maar niet gevonden wat ik wilde….

  En voor de middelste een houten winkeltje via mp gekocht. Maar niet deze maand, dat was al in de zomer

 7. Smartmax lijkt me echt geweldig, kapla ook. Heb ik ook aan mijn petekindje gegeven. kan je zoveel mee. Frozen is denk ik wel meer dan een hype. Wordt alleen nog maar hipper en meer uitgebreid. Nu ook met sing-a-longs etc. Niet alleen populair bij kinderen maar ook volwassenen. Gaat richting de status van alle andere disney princessen bij elkaar.

 8. Leuke lijst! Een Furby, vroeger, toen hij net nieuw was wilde ik er heel graag eentje hebben, maar het mocht (terecht!!!) niet. Nu hij weer terug is snap ik echt niet meer waarom ik dat vroeger zo graag wilde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.