Wat willen kinderen van de Sint?

sintDe Albert Heijn heeft een filmpje waarin ze kinderen laten vertellen wat ze graag van de Sint willen hebben. Je vindt het filmpje onder andere hier.

De meest opvallende wensen vond ik toch wel:

 • Een Lamborghini
 • Een kat die niet kan krabben : )

Was will das Kind?

Anno 2015 hebben kinderen vaak al best veel speelgoed en spullen. En ik vroeg me af:

'Wat willen kinderen van de Sint? Wat zijn hun wensen?'

Mijn dochters willen graag boeken. Maar mijn zoons hebben niet zoveel wensen. Want eigenlijk vinden zij alles wat ze leuk vinden gratis op het internet! Mijn 12-jarige zoon is bijvoorbeeld dol op Minecraft. Dat heb ik ooit eens voor 20,- gekocht, en hij is nog steeds niet uitgebouwd! En mijn twee oudste zonen vinden op het internet spellen, maar ook zaken als skype waarmee ze kletsen met vrienden.

In die zin lijkt internet wel Sinterklaas!

Leestips

Wat wil jóuw kind graag van de Sint? Wat staat er op het verlanglijstje En hoe zie jij de rol van internet?

Similar Posts

31 Comments

 1. Hier helemaal hetzelfde. En gezelschapsspelletjes wil mijn zoon ook graag hebben. Maar dan het liefst die voor kinderen van 4. De logica ontgaat ons als ouders een beetje aangezien hij 9 is maar dat is een ander verhaal.

  1. Dat is inderdaad even een hersenkrakter Hanneke. Een negenjarige zoon die het liefst spelletjes doet voor vierjarigen.... Misschien schat hij zijn winkansen dan hoger in?

 2. Het internet is inderdaad net een grote snoepwinkel, maar dan leuker!
  Mijn kinderen zijn al volwassen en hebben hele bescheiden wensen dit jaar :)

  Een kat die niet kan krabben is een prachtige wens!

 3. Hier hebben ze ook geen wensen, behalve een spacescooter bij zoon. De kinderen zijn 3 & 7. Maar als de oudste hem in het voorjaar nog wil hebben krijgt hij hem voor zijn verjaardag. Hij vraagt er namelijk al een paar jaar om, maar vonden hem steeds te jong en te klein voor dat ding.
  De jongste zegt het nog helemaal niks, dat Sinterklaas gedoe en de oudste is er helemaal vol van maar zijn wensen zijn er dus niet. Dus we moeten zelf op zoek naar wat leuke dingen om te geven en dat is aardig moeilijk. Maar het is gelukt en we zijn dan ook klaar voor 5-12.

  1. Best bijzonder dat hij zo aan zijn wens voor een spacescooter vasthoudt Janneke. Dan is het dus geen gril. Leuk als hij hem dan in het voorjaar ook echt krijgt!

 4. Maxi-meisje van 11 is dol op Minecraft en vraagt dan ook het boek... Blokopedia of zoiets. Daarnaast heeft ze ook een I-phone op haar lijstje gezet: want ja boven budget, maar vragen kan altijd toch Sint?
  Midi-meisje van 9 vraagt alles wat zacht en pluizig is. En ook allerlei poppen en barbies in de categorie 4-8 jaar, dus dat wordt nog een uitdaging. ;-)
  En mini-meisje van 5 wil alleen maar een Elsa-jurk :-)

  1. LOL, een iPhone! Toch zullen er best 'Sinterklazen' zijn die zoiets ook echt geven. En dan ook nog de iPhone6.

   Zo'n Elsa jurk, waar kun je die halen? Bij de Intertoys?

 5. Zo leuk die verlanglijstje van kinderen. ik heb ook een verlanglijstje, wij doe elk jaar nog steeds aan sinterklaas :-). Ik vraag een nieuwe agenda en een portemonnee :-).

  1. Kijk, dat zijn nou prima cadeau's! Nuttig en betaalbaar. Wat voor soort agenda wens je Els? Ik heb zelf toch maar weer een Moleskine gekocht. Saai, maar hij is superhandig.

  1. Mijn moeder vond Barbie stom! Dus die kregen wij niet. Ik heb er nu nog de littekens van op mijn ziel. Mijn kinderen kregen er dan ook onmiddellijk eentje. Drie keer raden: ze vonden Barbie stom.

  1. Ik zou mijn kind eerlijk gezegd ook zo lang mogelijk weghouden bij het internet! Op een gegeven moment is 'de beer los' en dan is het moeilijk om de controle terug te krijgen.

 6. Aww, een kat die niet kan krabben. En haha, dat plaatje bovenaan! Heel grappig. Voor mij zijn kinderen nog niet aan de orde, maar wel een goed vraagstuk dit! :)

 7. Bij ons willen ze graag een robothondje. Die gaat sinterklaas denk ik ( weet ik wel zeker) niet in de zak stoppen.
  Ze hebben inderdaad al veel speelgoed, met sinterklaas krijgen ze vaak een paar dingetjes die ze willen maar ook veel "bruikbare" spullen. Pyjama, sokken, truitjes.

  1. Zo'n robothondje hadden ze bij ons ook gewaardeerd. Alles waar batterijen in moest vonden ze leuk....

   Pyjama's, sokken, onderbroeken e.d. doe ik ook altijd in de zak. Dat vult zo lekker.

 8. Mijn dochter vertelde me vandaag graag een robotpoes van €99,95 te krijgen van de Sint. En bedankt alle tekenfilm-kanalen waar ze om de 3 minuten de mooiste en vooral duurste speelgoed door de lucht slingeren! Gelukkig was ze vorige week dol blij met d'r potje klei in d'r schoentje!

  1. Dat is het nadeel van kinderprogramma's inderdaad. Die reclames die ze er tussendoor gooien. Dan is een dvd-tje beter controleerbaar. Een robotpoes van 99,95 klinkt heel bijzonder. En hij kan vast niet krabben ; )

 9. Zelf heb ik geen kinderen. Maar mijn buurmeisje en nichtjes hoor ik alleen maar over Frozen.. En inderdaad veel digitaal speelgoed. Ben benieuwd later als ik kinderen heb hoe dat gaat....

 10. Een kat die niet kan krabben dat zou ons dochtertje ook wel willen daarnaast heeft ze nog weinig besef van sint en speelt ze liefst met dezelfde dingen dus misschien pakken we gewoon iets in wat we al hebben liggen en mijn man krijgt via zijn werk een ballenbak voor binnen en buiten voor haar (mochten zelf iets voor bepaald bedrag kiezen). Denk over het algemeen dat (jonge) kids best beïnvloed worden door internet of tv maar net zo blij zullen zijn met een minder duur/groot cadeau.

  1. Wat leuk een ballenbak! Dat lijkt me een fijn cadeau. En heerlijk dat ze blij is met wat ze al heeft. Houden zo zou ik zeggen : )

   Houd haar ver van de Intertoys gids.

 11. Toevallig hebben wij twee katten die niet krabben, maar die geef ik niet weg ;-) Ik vraag me inderdaad ook wel af wat de kids tegenwoordig nog willen hebben. Waar het heen gaat vooral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.