Wat voor blog look heeft jouw voorkeur?

Nicole OrriënsIk zie in Blogland steeds meer minimalistische blogs: met wit en zwart. En daarnaast wordt ook steeds meer een tijdschriftachtige look gebruikt. Dus niet de traditionele blog layout, waarbij simpelweg de posts onder elkaar staan. In het voorjaar heb ik mij ook nog even laten meeslepen door de minimalistische trend. Maar dat werd geen succes.

Toen ik net begon met bloggen waren blogs veel kleurrijker. Dus ik vind dit een grappige ontwikkeling. Ook waren blog layouts toen dus meer traditioneel: gewoon de posts onder elkaar.

Nou ben ik wel benieuwd: wat vind jij een mooie blog layout? En wat vind je van de ontwikkeling naar minimalistisch en magazine stijl?

Similar Posts

28 Comments

 1. Het maakt mij in principe niet uit zolang het maar een beetje vriendelijk is voor de bezoeker. Maar ik vind het ook tof als een blogger een eigen look & feel heeft.

 2. Vind alles leuk bij een ander, zo lang het niet vol staat met van die bewegende plaatjes, te grote foto’s en menu’s die wegspringen als je ergens op wil klikken.

  1. Menu’s die wegspringen als je er op wilt klikken zijn wel heel raar… Want een blogger wil juist graag dat je doorklikt op haar blog. Wat apart zeg. Waar zie je zulke menu’s?

 3. Ik vind deze look heel goed bij jouw blog passen. Vrolijk en kleurrijk. En fijn dat oudere posts nu heel overzichtelijk te zien zijn. Zeker omdat jij vaak twee posts op een dag doet. Bij de vorige look had ik moeite om oudere posts makkelijk te vinden.

  Verder vind ik het gewoon leuk om te zien hoe iedere blogger er weer iets van maakt wat bij die persoon past. Ik ben het nog niet tegen gekomen op blogs die ik lees en anders ben je me snel kwijt. Ik heb een hekel aan bewegende/flikkerende reclames. Of balkjes reclame over een tekst heen die je bijna niet weg kunt krijgen.

 4. Er zijn diverse blogs die ik er heel mooi uit vind zien, sommige rustig, sommige wat kleurrijker. Jouw blog ziet er mooi uit, lekker origineel. Leuk behangetje erachter ook:-)

  Ik ben nogal veranderlijk en vind voor mezelf de ene keer iets donkers mooi, de andere keer moet het in lichtere tinten. Zelf wijzig ik het uiterlijk van mijn blog dan ook regelmatig.
  ‘t Is nu – zoals je weet – zomers, beetje Scandinavisch wit, maar tegen de herfst zal het wel weer veranderen.
  De soberheid van de landelijke woonblogs vind ik ook best aantrekkelijk, maar ze lijken allemaal zo op elkaar (ook qua inhoud trouwens) en dat is in mijn ogen een beetje jammer.

  Ik houd niet van al te veel reclame op een blog.

  Over de lay-out: de blogberichten onder (of boven) elkaar, dat spreekt mij het meest aan. Niet als ik bij het openen van een blog tien kaders met verschillende onderwerpen zie. Dat maakt het voor mij onoverzichtelijk.

  1. Ik vind soms ook dat blogs veel op elkaar lijken. Dat vind ik ook een interessant vraagstuk: hoe zorg je dat je je onderscheid van alle andere bloggers? Wat maakt jouw blog anders?

 5. ik vind het belangrijk dat het goed te lezen moet zijn , sommige blogs hebben een rommelige achtergrond en dan nog de letters een ondudelijke kleur en die kan ik echt niet lezen en sla ze dan ook over. Jouw blog is lekker om te lezen

  1. Ja daar heb ik ook erg veel moeite mee, slecht leesbaar, sommigen doen het dan ook nog in italic, voor lappen tekst zo slecht leesbaar.

 6. Ik begon ook eerst heel kleurrijk. Dan zag ik een leuk sjabloon, dan zette ik dat er op, helemaal in mijn nopjes dat ik in staat was om het technisch voor elkaar te krijgen :-)
  Later ging ik naar een eenvoudiger look.
  Misschien is het minimaliseren een trend die ook buiten de blogs aan de gang is? Of is het andersom; mensen gaan minimaliseren en dan ook hun blogs?
  Mijn voorkeur gaat wel uit naar een rustige uitstraling, maar dat mag best kleurig zijn, als het maar in balans is. Ik hou zelf er wel van wanneer teksten onder elkaar staan, soms zie ik heel veel plaatjes waar ik op moet klikken om naar de tekst te gaan, dat vind ik rommelig. Tijdschriftlook vind ik wel aantrekkelijk, maar het gaat me vooral om de tekst, niet teveel plaatjes of tegeltjeswijsheden, daar lees ik snel overheen.

 7. De blogs die ik bezoek hebben allemaal zo’n beetje hun eigen ‘look & feel’ en zien er dus heel verschillend uit. Hoe mooi een blog er ook uit ziet, als de content me niet bevalt dan ga ik een deurtje verder. De schrijfstijl en de persoonlijke touch van de blogger blijft volgens mij nog steeds het meest belangrijk. Ook de leesbaarheid speelt daarin mee. Sommige blogs hebben ineens piepkleine letters die voor mij moeilijk leesbaar zijn.

  Jouw blog lees ik graag door de manier waarop je schrijft en de onderwerpen die aan bod komen. Zoals ik het zie heb je gekozen voor je eigen stijl die ook goed bij je past! Je blog is herkenbaar en leest lekker weg ook wat betreft het lettertype en lettergrootte!
  Dat cleane theme wat je even had, dat is zo ineens helemaal modern maar past niet bij iedereen. Dat zwart/witte daar moet je van houden! Het mag best wat fleuriger vind ik. Het zou jammer zijn als straks alle blogs alleen maar in het zwart/wit zouden zijn en vooral veel saaier.

  Zelf heb ik voor een magazine theme gekozen omdat het meerdere artikelen op het blog laat zien vanaf de homepage. Zo kunnen bezoekers ze gemakkelijker vinden! Wel heb ik de kleuren aangepast want het oorspronkelijke theme was ook in zwart/wit uitgevoerd. Alleen zit ik nog op een logo en topbanner te wachten. Die zou mijn zoon designen maar daar is hij nog niet aan toegekomen.

 8. Ik vind de tijdschriften-look niet fijn. Het is me al snel te druk. Blogberichten onder elkaar vind ik prettig. Uiteindelijk gaat het om het hele plaatje, ook het lettertype, de schrijfstijl en onderwerpen.

 9. Ik vind ieder zijn ding. Ik vind het fijn als een blog herkenbaar is, dus als iedereen gewoon doet wat hem/haar aanspreekt komt dat wel goed :-). Ik merk idd ook die verschuiving. Ik laat mijn vormgeving nog even zo :-).

 10. Zo’n tijdschriftenlook vind ik ook niet prettig. Als ik nieuw op een blog kom die dat heeft, nodigt het voor mij vaak niet uit om door te klikken, maar zie ik al snel niet meer wat er op zo’n blog aan posts te vinden is – en dan ben ik weg voor ik iets gelezen heb, tenzij ik toevallig bij een goede post uitkwam in plaats van op de homepagina.

  Verder maakt het me bij een blog niet snel echt iets uit. Die hele strakke looks vind ik mooi, als er maar wel iets kleur in zit. Die van mij is ook best strak (al heb ik er nu wel een achtergrondfoto achter staan), maar ik zorg wel altijd dat mijn tussenkopjes een kleurtje hebben bijvoorbeeld, en ik wil mijn header niet zwart-wit hebben. Dat was voor mij de reden om mijn vorige thema af te schrijven, mijn blognaam bleef in een soort zwart/wit balkje staan die ik echt te strak vond, en juist dat kon ik nergens aanpassen. Maar ook jouw lay-out vind ik prachtig, en ook wat ‘drukkere’ achtergronden vind ik vaak leuk, als het maar niet afleidt van de inhoud.

  Het enige waar ik op blogs van anderen echt niet tegen kan zijn van die krullerige (en dus onleesbare) letters. Ook de hele standaard blogger- en wordpress.com-themes vind ik niet echt mooi, maar daar heb ik met lezen minder last van.

 11. Ik hou van de oude traditie, dat allemaal 1 pot nat zegt mij zo weinig, soms klik ik, en dan vraag ik mij onderweg af waar zit ik nu! En vroeger had iedereen zijn eigen stijl, kleuren en noem het op, met 1 klik zag je meteen bij wie je zat, en dat vind ik persoonlijk veel leuker dan al die 1 pot nat styles.. en dat zeg ik ook, er valt voor mij ook niets meer op verder aan de sidebar of juist niet, whatever, ik voel me niet zo geroepen om daar verder te kijken, en vroeger had ik dat wel. Als ik dan ook weer zie dat men een lay out verandering heeft gedaan, is mijn antwoord vrij standaard merk ik op.. ik zie het niet, hahahaha

  X

 12. Ik heb geen specifieke voorkeur. Het moet gewoon overzichtelijk zijn! Niet te druk en niet teveel reclame die voorbij komt.
  Ik blog nog gratis dus dan heb ik weinig keuze ;)

  1. Overzicht is inderdaad prettig bij een blog.

   Overigens heb je ook bij gratis blogs veel opties. Het is een misverstand dat je alleen op wordpress.org goede blog looks kunt hebben.

 13. Tijdschriften look vindt ik wel mooi…. maar ik ben meer van de traditionele blog!
  Ben ooit begonnen bij Web-log lekker makkelijk en je kon er alles mee. Nu ivm de vele reclame en lastig reageren bij blogger over gegaan naar WordPress.

  Maar ik hou van simpel en ouderwets….;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.