Wat kost een blog?

wat kost een blogIn de ochtendpost schreef ik over de positieve aspecten van advertorials en reclame op blogs. De opbrengsten hiervan gebruiken de meeste bloggers om hun blog te verbeteren, en aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

Zelf geef ik jaarlijks 504,- uit aan mijn blogs. Maar als ik alleen Huisvlijt had, zou dat voor hosting + domeinnaam maar 22,- per jaar zijn.

Ben je benieuwd wat een blog kan kosten, en wat goede investeringen zijn? Dan verwijs ik je graag naar mijn post ‘Wat kost een blog?

Geef jij geld uit aan je blog? En zo ja, hoeveel per jaar?

Similar Posts

33 Comments

  1. Ja, en aan hobby’s geef je meestal inderdaad geld uit. Als je blog goed bezocht word kan ik me voorstellen dat in de toekomst bedrijven je ook wel kookboeken toesturen of geïnteresseerd zijn in review van sportlessen.

   Dan kunnen de kosten wat omlaag. Mijn boekbesprekingen doe ik nu altijd met boeken uit de bieb. Dat scheelt ook weer.

 1. Hm het hangt misschien ook wel af wat je beoogde doel is met het bloggen?
  Voor jou is het tevens “je werk” toch?
  Dan is het logisch dat je er ook in investeert, in je eigen bedrijfje?
  Voor mij bv is het puur een hobby/uitlaatklep, aangenaam uitlaatklepje voor een deel van mijn dagelijkse dingen :-)

   1. Precies, voor mij is het ook hobby. Dus tot nu toe betaal ik er nog niks voor, ik gebruik een gratis WordPress account. Al wil ik misschien binnenkort toch een eigen domeinnaam, maar dan ben ik voor rond de twintig Euro per jaar voorlopig ook wel klaar.

  1. Voor mij geldt eigenlijk precies hetzelfde, ik blog voor mijn plezier en voor een uitlaatklep. Daarnaast word ik er wijzer van, door de reacties die ik krijg. Het is alsof je een vriendin om raad vraagt.

  2. Hoi Nicole, ik wist dat je meerdere blogs had, maar 10 !! Wauw, waar haal je de inspiratie vandaan ? Lijkt me ook wel leuk om professioneel Blogger te zijn. Ik “lees je graag”.

 2. Tot nu toe een euro of 50. Domeinnaam en ander internet gedoe, een stapel boeken, wat dingetjes om foto’s mee te maken. Ik denk dat daar nog de kosten voor een wordpress thema bij komt. Gewoon, omdat ik het zo goed en mooi mogelijk wil maken.

 3. Mooi dat je na het artikel van vanmorgen over advertenties inzetten op een blog nu ook de kosten die een blog met zich meebrengt ter sprake brengt.
  De kosten voor mijn domeinen met hosting zitten op ongeveer 75 euro per jaar. Daarboven komen de kosten van het theme en nog wat andere dingen.
  Maar zoals je zelf ook aangeeft zou je in de tijd die je kwijt bent aan een blog ook iets anders kunnen doen wat wel geld zou opleveren.

 4. Ik betaal aan hosting en domeinnaam volgens mij iets van 85 euro per jaar, een stuk meer dan wat jij per blog betaalt, maar als je er zoveel hebt, lijkt het mij ook wel belangrijker om een pakket en host te kiezen die niet al te duur is. Behalve die “vaste lasten” koop ik ook vaak dingen die ik dan review op mijn blog en koop ik apparatuur om mee te kunnen bloggen, zoals een camera bijvoorbeeld. Op die manier kost mijn blog ook geld, maar ik moet zeggen dat het mij vooral heel veel tijd kost om te bloggen haha! Gelukkig vind ik het hartstikke leuk :)

 5. Wat fijn dat je dit allemaal deelt. Mijn blog kost eigenlijk alleen geld. Spulletjes kopen, hosting, nieuwe spullen voor camera enzovoorts. Tijd kost het ook heel veel. Ik krijg er dus geen geld voor terug, maar wel heel veel voldoening.
  Vooral het contact met medebloggers vind ik heel leuk.

  1. Voldoening en plezier in het bloggen is goud waard Els! Ik vind jouw blog er ook best uitspringen omdat je zo’n duidelijk onderwerp hebt. Zelf ben ik helemaal niet handig, maar toch snap ik de meeste DIY van jou goed. En dat vind ik leuk! Bovendien vind ik ze erg mooi.

 6. Ik betaal alleen de kosten van de hosting etc. Ik heb mijn blog pas een paar maanden en als ik artikelen schrijf over bijvoorbeeld boeken, reizen of mijn mening geef over producten/apparaten zie ik dat niet als extra kosten. Als ik mijn blog niet had gehad dan had ik die kosten ook gemaakt namelijk.

 7. Een deel van de kosten voor mijn krantenaboonement. Als ik onderzoek gedaan heb naar een bepaald iets. Zoals eind december 2014 of de nieuwe wet goed werd uitgevoerd mbt allergeen.
  Computerkosten zijn niet aftrekbaar, anders wist ik het wel.
  Erg veel kosten zijn helaas niet aftrekbaar.

 8. Ik wist niet dat je zoveel blogs had. Ik blog nu nog gratis omdat ik als hobby doe en mijn bezoekers aantallen nog niet enorm hoog zijn.
  De enige kosten die ik maak zouden zijn voor een win actie… de kosten daarvan om het te versturen.
  Ik wil wel in de toekomst een betaalde blog omdat je dan meer mogelijkheden hebt. Maar voor alsnog is dit prima zo.

 9. Geld ben ik zeker wel kwijt aan mijn blog. Volgens mij 47,50 per jaar aan het hele uitegebreide webpakket dat ik heb, en het thema dat ik gekocht heb was iets in de 30 dollar. Verder valt het wel mee eigenlijk… maar ik vind dit al meer dan genoeg om een leuke hobby te onderhouden.

 10. Sinds september heb ik een eigen website met een blog, daarvóór had ik een blog bij blogse.nl.
  Daar stonden reclames bij van vrouwen die op zoek waren naar een relatie. Vervelende, opvallende, knipperende plaatjes. Daar kreeg ik veel commentaar op. Onze dominee merkte op: “Kun je niks aan die plaatjes doen? Ik heb al verkering…”. Dat was de druppel. Nu heb ik een website via WordPress en betaal ik € 33= op jaarbasis. Ik ben helemaal zelf baas over mijn site: geen reclame. Ik verdien helemaal niets met mijn site, maar dat is ook niet mijn opzet.
  Het bijhouden van één blog is voor mij goed te doen, ik blog dagelijks en heb eigenlijk altijd wel inspiratie.
  Tien blog’s is wel heel veel. Maar als het je werk is is het wel erg leuk werk! Ik kan me er nu al helemaal in verliezen, stel je voor als je er dan tien hebt! Levert het bloggen zoveel op dat er van kan leven? En hoe zorg je voor afwisseling bij het lang achter het scherm zitten? Daar heb ik wel last van, omdat ik een baan heb als managementassistent en ook op het werk veel achter de computer zit.

  1. Knipperende plaatjes zijn inderdaad vaak storend. Fijn dat je nu een blog hebt waar je meer controle over hebt : )

   Ik ga elke ochtend hardlopen, en ik heb een duidelijke dagritme. Zo pauzeer ik altijd van 10 tot 10.30 voor koffie. En sinds ik de Fitbit heb wandel ik na de lunch. Vanaf een uur of drie druppelen de kinderen binnen van school, en moet ik veel huishoudelijke dingen doen.

   Dus al met al kom ik aan voldoende beweging. Dat vind ik ook belangrijk sinds ik van die enge berichten heb gelezen dat zitten het nieuwe roken is! Daar baalde ik echt van. Loop je elke dag hard, is het nog niet genoeg.

 11. Wij hebben samen heel wat sites, en verschillende hostingpakketten. Niet alles houden we dagelijks bij, en het is voor ons, gek genoeg, nog steeds een hobby, geen investering.
  Ik ben net van plan om op een ander hostingpakket over te stappen, bij één van onze vaste hostingpartijen. Ik denk dat we de afgelopen jaren gezamelijk 200-250 euro aan hosting en 5 domeinnamen hebben besteed. Als we nog 5 domeinnamen erbij zouden nemen, dan komen we nog niet op meer dan 300 euro p.j.
  Ik kan er natuurlijk onze kosten voor de computers bij optellen, en de programma’s die we gebruiken, of de afbeeldingen die we soms aankopen, maar dat weet ik allemaal niet zo uit mijn hoofd.
  Voor één site met domein kun je al prima voor ongeveer 30-50 euro per jaar onder dak zijn, als je de juiste hosting partij treft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.