Wat is jouw favoriete kledingstuk?

Mijn favoriete kledingstuk was een jersey Laura Ashley rok. Die droeg ik jaar in, jaar uit. Tot vorig jaar. Toen zaten er allemaal kleine gaatjes in. Sommige zo groot als mijn vingertop. Toen heb ik de rok met pijn in mijn hart weggedaan. Kijk dit is de rok in betere tijden:

laura ashley rok

Nu is mijn favoriete kledingstuk een andere jersey Laura Ashley rok! Maar ik mis de rok van de foto nog wel.

Wat is jouw favoriete kledingstuk?

Similar Posts

23 Comments

 1. Oh wat herkenbaar, heimwee hebben naar een kledingstuk! Ik had een ‘chillbroek’, een hele fijne. Maar hij was zo oud en versleten, dat ik hem niet meer aan kon. Ik schreef er zelfs een blog over (zie url), die mijn meest gelezen blog ooit werd! Inmiddels is hij echt in de container beland, maar ik heb nog niet zo’n fijne weer gevonden.

  1. Wat balen dat je je fijne broek niet meer aan kon. Ik ben er normaal geen voorstander van om meerdere exemplaren te kopen van een kledingstuk. Maar hadden we het van die ‘chillbroek’ en mijn rok nou maar gedaan!

 2. Wat een leuke foto van jou op het skateboard!
  Mijn favoriet kledingstuk is een bontgekleurd vest. Iedereen is er wég van. Alleen mijn man niet. Die noemt het een “Tante Ali-vest” en geloof me, da’s niet bepaald een compliment ;-)
  Groetjes Kakel

  1. Wat grappig van je man! Ik moet er hier wel een beetje om grinniken. Mijn zwager vond een keer dat zijn vrouw een rok droeg waardoor ze er uit zag als een theemuts! Dat was dus ook niet zo positief…

 3. Leuke rok idd, jammer dat je hem niet meer hebt.
  Ik heb diverse lieflingskledij:
  – ik heb een geluksonderbroek :-) echt, als ik denk dat ik wat extra geluk nodig heb trek ik hem aan en hij werkt (bijna) altijd….
  -ook is daar een lieflings- vest, goed voor de winter, als extra laag, maar ook in de zomer ipv een jasje en, nogal knalroze, en heerlijk zacht.
  -mn lieflingsspijkerbroek-altijd goed gewoon, ik was m ook weinig want heb ergens gelezen dat dat eigenlijk met spijkerbroeken niet altijd nodig is.
  -en jah ik heb een lieflingsjurk, zwart, linnen, met leuke laagjes en flappen en punten eraan, k ben er dol op vooral in de zomer, de rets vand e fam noemt het mijn heksen jurk en probeert me steeds een bezem in handen te duwen zodat ik een rondje uit vliegen kan ;-(

  1. Die geluksonderbroek vind ik grappig. Hopelijk is die van goede kwaliteit?!

   Van je familie en echtgenoot moet je het maar hebben. We hebben inmiddels een Tante Ali vest en een Heksenjurk.

   Ik ben benieuwd wat er nog meer komt : )

 4. Joggingbroeken zijn mijn favoriete kledingstukken. Niet dat ik ze zo mooi vind, maar het draagt zo fijn. Vooral als ik moe ben draagt het licht en ik verdraag heel weinig aan mijn buik en dan gaat een joggingbroek het best. Hoewel ik ook daarvan af en toe het elastiek dubbel moet vouwen anders verdraag ik het nog niet. Ik hoor het van veel meer coeliaken. Sommige vrouwen dragen zelfs zwangerschapsbroeken omdat hun buik teveel is opgezet om iets anders te dragen.

 5. k draag hem nu weer, namelijk een oud roze vest wat lekker spoepel zit en heerlijk zacht en warm is.
  Ook heb ik een baby blauw badstoffen shirt gehad , wat heerlijk zat maar op den duur zo aan het uit lub=beren was dat mijn man zei dat ik dat echt niet meer kon dragen met fatsoen .
  Toen ben ik het als pyama gaan dragen . tsja
  Die rok van jou was ook wel erg leuk hoor jammer dat het op den duur slijt.

 6. Ik heb mijn lievelings blouse weg moeten gooien. De blouse was van linnen, gebroken wit, lekker lang met 3/4 mouwen! Tig maal voorzichtig hersteld maar toen ik vorige week voor de zoveelste maal de knoopsgaten wilde verstevigen trok ik een hele scheur in een voorpand, helemaal gaar…….
  De blouse had ik altijd aan op de dag dat we met de camper op vakantie gingen dus wat ik dit jaar moet dragen……..

 7. Mijn sjaal… Ik kocht ‘m een paar jaar geleden in een winkeltje met allemaal prachtige echt wollen kledingstukken en kleden.
  Het is een wollen sjaal, van fijne, geweven draden (cashmier) in een niet opvallend patroon met daar weer een grof borduursel op.

  Hij was voor mijn doen erg duur, maar het geld heb ik er echt uit qua beleefd plezier. Ik draag hem zomer en winter (in de zomer ‘s avonds als omslagdoek)

  Als deze echt op is, dan wordt het heel goed zoeken naar nog zoiets dergelijks denk ik….

 8. Eigenlijk 2 dingen. 1. een BH die ik kocht van gewonnen casinogeld, een zgn balconette, al paar maal gerepareerd met stevige stukken uit andere oude BH’s, ziet er niet uit maar zit zo lekker.

  2 = een lichte spijkerbroek met knopen in de gulp, die gaat over 3 kilo weer lekker passen, ik heb hem al 25 jaar en pas er maar zelden in!.

 9. tegenwoordig heb ik niet echt een favoriet kledingstuk, maar toen ik 16 was kreeg ik van een vriendin een zogenaamde harembroek, hij was haar te klein ,maar mij paste hij perfect , het was een zeer wijde broek met een kruis wat tussen je knieen zat en er zat ook een bovenstukje aan waardoor hij om je middel ook lekker los zat. ik droeg hem altijd in het weekend en savonds als ik uit school kwam. ik ben nogal klein van stuk dus erg charmant zag het er niet uit, maar hij zat heerlijk. ik heb hem dan na vele jaren draagplezier ook met pijn in mijn hart weggedaan omdat hij toen zo versleten was dat het er echt niet meer uitzag en helaas nooit meer een andere gevonden.

 10. Ik kan me voorstellen dat je die rok mist, hij stond je erg leuk, en lijkt me ook lekker zitten :)

  Mijn lievelingskledingstuk is een rok die ik ooit van een in Engeland gekocht zomerjurkje af heb gehaald. Het bovenstuk van dat jurkje zat niet goed, maar ik vond hem zo leuk … dus de rok eraf gehaald en elastiek in genaaid, en nu draag ik hem erg graag.

 11. Een zwart jurkje, ik weet dat het mij niet flatteert. Tricot, strak om de borsten en dan aangerimpeld. Ik drag het alleen thuis als ik het warm heb, mijn man noemt me dan plofkip :) :) :)
  Maakt niet uit, het zit heerlijk.

 12. Hoi,
  Wat ik soms doe met van zo’n fantastisch versleten kledingstuk: het voorzichtig uit elkaar halen, de losse panden uittekenen op een stuk papier tot een patroon. Proberen een stuk stof te bemachtigen dat van dezelfde kwaliteit is – of nog mooier natuurlijk – en een nieuw exemplaar maken.

  Maar goed – daar heb je nu even niet zoveel meer aan. Nog een tip: kijk eens onder http://www.naaipatronen.nl, dan onder het merk Farbenmix, en dan bij het model Langeness. Dat lijkt er een beetje op de Laura Ashley-rok. Zoek soepele bloemetjesjersey en vervang de tailleband door elastiek. Waarschijnlijk zit je er dan heel dichtbij.
  Groetjes en succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.