Reacties

Wat je niet moet geven op Moederdag — 14 reacties

 1. ik maak liever een lijstje met wat ik wel leuk vind om te krijgen, zelfgemaakte dingen waaraan je kunt zien dat er tijd en liefde in gestopt is,mijn lievelingsparfum en bloemen en tweedehandsspulletjes want ook daaraan kun je zien dat iemand de moeite heeft genomen om iets te zoeken op rommelmarkten en of kringloopwinkels., maar het mooiste is toch de dag doorbrengen met diegene die je moeder noemen en dat mag ook rustig zonder kado

 2. Aangezien ik al sinds jaar en dag beweer dat ik Moederdag iets stoms vind, krijg ik ook niets. Vroeger, toen zoonlief schoolgaand was, wel natuurlijk en dat werd in dank aanvaard. De twee kopjes en schotels die hij van z'n eigen zakgeld kocht toen hij 12 was staan nog steeds in de kast.
  Persoonlijk heb/had ik geen hekel aan 'nuttige' cadeaus, als ik tóch iets nodig heb/had. Dan koop/kocht ik zelf van het uitgespaarde geld wel wat leuks, boeken of zo. Nooit problemen of je het mooi vindt of niet:-)

  Van zo'n door mijn kind zelfgeknutseld ontbijtje met z'n trotse gezicht erbij kon ik wel bijzonder genieten!

 3. Rookte je vader soms? In ken families waar in het verleden hele boorsets en gereedschappen kado zijn gedaan aan nietsvermoedende mama s.. Zo zielig.. ik kom ook uit een mannenfamilie . ..maar heb er altijd voor gewaakt dat mijn moeder altijd iets heel persoonlijk kreeg.

 4. Hahaha! Nou. Daar kan je wat mee ;-) ik ehm. Ik geef er niet zo veel om merk ik.. Als m'n lieve knusse familie met een ontbijtje op bed me wakker komt knuffelen, heb ik voor mijn gevoel heel goed gedaan als moeder ;-) ps ik ben ook 3 mei jarig dus tja... Liefs, Eva

 5. Dat ik die dag niet hoef te koken, het ontbijt voor mij wordt klaargemaakt. De cadeautjes van de kinderen in ontvangst nemen die ze op school maken. Ik bewaar ze alleen niet, ik maak er wel een foto van en na een paar weken gaan ze in de kliko. Dit doe ik met al hun werkjes.
  En wat ze me echt niet moeten geven zijn huishoudelijke apparaten, behalve zo'n hele mooie dure keukenmachine. Maar ik vind het zo erg als vrouwen een strijkijzer of stofzuiger of noem maar op voor het huishouden op hun verjaardag of moederdag krijgen. Zo flauw ook. Ik geef mijn man ook geen boorset op zijn verjaardag of een grasmaaier of hij moet het zelf heel graag willen. Maar dat zijn dingen die bij het huishouden horen en die je dus gewoon moet kopen als het vervangen moet worden. Zo'n dag is speciaal voor jou dus mag er ook wel een cadeau komen wat jij zelf heel erg mooi vind, ook al is het maar je lievelingstijdschrift bijv. Gelukkig is het mij ook nooit overkomen want ik moet mijn cadeau's tot nu toe altijd zelf kopen. En als ze later zelf wat van hun zakgeld willen geven zal ik ze wel sturen naar een hobby- of boekenwinkel maar zeker niet naar een B.lokker oid.

 6. Ik hoef niks voor moederdag. Tenzij het een zelfgemaakt kadootje is. Ik heb alle beschilderde zakdoekjes, asbakken, sieradenbakjes, gedichtjes en kunstwerken voor aan de muur nog liggen. Het ene gebruik ik het andere zit in de bewaardoos.

 7. Haha, nummer 9 en 10 deden me lachen. De knutsels van de kinderen van school heb ik wel bewaard. Verder doen we niet aan moederdag. Ik vind het veel leuker dat ze soms uit zichzelf de tafel dekken, of dat DL een bordje met fruit mooi opmaakt om samen op te eten <3 Nee hoor, de winkeliers mogen hun meuk houden!

 8. Met moederdag wensen mijn man en mijn moeder een gelukkige moederdag en dat is het.... Onze oudste heeft me, sinds ze op school geen moederdagcadeautjes meer knutselden, nooit meer een gelukkige moederdag gewenst. Nochtans is ze nu al jaren zelf moeder en weet ze goed wanneer die dag valt en hoe leuk het is om te voelen dat er aan je gedacht wordt. Zij denkt wel aan mij als ze hulp of babysit nodig heeft.....
  Onze jongste is een warhoofd en vergeet meestal wanneer moederdag, verjaardag... valt dus kan het makkelijk zijn dat hij enkele weken te vroeg of enkele weken te laat me een verjaardag of moederdag wenst. Aan cadeautjes denkt hij ook niet.... Voor mij is een cadeautje niet nodig maar ik apprecieer het wel als ze me een gelukkige moederdag (verjaardag)wensen.
  Aan moeder en schoonmoeder geven wij met moederdag een nuttig cadeau : mijn moeder staat op een streng dieet en dan geven wij met moederdag (verjaardag, nieuwjaar) een pakket met de producten die zij anders toch moet kopen.
  Schoonmama krijgt meestal een paar doosjes van de voedingssupplementen die zij altijd koopt. Wij geven dus materieel gezien enkel nuttige cadeautjes en verder kunnen zowel moeder als schoonmoeder op heel veel hulp in huis, tuin, bankzaken op ons rekenen.
  Ik ben er zeker van dat zowel schoonma als mama 'dat' als een heel groot cadeau zien....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder