Wat doe jij als je haar niet wil?

Als je haar maar goed zit, dan zit je jippiejajee!‘ zong de popgroep Volcano vol overtuiging. Een luchtig liedje, met een boodschap die desalniettemin maar al te waar is voor menige vrouw!

Eén van de voordelen van lang haar vind ik dan ook, dat je het bij een zogenaamde ‘bad hair day‘ kan opsteken. Als mijn haar met kort haar stom zat, dan kon ik er eigenlijk weinig meer aan doen. Ooit dacht mijn moeder zelfs dat ik een bontmuts op had, maar dat was mijn haar…

Lees ook mijn post over grijs worden!

Wat doe jij als je haar niet wil zoals jij wilt?
En heeft het invloed op je humeur als je haar niet wil zitten?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

12 Comments

 1. Mijn haar zit eigenlijk nooit 100% goed, maar ik maak me er nooit zo druk om. Heb nu wel goede shampoo en conditioner gevonden, dat is wel heel fijn.

 2. Zelf ben ik heel tevreden met mijn kapsel, al knip ik het dan zelf.
  Als ik niet tevreden ben dan is het omdat het eens wat minder zit omdat het gewassen moet worden, een beetje gel doet dan wonderen.
  Jou haar lijkt heel erg droog.

 3. Als mijn haar niet meer goed wil zitten, dan ga ik naar de kapper! Ik draag mijn haar kort en ik ga 1x per 3 maanden naar de kapper. Na die 3 maanden is mijn haar zo uitgegroeid, dat het model verdwenen is. Alleen met heel veel schuimversteviger is nog iets van te maken dat enigszins acceptabel is.

 4. Als mijn haar niet lekker zit dan neem ik een planten-spuit, die vul ik met water en spuit dat op mijn haren.. klein beetje gel er in en ik heb een enorme bos krullen die gewoon in model geduwd kan worden.

  Bij een hopeloze dag doe ik mijn haren gewoon in een staart.

 5. Daar zijn elastiekjes voor, toch?

  Ik worstelde altijd met kort haar, maar sinds ik het weer lang heb, zijn die problemen verleden tijd. Maar soms is kort(er) een betere optie ;)

  Afgelopen weekend nog een vriendin gezien die de haren helemaal kapot geverfd had door een thuiskapster. Om te huilen. Het was net stro geworden. Ze had altijd zulk prachtig haar! Ik zou echt dagen huilen en dan de tondeuse ter hand nemen….en weer laten groeien (natuurlijk). Maar even een bobje om het te laten aansterken kan ook een oplossing zijn in jou geval…. toch?

  Tis wel slikken. Kwam toch door luizenmiddel als ik het me goed herinner???

  Of gewoon naar een goede kapper voor advies? Voor deze keer dan?

 6. Haren wassen; (van Wie dit leest is een vrek)
  neem een theelepel zuiveringszout en los dit op in warm water. Je haren nat maken, zoutoplossing verdelen en inmasseren, haren uitspoelen, dan een beetje appelazijn erin, weer uitspoelen. Je haar blijft goed, nooit meer een “bad hairday”!
  En je haar wordt niet beter van verven. Ik doe het nooit. Iedere grijze haar en iedere rimpel heb ik verdiend met leven.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 7. gerrie;
  Appelazijn en zuiveringszout? Klinkt zo heerlijk oud-Hollands en natuurlijk. Maar appelazijn is zuur en zout droogt uit. Hoe blijven jouw haren dan goed, heb jij van nature juist wat vetter haar misschien? Mijn haar is namelijk extreem droog sinds geboorte, en ik smeer er juist olijfolie en bier in…
  Leuke zaterdagmiddagkuur: extra vergine olijfolie opwarmen, insmeren, warme pakking erop en een half uur laten zitten. Twee keer uitwassen (één keer is echt niet genoeg voor dat vet!), cremespoeling en masker, dan nawassen met bier (let op een hoog hopgehalte, bv. triple palm) en naspoelen met IJSkoud water om de schubben te sluiten. Aan de lucht drogen, Gliss-Kur spraytje erin, en als dat is ingewerkt de een of andere lekker lichte haarolie. Alleen jammer dat met deze consequente kuur mijn lokken mooi glanzen, alleen de haarbreuk blijft… Ik ga toch ook maar eens jouw tip proberen, gerrie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.