Wasmachine en droger

Ik heb een wasmachine en een droger.

Ik denk dat ik toch wel 4 dagen minstens een was, of meerdere wassen, draai. Maar precies weet ik het niet, want het gaat eigenlijk gewoon altijd door.

Droger op wasmachine

Om ruimte te besparen staat de droger op de wasmachine. In ons huis in de stad stonden ze bovenop elkaar in de badkamer. Daar kon ik maar één apparaat per keer inschakelen. Als ik klaar was met de wasmachine, dan trok ik aan een touwtje, en dan kon ik de droogtrommel gebruiken.

Was verzamelen

Hier op het platteland staan de wasmachine en droger in de berging. Opnieuw op elkaar. Maar nu kan ik ze wel allebei tegelijk gebruiken. Eigenlijk doe ik dit nooit. Stiekem ben ik bang dat de stoppen dan doorslaan of zo. Bovendien was ik meestal de hele dag, en verzamel van elke was wat er in de droogtrommel kan. En pas aan het eind van de dag zet ik de droogtrommel aan met alle schone was van de hele dag.

Overigens doe ik alleen ondergoed, handdoeken en dingen die niet kreuken in de droogtrommel. De rest hang ik op aan de waslijn die is gespannen in de berging. Helaas droogt het daar niet echt snel. Dus zo gauw het weer het toelaat, hang ik de was lekker buiten te drogen. Zoals afgelopen woensdag!

N.B. Wist je dat waspoeder beter is om vetluis te voorkomen?

Zie ook wasmachine reinigen en je wasmachine schoonmaken!

Wat heb jij: een wasmachine én droger, of alleen een wasmachine? En hoe en waar heb jij ze staan?

Similar Posts

33 Comments

 1. Wij hebben een wasmachine en een droger en die staan in de garage. De droger staat bij ons niet op de wasmachine maar op een kastje. Binnen de was drogen doe ik niet meer, behalve de dingen die niet in de droger mogen, want het werd steeds vochtiger in huis en daarom ben ik daar mee gestopt. Als het even kan hangt de was buiten aan de lijn.

 2. Alleen een wasmachine en een meter of dertig, veertig waslijn op de deel. Lekker hoog, ook het lange beddengoed kan daar helemaal uithangen terwijl we er gewoon onderdoor kunnen lopen. En doordat de deeldeuren dichtbij zijn, droogt het super! Ook ‘s winters hangt de was nooit meer dan 24 uur. Behalve af en toe een spijkerbroek…

 3. Wij hebben aan de voorkant van het huis een speciale ruimte die wij het washok noemen. Daar zit dus de aansluiting voor de wasmachine. De droger past er precies naast en erboven hangen twee oude keukenkastjes die over waren toen wij een nieuwe keuken plaatsten. Mooi ingevulde ruimte dus. En alles netjes opgeborgen, want ik hou erg van netjes…!
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Toen wij ons huis kochten besloot mijn moeder het schuurtje dat tegen het huis aan ligt volledig te betegelen en een verhoging er in te bouwen. Hierop staan de wasmachine en droger langs elkaar. We zijn maar met zijn 2en, dus ik was niet iedere dag. Bij mij gaat alleen het beddengoed, ondergoed en sokken in de droger, de rest hangt aan uitklapbare rekjes in datzelfde schuurtje.
  Ik ben ontzettend blij met mijn ‘washok’, vooral omdat ik voorheen (op mijn studentenkamer) de was over deuren, stoelen en gordijnrails moest hangen om te drogen. Wat een luxe om daar nu een aparte ruimte voor te hebben!

 5. Hier wasmachine in badkamer, geen droger hebben gezin met 6 personen. Was om 2 dagen tussen de 3 a 4 in de week met een oude 5 kilo bovenlader.

  Hebben op zolder een hangend rekje en een groter staande en alles is na 24 uur wel droog in huis.

  Wasmachine neemt niet veel ruimte in deze bovenlader en bijkomend voordeel het is de zuinigste ter wereld d.m.v. warmwateraansluiting energieverbruik slechts 0.09 Kwh per wasbeurt :) Ja ook gas maar dat is te verwaarlozen die 75 liters.

  1. Oh, als dat jouw machines zijn op de foto mag zeepbakje best keer gereinigd worden of een lapje over de machine :)

 6. Wij hebben een wasmachine en een droger, deze staan naast elkaar in de bijkeuken. De droger gebruik ik zo weinig mogelijk. Hang het veel liever buiten.

 7. yep, wasmachine én droger, naast elkaar en er kan er maar 1 draaien. Maar dat geeft niet. Ik was meestal 2 a 3x per week en dan 2 wassen achter elkaar. Wat echt niet in de droger kan (sweatspul, wollige truitjes etc) hang ik op maar aan het eind vd dag heb ik een droger vol en dan kan die aan.

 8. Mijn wasmachine staat in de douche. Een droger heb ik niet.
  De laatste weken vul ik de machine met douchewater en kruikenwater. Scheelt een stuk in het verbruik.
  Mijn was hang ik meestal op zolder op en zet de ramen tegen elkaar open. Soms droog ik wat was na over de verwarming. Ik heb een grote tuin, maar helaas droogt de was niet goed in de tuin. Teveel fruitbomen en gras en net te weinig wind.
  In de zomer lukt het vaak wel en anders hang ik het eerst buiten en later boven. Ruikt het iig lekker naar buitenlucht en het scheelt vocht in huis.

  1. Ik bedoel natuurlijk in het energieverbruik. Ik houd de meterstanden wekelijks bij en het verschil is goed te zien. Wel even leren hoe ik zonder al teveel knoeien het water in de machine krijg. Ik zet nu het vulbakje van het zout van de vaatwasser in de lade van de wasmachine.

   1. Als hij toch in de badkamer staat sluit hem aan op warm water dat bespaar je meer met de elektranota dan met dan knullige water knoeien :)

 9. Wij hebben geen wasdroger, alleen binnen een wasrekje en langs de galerij waslijnen. Als het weer het even toelaat zet ik ook alles buiten, dan ruikt het veel lekkerder! Op natte dagen droog ik het toch binnen, maar met mijn dekbedovertrek vind ik dat niet fijn; die is eigenlijk te groot voor het droogrekje, en hangt dan over wat stoelen in de woonkamer. Hoewel het eigenlijk niet eens veel langer duurt voor hij droog is (een beetje wel als het vochtig weer is), ‘voelt’ het wel veel langer omdat het dan in de weg hangt.

 10. Wij hebben wasmachine en droger bovenop elkaar in de douche.
  Nu zijn we samen maar draai nig gemiddeld 6/7 x de wasmachine en toen dochters nog thuis waren zelden 12 keer in de week.
  Ja ik weet t , ik was veel hihi maar iedere week verschoon ik t bed en en en ,,, ik heb gewoon veel was.
  Alles gaat iedere dag de was in, m’n moeder zegt altijd meid was toch niet zoveel.
  Zeker een tik

  1. Het bed verschoon ik ook elke week. Dat levert inderdaad al bijna meteen een volle trommel op! Dat spul neemt zo veel plek in.

   Eén van mijn zussen hangt kleding gewoon uit, en daarna kan het weer aan. Maar ik wil het toch ook liever wassen! Voor mijn gevoel is het anders toch niet echt schoon.

 11. Wasmachine én droogkast. Ik gebruik de droogkast ook alleen voor de witte was. (geeft voor handdoeken vooral een groot verschil: veeeeel zachter!) De rest hang ik op in de berging waar de verwarmingsketel staat. Dat is heel handig, want daar is het én warm én door een rooster in de deur en in de muur circuleert de lucht er ook goed.
  Dus snel droog. Maar zoals hier al genoemd: buiten drogen ruikt het lekkerst! En dat doe ik dan ook van zodra het kan!
  Groetjes uit Vlaanderen!

 12. Ik heb een was-droog combinatie. 1 apparaat voor beide dingen. Kan dus nooit tegelijk :-)
  In de droger doe ik alleen ondergoed, handdoeken, beddengoed e.d. Het beddengoed zou ik liever uithangen, maar daar heb ik helaas geen plek voor op mijn iniminie droogrekje.

 13. Wasmachine in de douche, geen droger. Ik droog mijn was op twee rekken in mijn extra slaapkamertje. Ik heb geen behoefte aan een droger. Alleen voor m’n grote dekbedovertrekken (240 x 220 cm) zou een droger wel handig zijn. Maar goed, ik red me er tot nu toe prima mee en dus laat ik het mooi zoals het is.

  1. Wij hebben wel een grote zolder boven de garage. Maar dan moet ik best een eind buiten lopen, en daarna een heel eng trappetje op. Ik merk dat ik dat net teveel gedoe vind. Maar qua ruimte zou het eigenlijk best goed kunnen.

 14. Wasmachine en droger op elkaar. Kan tegelijk gebruikt worden. Gebruik de droger alleen voor ondergoed, handdoeken en beddengoed. En als het buiten kan hangen hang ik het allemaal buiten neer.

 15. Bij ons staan ze naast elkaar in het best wel ruime washok, de droger gebruik ik eigenlijk best vaak, terwijl ik wel waslijnen heb binnen.
  Maar buiten hangen valt hier een beetje tegen, het stinkt naar de varkens….niet zo leuk als je op school of op visite naar de stront stinkt….( ruikt…moet ik van mijn boer zeggen)

  1. Nee, dat is inderdaad niet prettig! Ik heb nu soms zelfs al dat ik de kinderen naar school breng, en we langs een stinkende wei fietsen. Dan voel ik de mestgeur gewoon in mijn haren trekken…

 16. Ook ik kan de wasmachine en droger niet tegelijk aanzetten. Maar dat is absoluut geen ramp, ik geloof dat ik de droger dit jaar nog niet aan heb gehad. IK gebruik hem nu alleen nog maar voor nood en als ik heeeeeel veel was zou hebben en ik het niet meer kwijt zou kunnen. Ik heb bij de IKEA een soort octopussen gekocht waar zo’n 20 kleine dingen (sokken enzo) aan kan drogen. ‘s avonds hang ik die aan de gordijnrail en het droogt als ‘n gek. Handdoeken uit de droger vind ik vreselijk, ik wil ze gewoon lekker hard hebben. De rest van de was hang ik binnen over de verwarming of aan die broekkleerhangers in het trapgat, gaat goed. Ik was, denk ik, toch wel ‘n machine of 6 – 7 per week, we zijn met 3 man.

  1. PS: bij goed weer hang ik het natuurlijk buiten neer, doordat we op ‘n winderige plek wonen, droogt dat meestal aardig snel. Alleen bij sokken moet ik toch wel redelijk zeker weten dat ik ze buiten droog krijg, anders hang ik die aan die octopus.

 17. Wij zijn met zijn 8-en. Ik heb 2 wasmachines en een droger. Ze staan bij mij alle drie in de bijkeuken. En ze kunnen alle drie tegelijk aan. In de droger gaan bij mij handdoeken, washanden, vaatdoeken ed. ook oudere kleding stop ik er wel eens in. Op zolder heb ik waslijnen, een staand droogrek en een rekje in het trapgat. Dat kan je ook aan een deur hangen. Dat gebruik ik voor de lange dingen zoals beddengoed.
  In de zomer hang ik de was wel buiten. Maar pas als de klok verzet is komt er weer zon in de tuin. En zonder zon droogt het slecht. Dus nog een paar weekjes geduld ;-)
  Ik was iedere dag 2 of 3 wassen soms nog een 4de. Maar als de lijnen boven vol zijn moet ik stoppen. Daar kunnen echt niet meer dan 3 á 4 wassen hangen. Zolderraam een stukje open en het droogt best.
  Maar ik heb al weer zin om d boel buiten te hangen. Scheelt heel wat heen en weer geloop met wasmanden en het ruikt zo lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.