Was buiten drogen in februari: kan dat? + update dag later

Ik mag een dekbedhoes testen van dekbed-discounter.nl.

En hoewel ik het ergens jammer vind om zo’n kreukloze dekbedhoes te wassen, was ik nieuwe dekbedhoezen toch liever eerst even.

Was buiten hangen in februari

Aangemoedigd door het zonnetje, en de wapperende was bij andere huisvrouwen, besloot ik de dekbedhoes buiten aan de waslijn te hangen. Ik deed dat rond 12.45.

Dit zijn hier de weersomstandigheden:

 • Temperatuur 4,6°C
 • Gevoelstemperatuur 3,4°C
 • Regen 0 mm
 • Zonintensiteit 289 W/m2
 • Luchtvochtigheid 65%
 • Windkracht 1 Bft i
 • Windrichting NO i

En nu maar hopen dat de hoes droog is voor het donker wordt. Ik verschoon de bedden elke woensdag. Dus morgen hoop ik onder mijn nieuwe dekbedhoes te schuiven : )

Lees ook mijn post Was drogen in de herfst en winter: gewoon lekker buiten.

N.B. Morgen ga ik de dekbedhoes voor het eerst gebruiken. De review verschijnt op mijn blog Review Eerst.

Was jij nieuw beddengoed voor je het gebruikt? En vanaf wanneer hang jij de was buiten te drogen?

Update dag later

Het is gelukt! Ik haalde de was om 17 uur af en hij was droog!

Similar Posts

22 Comments

 1. In mijn tuin is nu nog geen zon te zien. Pas later in het jaar komt hij weer in de tuin. Daardoor droogt de was in de winter niet goed. Maar een dekbedhoes lukt met droog weer vaak wel hoor. Zeker als er een lekker windje bij waait.
  Ik hang in de winter alles binnen op. Of het gaat in de droger. Pas bij de zomertijd gaat het beter.

 2. grappig, ik vroeg me daarjuist net hetzelfde af?…. Het beloofde zonnetje is hier (weer eens) ver zoek.
  Ik heb me er toch aan gewaagd, en de lakens buiten opgehangen, al zijn ze niet helemaal droog, de droger zal zowiezo toch minder lang moeten draaien…win win, toch?! alle beetjes helpen :-)
  Liefs Floor

 3. Ik was nieuw beddengoed wel, anders vind ik het zo stinken. Het gaat hier de droger in, eigenlijk gebruik ik de waslijn buiten nauwelijks. Misschien toch maar weer eens in gebruik gaan nemen binnenkort!

 4. Ik heb naast waslijnen ook een afdak. De was gaat naar buiten en is soms moet er “na-gedroogd”worden in de droger.

 5. Ik heb in januari ook al eens een wasje gedroogd buiten en in februari weer een paar keer. Geen dikke kleding, maar wel dunne bloesjes en ook lakens en handdoeken. Rond elf uur ophangen en zeker weten voor half vijf er weer afhalen. Anders worden ze weer klam.
  Het was ook heerlijk weer om dekbedden en kleden te luchten!

 6. Ik droog alles binnen sinds erbij de dochter van mijn vriendin een mega dikke spin over het dekbedovertrek heen liep nadat het buiten te drogen had gehangen. Raar he, maar ik ben zóó bang voor spinnen dat ik het echt niet meer durf. Veel plezier met je nieuwe overtrek, ziet er leuk uit!

 7. Heb deze maand al een paar keer de was buiten te drogen gehangen en dan heb ik kinderlijk plezier als ik het zie wapperen in de zon. Heerlijk!

 8. Ik was bijna altijd alle nieuw gekochte producten (en tweedehands al helemaal). Zeker beddengoed. Niet om jullie bang te maken. Maar toen een grote keten destijds kwam met hotelkwaliteit bedlinnen. En ik het meteen wilde gebruiken, kwam ik erachter dat er – echt waar – kleine beestjes mee ingepakt waren. Heel smerig. Terug gegaan natuurlijk. Maar toen heb ik meteen besloten om alles te wassen. Sowieso met kleding voor kleintjes ben ik ook heel voorzichtig (verf- en eventuele gifstoffen).

 9. Alle nieuwe kleding was ik eerst voor gebruik. De chemische lucht die aan veel nieuwe kleding hangt vind ik niet prettig en donkere kleding geeft sosm nog af. Ik droog de was het jaar rond buiten. Ik droog de was alleen binnen bij mistig weer. Zelfs als het vriest, lukt het vaak nog om de was heel aardig droog te krijgen aan de de lijn buiten.

 10. Nieuw spul was ik altijd: de stofjes die ze gebruiken om het er mooi uit te laten zien, zijn niet goed voor je huid.
  Ik hang het hele jaar de boel buiten als het maar enigszins droog is of waait. Wij hebben geen droger, die dingen vreten energie! Bij min weer gaat het binnen aan de rekjes.

 11. De was kan altijd buiten drogen in de winter, vooral wanneer het droog vriest, de zon schijnt en waait.
  Wanneer het vochtig, koud en vanzelfsprekend regenachtig is, begint in het najaar, blijft de was binnen.
  Bekijk het per keer en afhankelijk van de was.
  Bv spijkergoed hou ik eerder binnen.

 12. Ik heb het efgelopen week ook gedaan
  In de zon en s’a vonds was mijn was droog!

  Oh ja, ik was ook altijd nieuw beddengoed hoor, staat meestal zelfs op de verpakking dat dat moet, maar vind het vaak ook ergens zonde om zo een platgestreken laken te moeten wassen! ;)

 13. Ik was nieuw beddengoed ook: alles wat op het lijf zit. En ik heb de eerste was al buiten gehangen, dat was ook beddengoed, maar het laatste stukje moest toch wel binnen want het ging niet zo snel. Mijn waslijn zit namelijk op een balkon op het noorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.