Wachtwoorden en gebruikersnamen

Deze post is later dan normaal, want we hebben weer eens geen internet. Ik zit nu in de bibliotheek in Zelhem me te behelpen!

wachtwoordenHeb jij ook zoveel wachtwoorden? En gebruikersnamen? Bijvoorbeeld voor je online agenda?

En weet jij net als ik de helft van de tijd niet meer welk wachtwoord je waar hebt gebruikt? Sterker nog, ik weet vaak ook mijn gebruikersnamen niet meer. De allerergste vind ik het wachtwoord bij DigiD. Ze verplichten je er toe dat zo moeilijk te maken, dat je het nooit kunt onthouden. Er moet een hoofdletter in, een cijfer, en een teken anders dan een letter en een cijfer. Zie dat maar eens te onthouden.

Ik heb geprobeerd een lijst te maken van al mijn wachtwoorden en codes.

Mijn lijst met dingen waarvoor ik een gebruikersnaam en wachtwoord heb

 1. Pincode bankrekening
 2. DigiD
 3. WordPress
 4. Blogger
 5. Bloglovin’
 6. Commentluv plugin
 7. Keurigonline, waar Huisvlijt gehost wordt
 8. Aegon
 9. SNS zilvervloot
 10. Bing
 11. Belastingdienst
 12. Blogsociety
 13. Treinabonnement van mijn oudste zoon
 14. iDeal omgeving van de school van mijn oudste zoon
 15. Magister middelbare school middelste zoon
 16. Magister middelbare school jongste dochter
 17. Google Admin code van mijn domeinnamen zoals huisvlijt.com
 18. Mobieltje. Gelukkig is dat gewoon 0000.
 19. Mijn eigen computer! Ik moet een wachtwoord intypen om in te loggen
 20. Bibliotheek account
 21. Blogmij: een bemiddelaar tussen bloggers en bedrijven
 22. Adfactor: bemiddelaar tussen bloggers en bedrijven
 23. Bol.com account
 24. Google Adsense
 25. Gmail
 26. Twitter
 27. Facebook
 28. Pinterest

Al deze wachtwoorden houd ik enigszins halfslachtig bij in mijn Moleskine agenda. Eigenlijk moet ik ze een keer allemaal opnieuw opschrijven, netjes bij elkaar. Ik heb alvast een mooie print out gemaakt om hiervoor te gebruiken.

En die deel ik graag met jullie. Als je op onderstaande link klikt kun je het pdf-bestand gratis downloaden en uit printen.

wachtwoorden en gebruikersnamen

Hoeveel wachtwoorden en gebruikersnamen heb jij? En hoe onthoud je ze?

Similar Posts

13 Comments

 1. toen mijn laptop crashte was me weer even duidelijk hoeveel wachtwoorden en gebruikersnamen ik heb.. Ik ben ze daarna zoveel mogelijk gaan opschrijven…
  Hopen dat dat werkt..

 2. Waar bewaren jullie die uitgeprinte versie?

  Ik heb ook een tijdje het lijstje dusdanig veranderd door ze te verschuiven dat ze niet meer op dezelfde regel stonden. En ik heb de lijst door het midden geknipt en die ergens apart bewaard. Maar dit vind ik allemaal niet echt de oplossing.

 3. Ik word er ook gek van. Heb ik ze in een oude agenda te staan, maar er zijn ondertussen een paar gewijzigd en toegevoegd. Binnenkort toch maar weer even opnieuw proberen of inderdaad via internet, moet je alleen niet die ene vergeten zoals mijn man laatst had:-) Gelukkig wist hij het later weer.

 4. Het is een chaos met al die wachtwoorden. Ik heb dat al-tijd! Voor alles heb ik een ander wachtwoord en ik heb niks opgeschreven. Handig he haha. Ik moet dus regelmatig mijn wachtwoord weer opnieuw aanvragen/veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.