Reacties

Waarom november een 'ingewikkelde maand' is — 43 reacties

 1. Ik hou ook helemaal niet van november. Wel de kou en nattigheid, maar niet echt winters. En is allemachtig veel blad om op te ruimen in de tuin.
  December heeft de feestdagen en aan januari en februari heb ik helemaal geen hekel want dan gaan de dagen weer lengen en je hebt kans op een sneeuwklokje!

 2. Ik houd niet van november. Ik zie elk jaar weer zo tegen de winter op. Ik kan ni niet goed tegen kou. Het doet me snel pijn en het kost me zoveel energie. Ik heb nu lampen in de woonkamer en keuken die heel veel licht geven. Is wat minder gezellig dan schemer/sfeerverlichting maar mij geeft het een gevoel van ruimte. Ik kijk heel erg uit naar 21 december. Wij vieren dan dat het licht terug keert en de dagen weer langer worden.

 3. ik houd helemaal niet van de winter vooral het donker vind ik vreselijk.
  Ik kan me heel goed voorstellien dat oudere mensen gaan overwinteren in het zuiden

 4. Goh... Ik vind het geen ingewikkelde maand. Er zijn ook heel wat fijne dingen in deze maand, denk maar aan de voorbereidingen van Sinterklaas, Kerstmis,... Ik vind de echt wintermaanden veel erger

  xxx, Eva

 5. Ik vind November zo een beetje een verloren maand... Er gebeurt niet veel in ???? Misschien kijk ik inderdaad te veel uit naar de feestdagen en duurt het wachten gewoon te lang ☺️

 6. Ik vind november altijd een beetje een nietszeggende maand. Het is nog niet het einde van het jaar, ook nog geen feestmaand. Het is voor mij eigenlijk een beetje net zoals maart, ook wat vlees noch vis. Maar dit jaar probeer ik er wel wat meer van te maken, door vast te plannen en vooruit te kijken naar 2018, zodat ik dat niet weer op het laatste moment hoef te gaan doen ;-)

 7. Wat een grappig artikel. Ik heb zelf helemaal geen moeite met november. Ik ben dol op de herfst (al ben ik nog doller op de zomer) en de naderende feestdagen. Maar ik heb wel twee mensen in het gezin die in de november altijd een beetje de naderende winterdip. Dus ik herken ook wel dingen.

 8. Ik vind november ook lastig, ik ben nogal gevoelig voor een winterdepressie en ik moet ervoor zorgen dat ik op de zonnige dagen direct naar buiten ga. De regen vind ik ook ontzettend vermoeiend, maar de kou nodigt gelukkig uit voor gezelligheid voor de houtkachel van mijn vriend. Ik heb een hekel aan de "verplichte" feestdagen. Maar gelukkig heb ik nu een vriend die hetzelfde heeft en we samen niks hoeven te doen met kerst hahaha - dus daar kijk ik niet meer tegenop :)

 9. In Nederland is het een normale maand, maar in België herdenken ze 11 november 1918, en dat is de meest troosteloze dag van het jaar. Het is meestal regenachtig of mistig, alles is dicht en er lopen overal oude mannen met medailles en vlaggen op straat...

 10. Ik vind het jammer dat het zo vroeg donker is, doch gelukkig vaak wat eerder licht dan in oktober!
  Het zijn voor mij gewoon de jaargetijden alhier, juist plezierig om die vrij uitgesproken te hebben.
  Wanneer je regelmatig buiten komt is er zoveel moois en afwisseling in de natuur te zien, echt geweldig!

 11. Zo had ik nog nooit over de maand November nagedacht.. Persoonlijk heb ik geen problemen met november. In november zijn er veel mensen jarig en heb ik standaard veel feestjes en gezelligheid.

 12. Momenteel heb ik ook écht geen plezier in de maand november. Er zijn heel wat negatieve dingen gebeurt de laatste tijd, waardoor deze november helaas een rotmaand is geworden.

 13. Vind november altijd wel knus. De tijd van Sinterklaas, warme dekentjes en thee, toeleven naar de kerst en oud & nieuw. Januari en februari vind ik veel minder leuk. Die zijn vooral koud en weinig feestelijk.

 14. Tsja, normaal was ik ook geen fan van de maand november. Ben het met alle punten eens, maar punt 7 gaat voor mij dit jaar niet op. Ik heb maar liefst 3 tripjes gemaakt deze november! Waarvan een hele onverwachte naar Dubai, waar ik al jaren naartoe wilde. Ik zal dus zeker voor altijd met veel plezier terugkijken op november 2017!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder