Waarom nog een vaste telefoonlijn?

Advertorial

Als het om gebruiksgemak met bellen gaat, doen de moderne vaste toestellen niet meer onder voor de mobiele. Ze hebben dezelfde gevarieerde opties en zijn daarbij vaak draadloos, waardoor je in en om het huis kunt bellen. De huistelefoon kent het probleem van geen bereik of de batterij leeg niet.

Het allergrootste voordeel 


Je financiële positie lijdt een stuk minder wanneer je belt met een vaste lijn. Voor het bellen betaal je gemiddeld minder dan bij een mobiel. Naar servicenummers bel je met de vaste lijn vaak gratis, terwijl er bij mobiele telefoons regelmatig extra kosten voor worden berekend. Daarbij ben je met vaste telefoons alleen bereikbaar wanneer je er ook werkelijk bent. Dit is voor sommige mensen echt een voordeel.

Vaste en mobiele telefoon verschillende doelen

Maar je kunt een vaste en mobiele telefoon natuurlijk niet echt met elkaar vergelijken, ze dienen beiden verschillende doelen, zo is de mobiele telefoon natuurlijk erg handig voor onderweg en wordt bijna niet meer gebruikt om te bellen, maar meer om te sms-en en alle social media bij te houden.

Handig voor jezelf en de kinderen

Omdat veel aanbieders van vaste telefonie hun klanten onderling gratis laten bellen,kan het hele gezin onbeperkt met familie en vrienden bellen. Het is natuurlijk even uitzoeken naar wie je gratis kunt bellen, maar dat loont dan ook de moeite. Er zijn zelfs al aanbieders die hun klanten gratis naar mobiele nummers laten bellen.

Interessante aanbiedingen

Omdat de concurrentie groot is, komen de aanbieders van vaste abonnementen met steeds meer interessante aanbiedingen. Vooral voor kleine kinderen is de huistelefoon makkelijker te begrijpen en bedienen, wat natuurlijk belangrijk is in geval van noodsituaties.

Heb jij een vaste telefoonlijn?

Similar Posts

8 Comments

 1. Wij hebben altijd een vaste lijn gehouden voor onze jonge kinderen en voor de ouder wordende ouders. Maar zo langzamerhand merken we dat de vaste kosten van de telefoonlijn veel hoger zijn dan de gesprekskosten. We betalen kortom voor de beschikbaarheid, en dat in een gezin met een pc en een telefoon per persoon. Zo lang onze ouders nog leven gaan we het niet veranderen denk ik, maar daarna gaat de vaste telefoon er uit. Het scheelt ons tientjes op maandbasis.

  1. Wij hebben ook een vaste lijn. Ik heb altijd in mijn hoofd dat bellen met een mobieltje veel duurder is, maar ik weet eigenlijk niet eens waar ik dat op baseeer… Toch maar eens uitzoeken!

   Verder heeft mijn man een supergoedkoop prepaid mobieltje van zo’n 8 euro geloof ik, waarmee hij belt als de trein weer eens vertraging heeft.

   Zelf heb ik een mobieltje waarmee ik nooit bel, omdat ik het gebruik om mijn hardlooprondjes te registreren en als mp3-speler.

   En dan heeft mijn oudste dochter nog een mobieltje, waarmee ze vooral sms-t, want ze is te vrekkig om geld uit te geven aan bellen.

 2. Ja heb er een. Komt bij het pakket dat we hebben. Telefoon, tv en internet.
  Ik heb een pesthekel aan bellen maar bel soms mijn moeder en een goede vriend en dan is 1 tot 3 uur bellen toch voordeliger met een vaste lijn dan met een mobiel.

  1. Ik houd ook niet van bellen Dee! Mailen vind ik veel rustiger. Maar als jij dan belt doe je het wel goed zeg! Tot 3 uur lang. Dan is een vaste telefoonlijn inderdaad wel voordeliger.

 3. Ik heb ook een vaste lijn. En idd ook in een pakket. Ik bel heel veel met een vriendin die 50 km verderop woont. Eigenlijk wel dagelijks en dat kost veel. De gesprekjes worden gevoerd tijdens het poetsen of koken, dus wij kijken echt niet op een kwartiertje of zo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.