Waarom ik mijn groene jas terugstuurde

IMG 0337

Een paar weken geleden liet ik jullie mijn nieuwe, groene jas zien. Ik kocht hem bij Otto. Hij was heerlijk licht, zat prima en ik vond de kleur mooi. Ik was op zoek naar een nieuwe winterjas omdat mijn tussenjas niet meer warm genoeg was.

Toch heb ik hem teruggestuurd.

En dit is waarom.

Waarom ik mijn nieuwe groene jas terugstuurde

 1. Doordat de groene jas een V-hals heeft zou ik er een sjaal bij moeten dragen. Alle kou slaat anders regelrecht op je borst. Menigeen zei: ‘Nou en?! Een leuke sjaal is zo gekocht. Geen probleem!’ Maar ik vind een sjaal Gedoe. Ik wil een jas die ik kan aandoen, en dat ik dan meteen klaar ben. Als er meer nodig is, dan vind ik het geen volledige jas.
 2. De derde keer dat ik de jas paste, bleek er een grote scheur in de voering van de rechtermouw te zitten. Nou kun je zo’n scheur best laten maken, maar het baarde me zorgen over de kwaliteit van de jas in het algemeen. De jas was niet goedkoop, en dan toch zo’n scheur…
 3. De jas kreukelde behoorlijk. De vierde keer dat ik de jas paste ging ik er een paar minuten mee zitten. Toen ik opstond wees mijn man mij er op dat er allemaal kreukels aan de achterkant zaten. Ook daar heb ik een hekel aan. Want ik wil er wel netjes uitzien, maar ik wil er geen moeite voor doen. Daarom heb ik mijn kleding graag kreukvrij.
 4. Er zaten geen zakken in! De zakken die er op zaten waren voor de sier. Echt niet te doen, een jas zonder zakken! Waar moet ik dan mijn huissleutel laten? Of het poepzakje voor Trixie?!

Bestelling terugsturen naar OTTO

Ik kreeg de jas op een vrijdagochtend, en leverde hem zondagavond in bij een postkantoor in een supermarkt. We waren op weg naar dansles, en ik stuur dingen het liefst zo snel mogelijk terug.

Vervolgens duurde het maar liefst 2 weken voordat ik een mailtje kreeg dat ze de jas retour hadden ontvangen. Achteraf denk ik dat het slimmer was geweest om gebruik te maken van OTTO’s retourservice. Dan komen ze je bestelling aan de deur ophalen. Nu heb ik best even zorgen gehad of ze de jas wel terug hadden gekregen.

Samenvattend

Ondanks het feit dat ik het een hele leuke jas vond om te zien, stuurde ik hem terug vanuit praktische overwegingen. Want ik ben niet iemand die een jas ‘zo nu en dan’ gebruikt. Dus bijvoorbeeld als mooie jas, en dan voor dagelijks gebruik een praktischer model.

Ik wens een jas die mooi is én praktisch.

En tip: als je een bestelling van OTTO terugstuurt, maak dan gebruik van hun retourservice. Dan weet je tenminste zeker dat je retour bij hen geregistreerd staat.

Mijn nieuwe wensenlijst winterjas

Dus nu moet ik alsnog op zoek naar een goede winterjas. Op basis van de lessen die ik heb geleerd van de groene jas moet mijn nieuwe winterjas voldoen aan de volgende wensen:

 • Hij mag niet kreuken
 • Licht van gewicht
 • Vrolijke kleur
 • Hij moet zakken hebben
 • Hoogsluitend, dus sjaal moet niet nodig zijn
 • Ademend materiaal
 • Lekker warm
 • Knielengte zodat ik geen tights hoef te dragen, en met blote benen kan
 • vrouwelijk
 • niet sportief

Heb jij al een winterjas?

Similar Posts

91 Comments

 1. Dat waren dus best veel minpunten. Ik hoop dat je snel jouw jas naar wens vindt :-)
  Blote benen in de winter, heb jij anti vries in je bloed ofzo ;-)

  1. Ik ga voor een jas liever naar een winkel zodat ik hem meteen kan passen. Ik heb lange armen en ik ‘hang’ dan snel in een jas. Ik moet een jas daarom vaak in een veel grotere maat kopen dan mijn gewone kleding.

 2. Haha, leuk zo’n wensenlijst over een jas. Heel specifiek ook! Je hoeft jou niet te leren hoe je kunt manifesteren! Succes, ik weet zeker dat je juiste jas zo gaat tegenkomen.

  1. Ja hè? Ik vond de foto van je moeder die appels schilde op je Instagram account trouwens zo mooi Sillie. Je moeder heeft een lief gezicht. De foto ontroerde me. Alzheimer is inderdaad stom.

 3. Ik snap het helemaal! Zeker het argument “geen zakken”. Waardeloos is dat, het liefst heb ik ook nog een jas met 1 binnenzak, en zakken die dicht kunnen…
  Die scheur is ook wel heel slecht, na een enkele keer aantrekken.

 4. Heel verstandig van je! Zelf heb ik een (vrij dure, ruim 100 euro volgens mij) jas bij de ANWB gekocht. Het is geen typische ANWB jas, maar een leuke hippe. Maar hij is zo praktisch! Wind en waterdicht, je kan de rits beneden open doen zodat je makkeljk kan fietsen, veel vakjes (zelf een “skim” proof vakje voor je pasjes), een reflectieband die je eruit kan halen. Voor mij nooit meer een andere jas dan die van de ANWB!

 5. Het was een hele leuke jas voor in de auto zou ik zeggen!
  Ik koop niet vaak een nieuwe jas, daar ik liever een (lang) wollen vest draag wanneer ik met de auto ga.
  Heb een dons jack, licht gewicht, hoog gesloten die ik ook tijdens het winterwandelen en op de fiets draag. Dit zijn geen goedkope jassen, doch ik doe daar dan tussen 7-10 jr mee en dan zien ze er nog mooi uit!
  Je kan wachten tot de uitverkoop begint om een goede jas te vinden, je hebt mi helder waaraan een jas moet voldoen!
  Een sjaal draag ik overigens altijd, heerlijk warm in mijn hals!

 6. Hè wat rot dat je jas toch niet beviel. Mij zou die scheur vooral echt zorgen baren voor een redelijk dure jas. Ook vervelend dat het zo lang duurde voor je reactie kreeg van Otto. Ik heb persoonlik nog geen ervaring met Otto maar aan de deur ophalen lijkt mij enerzijds fijn maar ook lastig, omdat je hem dan niet gewoon even wanneer het jou uitkomt kan wegbrengen.

  1. Ja, dat was ook de reden dat ik hem naar het postkantoor bracht. Ik wilde dat ook gewoon zo snel mogelijk doen. Maar achteraf denk ik dat als ik hem aan de deur had op laten halen, ik eerder zeker wist dat ze hem terug hadden gekregen.

 7. Ik draag bijna nooit jassen. Ik heb vesten, heel veel vesten! Ik ben een vestmens ;-)
  Als ik auto moet rijden is een jas so not done! Het is vreselijk..

 8. Ik heb in 10 jaar tijd drie winterjassen bij elkaar gespaard. Een hele nette damesachtige en warme, kuitlange jas. Een sportievere kortere jas, net boven de knie, voor als het heel koud is (thermo gevoerd en met van die elastische mouwen onder de gewone mouw, tegen het inwaaien), en een knielange herfst/winter regenjas die me ook bij een echte plensbui droog houdt. Ze sluiten allemaal hoog, en toch draag ik er altijd een sjaal bij. Een halve cm open hals is bij mij goed voor een longinfectie.

 9. Je twijfelde toen al zo dat is vaak al een teken dat het hem toch niet is. En je hebt gelijk, want als het net bevalt zou je het anders toch niet dragen en geen zakken, vind ik ook niet ideaal,

 10. Wat jammer dat er zoveel minpunten aan de jas zaten! De retourservice werkt inderdaad super. Hopelijk vind je snel een nieuwe jas die wel aan al je wensen voldoet :)

 11. Geen zakken…. heel apart! Ik kan me inderdaad ook niet voorstellen waar ik de rest moet laten. Geprop in je broekzakken is ook niet handig.

 12. Goed dat je hem teruggestuurd hebt. Ik vond de kleur wel mooi. Maar geen zakken? Dan zou je met een handtasje aan je arm en met trixie aan je andere arm naar buiten moeten!

 13. Ik heb ook altijd zoveel wensen op mijn lijstje als ik een nieuwe jas koop. Dat maakt het soms wel lastig om “de ware jas” te vinden. Heel goed dat je die groene jas terugstuurde. Hij viel op heel veel punten tegen, vooral geen zakken is niet practisch! Ik heb zelf ook graag een capuchon op mijn winterjas, om gauw over mijn hoofd te trekken als ik word overvallen door een winterse bui! Ik heb vorig jaar een goedkope jas bij de C en A gevonden die aan mijn wensen voldeed. Nog geen spijt van gehad, behalve dat er al snel een nieuwe rits in moest… Ik draag hem in de winter elke dag, als ik de hond uitlaat maar ook als ik met het openbaar vervoer naar mijn werk ga en voor alle andere uitjes… Dus multifunctionele jas!

 14. Jas zonder zakken ? Nee dat kan inderdaad niet. behalf dat hij geen zakken had hij genoeg andere minpunten. Maar de kleur is super mooi hoor. Ik hoop dat je een jas kunt vinden met al je wensen…

 15. Oh een jas die kreukt hoef ik ook niet! Ik strijk sowieso al bijna niet, laat staan dat ik jassen moet gaan staan strijken! En zakken in een jas is echt nodig he! Alleen een sjaal vind ik dan weer wel wat hebben. Ik draag er bijna altijd een. Het geeft je meteen een heel andere look vind ik.

 16. Herkenbaar, zeker omdat hij zo open is en geen zakken heeft zou ik hem ook terugsturen. Ik kocht laatst een grijze wollen jas die enorm bleek te prikken. Ik kan daar echt niet tegen, heb hem ook teruggestuurd, hoe mooi hij ook was. Ben nog steeds op zoek naar de perfect wollen grijze jas, met knopen en een riem en liefst een kap. Als iemand de gouden tip heeft :p

  1. Het nadeel van online kopen is dat je van te voren niet kunt passen. Maar online heb ik veel meer keuze. Die groene jas was hier echt nergens in de buurt te koop. Hoewel ik dan wel eerder had ontdekt dat er geen zakken in zaten natuurlijk.

 17. Als er al zo snel een scheur in komt, dan kun je je inderdaad afvragen hoe het met de kwaliteit is gesteld. Als je inderdaad zoveel twijfels hebt dan doe je er verstandig aan om hem terug te sturen. Zelf heb ik vorig jaar in Oostenrijk een winterjas gekocht, zo’n heerlijke warme outdoorjack. Stoer maar ook gewoon heerlijk warm.

 18. Gave kleur dat wel! Weet zeker dat je een jas vindt die nog veel beter (bij je) past! even zoeken, maar lukt wel!
  succes, en dank voor de tip over retourservice van Otto! scheelt weer gedoe :)

 19. Een jas zonder zakken is inderdaad niet handig. Ik heb mijn winterjas van vorig jaar nog. Daar had ik drie jaar voor gespaard, want hij was niet goedkoop. Gelukkig was het een goede koop. Ik gebruik mijn winterjassen vaak meerdere jaren.

 20. Je hebt er geen budget bij staan, maar ik heb zelf net een gekocht van Save the Duck. Google maar s. Ze voldoen aan al je eisen al heb ik zelf een zwarte :) Succes met zoeken.

 21. Ik zou het in jou geval ook hebben gedaan hoor. Een jas moet gewoon perfect zijn. Je hebt hem elke dag aan. Ik vind de kleur van de jas erg mooi en hij staat je wel erg goed. Misschien een camel coat aanschaffen hahahaha

 22. Wat is niet snap Nicole is dat je met blote benen onder een winterjas wil lopen? En dan die tights. daar heb je het vaak over. In mijn beleving is dat een hardloopbroek. Zie zal ik niet zo snel onder een winterjas aandoen. Eerder een dikke maillot of een legging.

 23. Mijn jas heeft ook een V-hals en zelfs met sjaal, komt er kou binnen.. vreselijk. Het lijkt me ook erg vervelend als er geen zakken in de jas zitten.

 24. Jee, wat een gedoe. Ik heb mijn winterjas nu 3 jaar. Ik wil graag een nieuwe, maar heb nog niks kunnen vinden waar ik verliefd op ben, dus deze gaat nog prima.

 25. Als er geen zakken in een jas zitten dan ben ik er ook direct klaar mee. Dat is zo onhandig haha! De jas is wel echt een mooie kleur groen. Maar bij twijfels is terugsturen toch het beste inderdaad :)

 26. Het is wel een mooie jas en de kleur staat je goed. Maar een jas moet ook praktisch zijn. Zakken zijn een must! Ik heb vorig jaar een grijze wollen jas bij Zara gekocht en die kan nog wel een ronde mee. Het is ook een langer model dus kan zowel casual als chique. Wil het liefst nog een zwarte lange jas, maar onze hond verhaard behoorlijk dat het niet praktisch is ????

 27. Verstandig om de jas terug te sturen als hij niet voldoet aan je wensen. Ik heb zelf al een winterjas, maar wil dolgraag een nieuwe, zo’n heerlijke fluffy warme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.