Waar vind jij de inspiratie voor je blogs?

bloggenJe ziet ze wel eens verschijnen: posts met als titel ‘writers block’ of ‘Ik leef nog hoor!’ Dat zijn bloggers die even niet zo goed weten wat ze zouden kunnen schrijven of waarover.

Het valt niet altijd mee inspiratie te vinden voor een nieuwe post. En ik vroeg me af waar jullie je inspiratie vandaan halen?

Mijn bronnen van inspiratie zijn o.a.:

 • Het dagelijks leven
 • Andere blogs
 • Tijdschriften
 • Tv-programma’s
 • Kranten
 • Kringloopvondsten
 • Gesprekken

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik schrijf over mijn eigen bezigheden en gebeurtenussen. Soms is er gewoon niks, dan sla ik een dag of meerdere over. Soms is het iets wat ik lees, of wat iemand zegt. Vaak hele gewone dingen.

 2. Mijn grootste inspiratie is toch wel simpelweg mijn dagelijks leven.
  Voor mij is het dan ook niet zo zeer gebrek aan inspiratie, maar de voortdurende overweging wat ik nu precies wel of niet op het internet wil zetten, die af en toe voor blokkades zorgt. Toen ik net begon, schreef ik meer een dagboek dan een blog, maar toen het tot me door begon te dringen hoe openbaar het internet eigenlijk is, ben ik daarmee gestopt. Als er in mijn leven veel gebeurt dat ik liever niet openbaar maak, is de inspiratie dus ook ver te zoeken.
  Gelukking vind ik nog altijd wel dankbare onderwerpen in mijn tuin (ik doe nu mee aan moestuinmaandag, maar post al jaren over wat er in mijn tuin groeit), mijn creatieve uitbarstingen en mijn kringloopvondsten.

 3. Ik heb een constant gevecht om iets te vergarenom over te schrijven. Volgens mij is rust en veel vrije tijd een inspiratiebron. Beide zaken zijnnbij mij kostbaarder dan geld.

 4. Bij mij is het voornamelijk het dagelijkse leven met alles wat ik daarin tegenkom, inclusief werk, buren, volwassen kinderen, huisdieren en ga zo maar door.
  maar ook internet,
  nieuws
  tijdschriften
  andere blogs
  boeken
  Ik heb niet iedere dag evenveel inspiratie, het niveau verschilt wel wat per dag, volgens mij.
  Meestal plaats ik per dag 1 bericht, maar soms wel 2.

 5. :-) ik heb altijd inspiratie, niet altijd tijd helaas( soms MOET er ook gewoon een boek uitgelezen worden bv :-) ) en tevens zijn niet alle door mij geschreven blogjes te publiceren in de openbaarheid van mijn eigen blog, waarvan ik weet dat diverse bekenden ondertussen meelezen en ik die niet wil kwetsen (omdat ik dat ook niet zo bedoel maar wellicht kan men sommige zaken verkeerd opvatten en op de persoon betrekken, en dat hoeft van mij niet).
  maar alle bovenstaande dingen en ook wel dingen die ik meemaak op de zaak( maar daar blog ik ook al in/uit principe niet in de openbaarheid over).

 6. Soms vind ik de inspiratie letterlijk op de stoep voor de deur.(zie mijn laatste blogje), maar in het algemeen blog ik vaak over de dingetjes in en om het huis.
  Politiek en dergelijke houd ik er heel bewust buiten. Ik vind er wel wat van, maar dat is niet voor mijn huis,tuin en keukenblogje.

 7. De dagelijkse dingen zijn mijn inspiratiebron. Ik weet soms meteen waar de blog over moet gaan en soms weet ik niets. In de loop van de dag zie je wat, maak je wat mee, is er een nieuws item, een geprek met iemand, een aankoop….. al deze dingen kunnen zomaar een nieuwe blog worden. En soms heb ik helemaal niets te vertellen en dan slaan we gewoon een (paar) dag over. En tijdens de vakantie wordt er niet of nauwelijks geblogd.

 8. Mijn dagelijkse leven, de boodschappen, mijn budgetten, mijn kids. Eigenlijk voornamelijk deze onderwerpen. Zoals nu in de ‘bijna’ vakantietijd blog ik erg weinig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.