Waar doen ze het van: 15 overdenkingen
Last updated on August 12th, 2024 at 09:06 am
Met veel genoegen kijk ik wekelijks de serie Waar doen ze het van? waarin 4 gezinnen worden gevolgd. Ik beschouw de afleveringen bovendien als een oefening in Gij zult niet oordelen.
Maar jezelf dingen afvragen en overdenken mag natuurlijk wel.
15 gedachten bij Waar doen ze het van?
- Waarom is er kinderopvang nodig bij het gezin Geerts als moeder Annemarie fulltime huis is?
- Ik vind het zorgelijk dat de broer van de rijke Salar Azimi zonder overleg zo maar een auto van een miljoen koopt! Van het geld van zijn broer… Zelfs al begrijp ik dat het in hun cultuur zo is dat het geld van de één ook van de ander is.
- Alleenstaande moeder Giovanna vind ik erg sympathiek. Maar ze is 35 euro kwijt aan de sportschool en lijkt te worstelen met overgewicht. Waarom niet twee vliegen in één klap slaan: de sportschool opzeggen, en dagelijks 30 minuten stevig gaan wandelen? Dat scheelt geld, en je valt af.
- Salar Azimi is pas 37 in de afleveringen van Waar doen ze het van. Veel jonger dan ik dacht.
- Het lijkt me best naar voor mensen met een sterke, maar onvervulde kinderwens om te zien hoe Annemarie en haar man enigszins hulpeloos opmerken dat hun grote kindertal hen simpelweg overkomen is.
- Het vertrouwen van multimiljonair Salar Azimi dat hij 20 kilo kan afvallen, gewoon omdat hij zichzelf dat voorneemt vind ik prachtig! Ik geloof hem! Ik vermoed dat die houding hem ook multimiljonair heeft gemaakt : ) N.B. Hij was inderdaad 16 afgevallen
- De scène waarin Salars vrouw met hun twee kinderen in één van zijn hotels komen eten, terwijl Salar snel wat eet achter de balie omdat hij altijd druk is, vond ik eenzaam…
- De angst van Giovanna om misschien iets verkeerd te doen op de site van De Belastingdienst is herkenbaar. Ik snap vaak ook niet wat je nou precies moet invullen, en vrees iets fout te doen.
- Wat lijkt de vrouw van Salar toch op Maxima!
- Intrigerend hoe Annemarie en haar man er bewust voor kiezen om geen prenatale tests te doen, behalve de twintig weken echo. Ik vond hun redenering heel valide: uit zo’n test kunnen morele dilemma’s ontstaan die je voor beslissingen stellen die je simpelweg niet kunt nemen.
- De kledingruilparty bij de familie Geerts als manier om duurzaam en budgetvriendelijk je garderobe aan te vullen vind ik briljant!
- Dat hoor je niet vaak: Salars uitspraak ‘Ik ben niet voor kwaliteit, maar voor kwantiteit.’ Ik dacht eerst dacht ik hem verkeerd verstond, maar hij zei het echt. Kwantiteit gaat bij hem voor kwaliteit. En toegegeven, hij is daar ver mee gekomen!]
- Geocaching als goedkope, gezonde en leuke hobby bij de familie Vrind.
- Hoewel hij multimiljonair is en bakken met geld uitgeeft, vindt Salar business class vliegen ‘zonde van het geld’. Verrassend : )
- Wat mooi zoals het principe van schuldsanering de familie Vrind uit de financiële problemen helpt.
Tot slot
De serie Waar doen ze het van is inmiddels afgelopen, maar je kunt de afleveringen gratis terugkijken via tvblik.nl. Houd je van dit soort huiselijke series? Kijk dan ook Een huis vol!
Extra kijktips
Bron afbeelding: cat png from pngtree.com
Wat is jou het meest bijgebleven van deze serie?
Discover more from Huisvlijt
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Dit hadden ook maar zo mijn gedachten kunnen zijn :-)
Ik denk dat Hans hierboven met zijn vergelijk met Elvis Presley wel aardig in de goeie richting zit.
In die zin vallen rijke mensen niet altijd te benijden. Als Salar niet werkt, stopt de geldstroom. Dat is een hele verantwoordelijkheid.
Van al deze huishoudens zou ik trouwens het liefste bij het gezin van Salar of bij Giovanna op visite gaan. En dan zou ik toch wel tegen Giovanna zeggen dat ze door de zure appel heen moet bijten en zich moet verdiepen in de Belastingdienst. Op deze manier er voor weg blijven lopen, daar verdien je niks mee.
Een leuke vraag: bij wie zou je het liefst op bezoek gaan. Ik denk ik ook bij Giovanna. Daar word je denk ik heel hartelijk ontvangen.
Ik heb alleen de eerste aflevering gezien en ik vond het enorm treurig dat de vrouw van de miljonair iedere dag met haar kinderen in het restaurant ging eten. En dat papa er niet eens bij ging zitten. Da’s geen rijkdom. Da’s armoede. Liefde en aandacht kost tenslotte niks.
Ik heb het nog nooit gezien, enne, ze doen maar…
Wat mij opviel was de creativiteit van het grote gezin. Motorrijden, maar ook leuke verjaardagsfeestjes met paarden.
alle gezinnen werden geholpen. Budgetcoach. Sport. Salar afvallen. Italië reis,
Salar bleef menselijk, ondanks zijn business drive.
iedere keer werd het kostgeld van dochter nauwelijks genoemd. Dat irriteerde. Best mogelijk dat sporten meer contacten oplevert voor de alleenstaande moeder.
De idioot hoge belastingen in Nederland hadden ook meer aandacht mogen krijgen. We betalen absurd veel. Teveel geld aan bedrijfsleven hulp Corona en ook teveel geld aan belastingvrijstellingen voor de multinationals. We betalen teveel.
Hier doen werkloze mama’s hun kindjes naar de opvang omdat ze anders beschouwd worden als “niet werk zoekende” en bijgevolg hun uitkering dreigen te verliezen.
Wat mij het meest is bijgebleven dat de familie Geerts geen kinderfeestjes hielden ivm de kosten. Daarnaast zag je in het overzicht wel dat er 1000 euro naar de spaar over wordt geboekt. En dat stoorde me een beetje. Dan denk ik; boek dan even wat minder over en regel een feestje voor die kinderen. Het hoeft allemaal niet duur te zijn….
En de rijkste familie…tja…ik vind het zielig voor die kindjes dat er geen warmte thuis is…altijd maar in een hotel eten, een vader die er bijna nooit voor ze is…Dat is een keuze, maar zou niet de mijne zijn. Verder vind ik het reuze interessant om het te zien dit soort programma’s!
Ja, de rijkste familie was in die zin arm als het ging om aandacht en tijd voor elkaar….
ha Nicole,
wat leuk, dat je dit programma gerecenseerd hebt.
Ik heb er helaas niets van gezien
Weet ook niet of ik er alsnog naar zou kijekn.
Maar jou 15 punten zijn top!
groetjes!
Ik heb ze wel gezien – best interessant. En wat een mooie verschillen had de redactie bij elkaar gezocht… Wat opvalt: dat vreselijk lelijke huis van Salar en dat gezin – ZO lelijk ingericht! En verder het gezin met schulden – hoe DOM ze omgaan met hun geld, je zou toch willen dat iemand ze (beter) bij de hand neemt, en leert hoe je beter met je geld omgaat – want nu benadelen ze hun schuldeisers enorm, en zichzelf, en hun kinderen… Giovanna met haar dochter, die pas na veel moeite het kostgeld (iets) verhoogt.. En iedereen die van alles vindt over het “gebrek aan” kinderfeestjes voor de kinderen van de familie Geerts – nee, ze geven geen feestje voor de kinderen uit de klas – deden wij vroeger ook nooit, was geen gewoonte denk ik, of kon het er niet af? maar de verjaardagen werden natuurlijk wel degelijk gevierd, in gezinsverband / familieverband!
Ik snap wat je bedoelt Hanneke. Ik vond het ook niet gezellig bij de familie Salar. Het is een bepaalde stijl, die mijn voorkeur toch ook niet heeft.
Ik heb een keer een weekendje weg meegemaakt in het hotel van Salar in Aardenburg. Was prima en gul geregeld daar. Salar en zijn vrouw leken me beiden sympathiek. Vergeet overigens niet dat hij in z’n eentje zorgt voor een heleboel werkgelegenheid daar in West Zeeuws Vlaanderen. En wat een kritiek van veel mensen op die Annemarie. Ze zei het in de eerste aflevering een beetje pinnig allemaal, maar ik vind dat ze verstandige keuzes maakt. Alle gezinnen trouwens, proberen wat aan hun situatie te doen. Dat vind ik uiterst positief!
Salar en zijn vrouw komen zeker sympathiek over. Wat leuk dat je één van zijn hotels hebt bezocht!
Leuk om jouw gedachten te lezen bij deze serie. Ik heb ook gekeken en ben toen de familie Geerts gaan volgen op Instagram. Wat me vooral bijblijft van die serie: wat je op tv ziet, is echt maar een héél klein stukje van de werkelijkheid. Op Instagram zie je zoveel meer. En dan begrijp je werkelijk niet waar al die negatieve reacties vandaan komen (én waarom er ‘kinderopvang’ is;)). Wat een geweldige, positieve, liefdevolle familie!