Voorjaarskriebels?

Gastpost

balkon inrichtenDe lente en zomer zijn in aantocht. Neem alvast een voorschot op die heerlijke seizoenen door je tuin leuk aan te kleden met kleine of grote plantenbakken voor buiten. Zo kun je als de eerste zonnestralen door de wolken prikken meteen van je eigen stek genieten. Hieronder een paar tips om je op weg te helpen. Je kunt zo ook een balkon gezellig maken!

 

Grote tuin: brede potten van allerlei materialen

Een grote tuin betekent veel ruimte. Je kunt hier daarom gerust een paar stevige of brede plantenbakken neerzetten. Bedenk van tevoren wat je precies met de planten wilt. Wil je het terras opfleuren of een paadje aankleden? Laat daar je pottenkeuze van afhangen.

Kijk ook naar het materiaal van de bakken. Eenheid zorgt voor balans en een chique uitstraling. Verschillende materialen zijn gezellig en doen een tikkeltje bohemien aan. Polyester plantenbakken buiten geven een andere uitstraling dan betonnen potten.

potten

Kleine tuin: hoge plantenbakken buiten zetten!

Heb je een kleine tuin, maak dan maximaal gebruik van de beschikbare ruimte. Doe dit door hoge plantenbakken voor buiten te plaatsen. Met hoge, smalle plantenbakken lijkt je tuin groter. Een ander voordeel van hoge plantenbakken is dat er grote planten in passen, zonder dat ze op de vloer veel ruimte innemen.

3 potten buiten

Balkon of terras? Plaats kunststof bloembakken buiten!

Heb jij weinig ruimte op je balkon of dakterras? Geen nood, ook hier kun je van je tuin genieten! Ga voor lange, smalle bloembakken, die weinig vloerruimte innemen. Plaats die kunststof plantenbakken buiten – het liefst aan de rand van je balkon – zodat je nog wat ruimte overhoudt voor een bistrosetje.

Bedenk welke planten voor plantenbakken buiten het best bij jouw passen. Geef je de voorkeur aan vrolijke Afrikaantjes of kies je liever voor lekker ruikende lavendel?

Ook hangpotten lenen zich perfect voor balkons. Plaats ze aan weerskanten, zodat je in het midden mooi de ruimte hebt.

tuinmeubels

Meer inspiratie nodig? Lees meer over meubelen en balkondecoratie in ons artikel over een balkon inrichten

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.