De voordelen van een onderhoudscontract voor je CV ketel


onderhoudscontract cvDit artikel kwam tot stand in samenwerking met https://loodgieterslelystad.nl/

Een CV ketel en  CV installatie hebben regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren.

Een goed onderhouden cv-ketel heeft de volgende voordelen

 1. Het verbetert de prestatie van de CV ketel.
 2. De levensduur van de ketel wordt er mee verlengt.
 3. Een goed onderhouden ketel werkt efficiënter en kan daardoor met minder energie het huis verwarmen.
 4. Bovenstaand voordeel leidt tot nog een voordeel: lagere energierekening.
 5. Minder energieverbruik is goed voor het milieu.

De beste manier om ervoor te zorgen dat de CV ketel in huis optimaal blijft presteren is door een onderhoudscontract af te sluiten bij een loodgieter. Deze onderhoudscontracten brengen allerlei voordelen met zich mee.

Goedkoop onderhoud

Het is verstandig om ieder jaar, of om de twee jaar je ketel te laten controleren of onderhouden door een loodgieter. Zo verzeker je jezelf van een optimaal werkende ketel met een lange levensduur.  Met een onderhoudscontract worden de onderhoudsbeurten voor je bijgehouden en betaal je minder.

Betere veiligheid

Onderhoud is niet alleen nodig om de ketel optimaal te laten presteren en de levensduur te verlengen, maar de ketel moet ook op veiligheid gecontroleerd worden. Voor het opwarmen van het huis verbruikt de ketel grote hoeveelheden gas. Deze hoeveelheid gas kan potentieel voor gevaren zorgen.

Snelle service

Ook al wordt de cv installatie in huis nog zo goed onderhouden het kan altijd voorkomen dat er zich alsnog problemen voordoen. Onverwachte problemen met bijbehorende onvoorziene kosten zijn nooit leuk natuurlijk. Maar als je een onderhoudscontract hebt word je extra snel geholpen. En vaak worden de kosten voor de reparatie met de maandelijkse kosten van het contract gedekt.

Gratis CV ketel of korting

Het is mogelijk om via een onderhoudscontract een ketel gratis geïnstalleerd te krijgen in huis. Deze ketel heb je vervolgens in bruikleen of betaal je af in de maandelijkse kosten voor het contract. Dit is een manier om gebruik te maken van de besparingen die een nieuwe ketel kan realiseren, zonder dat je flink moet investeren. Met een onderhoudscontract kan de aanschaf van een nieuwe ketel en het onderhoud wat hierbij hoort in één keer worden geregeld.

Lees ook bezuinigen met behulp van je cv-ketel. en mijn post over Gas water licht berekenen!

Similar Posts

7 Comments

 1. Heb je ook een onderhoudscontract voor je fiets, je oven, je auto, raamkozijnen laptop enz. enz. het is zo’n grote onzin, je legt je per maand vast voor een contract… onze loodgieter werd gebeld, kon dezelfde dag nog.. kosten €75,- incl. btw. en over 18 maanden is het pas weer nodig.. want de nieuwe ketels zijn zo gebouwd dat ze bijna niet slijten/vies kunnen worden. Bieke

  1. Je verzekert je ook voor eventualiteiten… jouw loodgieter komt vast niet op eerste kerstdag terwijl het vriest en je ketel stuk is.
   Dat, en het feit dat de kosten gespreid worden zijn het voor mij waard.
   We hebben al eens in de situatie gezeten dat de ketel stuk ging terwijl het vroor en nergens een loodgieter te bekennen.

 2. Probeer in Amsterdam maar eens een loodgieter te krijgen. Over drie weken bent u misschien aan de buurt!,,
  In de avond of in het weekend, no way , als je geen vaste afspraak cq contract hebt. Dus daarom heb ik een onderhouds en calamiteiten contract

 3. Wij hebben een huurhuis, en de woningstichting heeft uiteraard een contract. Als er iets is komen ze gelukkig altijd.
  Als we een koophuis zouden hebben, zou ik wel een contract afsluiten. Je cv wordt netjes onderhouden en met storingen komt er in ieder geval iemand even kijken.

 4. Ja echt ik ben 100 procent voor een onderhoudscontract. Wij hebben in het verleden een koolmonoxidevergiftiging opgelopen door een cv die niet goed functioneerde dus ik neem altijd een onderhoudscontract nu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.