Voor voetbal moet alles wijken

Unknown

Ik ben geen voetbalfan, en snap daardoor alle gedoe rondom voetbal niet. Dus als de gekte weer eens toeslaat, dan denk ik altijd maar: ‘Ik zal wel gek zijn.’

Maar nu wordt het toch wel heel bizar. Bij ons in de buurt staat een voetbalstadion waar regelmatig wedstrijden worden gespeeld. Nu heeft de organisatie, De Graafschap, in haar oneindige wijsheid besloten dat iedereen, die enigszins in de buurt van het stadion woont een ‘omwonendenkaart’ moet afhalen tijdens kantooruren. Zonder die omwonendenkaart mag je tijdens wedstrijden je eigen wijk niet meer in! Boodschappen gedaan? Jammer dan. Arme weeskinderen geholpen in Nicaragua? Pech! Je komt er niet in.

Dit alles wordt verkocht onder het mom: ‘Uit de goedheid van ons hart zetten wij wijken af, om wildparkeren tegen te gaan.’

Ik heb al van ongelukkigen gehoord die zich keurig tijdens kantooruren meldden voor zo’n kaart, en bits te horen kregen: ‘Die zijn op! Hebt u niet eerst op onze website gekeken voor u helemaal hier naar toe kwam?!’ Overbodig te zeggen dat ik nog geen haast had die kaart op te halen.

Protocol voor visite

De brief met de aankondiging zorgde voor veel commotie, en dus volgde er een tweede brief met daarin het protocol voor als je de pech hebt jarig te zijn tijdens zo’n wedstrijd:

‘Als u visite krijgt tijdens een thuiswedstrijd, kunt u uw visite aanmelden bij De Graafschap. U kunt daarvoor een email sturen naar x@degraafschap.nl met vermelding van uw naam en adres. Uw visite geeft vervolgens bij de afzetting uw naam en adres door aan de verkeersregelaar en mag daarna doorrijden.’

Ook werd in deze tweede brief de mogelijkheid geboden de kaart te laten opsturen. Dat heb ik mij geen twee keer laten schrijven, en ik heb onmiddellijk telefonisch de kaart besteld.

Nu maar hopen dat de wijk niet is afgezet als de postbode hem wil brengen.

Similar Posts

11 Comments

  1. Wij hebben jaren bij de rai in Amsterdam gewoond, daar hadden en hebben ze ook zo’n systeem.Maar daar was het zo lek als een zeef.Hopelijk functioneert het bij jullie beter.

  2. Wij hebben die brieven ook gekregen. In de eerste brief van de Graafschap stond niet eens een telefoonnummer of iets dergelijks in waarmee je contact zou kunnen opnemen als je vragen hebt.
    De tweede brief van de gemeente heeft dat wel. Maar ik mis nog wel een lijst met wanneer de wijk dan is afgezet, zodat ik weet wanneer ik bezoek vooraf moet aanmelden.
    Ik heb echt geen zin in al dat gedoe. Ik geloof dat ik maar alvast bezoek doorgeef voor elke wedstrijd die de Graafschap thuis moet spelen. Kunnen mensen ook nog eens onverwacht even aanwippen.

  3. sjeetje….. het moet niet gekker worden! hier zou ik maar moeilijk tegen kunnen. te gek voor woorden! onverwachte visite dan? dat kan dan niet meer op die dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.