Voetbalgekte op school

images 2

Op zowel de basisschool van mijn drie jongste kinderen, als de middelbare school van mijn zoon Jan (13), wordt aanstaande maandagmiddag geen les gegeven. In plaats daarvan gaan ze gezellig met z’n allen voetbal kijken! Kinderen worden zelfs aangemoedigd verkleed als supporter te komen. Kinderen die niet willen kijken worden ‘opgevangen’ in een apart lokaal.

Wellicht kleurt het feit dat ik geen fan ben van voetbal mijn oordeel, maar sinds wanneer mag onderwijs het onderspit delven ten gunste van voetbal?!

Persoonlijk vind ik dat de lessen gewoon horen door te gaan, en ben ik verontwaardigd over de lesuitval. Zeker gezien de vele studiedagen en lesuitval die er toch al is.

Gaan op jullie scholen de lessen door?
En wat vind je van lesuitval ten gunste van voetbal?

Similar Posts

15 Comments

 1. Bij mijn kinderen gaan de lessen ook niet door. Ben het er ook helemaal niet mee eens !

  Groetjes Margreet

 2. Ik vind het een heel leuk idee. Iedereen is er mee bezig en dan mag/kan je geen voetbal kijken omdat het toevallig zo vroeg in de middag valt. Ik heb zelf tegen de jongens gezegt dat ze hun juf een beetje warm moeten maken voor het voetbal zodat ze op school de eerste helft kunnen kijken. En veel zullen ze niet missen van die 2 uur lesuitval.

 3. Mijn moeder is directrice en wilde eigenlijk niet dat de leerlingen voetbal gingen kijken. Via de radio de wedstrijd volgen mocht wel tijdens de lessen.

  Echter de ouders waren het daar niet mee eens en dreigden hun kinderen van school te halen. Men was er zo stellig over dat mijn moeder uiteindelijk overstag is gegaan en de ouders hun zin heeft gegeven.

  Persoonlijk vond ik de oplossing met de radio zeer schappelijk. Dan kan het alsnog gevolgd worden maar ondertussen kunnen er sommen gemaakt worden. Maar ja…

 4. een keertje kijken met de kids lijkt me helemaal geen kwaad kunnen hoor. ik was 15 jaar juf tot 1-1-2010 en ik houd zelf absoluut niet van voetbal.De kinderen worden gerust thuisgehouden door hun ouders anders(helaas) Dat hebben we toch wel meegemaakt of dat ze gingen uitslapen wat ik dan wel weer een slecht idee vind. Ik vind het wel ene leuk idee dat de kids die niet kijken iets anders mogen doen. Leuk hoor, mooi dat ik zou zorgen dat ik die groep heb dan want zelf voetbal kijken.. echt niet he….
  Maar ja de kids worden gek gemaakt door hun ouders vaak of hun omgeving.Daar doe je helaas weinig aan.en 1 keer een middag missen wat geeft dat.Zeker aan t eind van het schooljaar als het eind van alle lesboeken nadert moet dat geen probleem zijn.Ik zou t thema weer gebruiken voor mijn lessen. knutselen(originele versieringen maken), rekenen, aardrijkskunde,taal enz..ja zeker weten dat met het thema wk voetbaal veel te doen is waar de kids toch wat van opsteken…ook als niet voetbalfanjuf.. en wedden dat de kids als ze 25 zijn het zich nog herinneren… die tijd dat de klas het wk keek en er mee werkte?? en dat wil je toch ook.. ze fijne herinneringen meegeven voor later…

 5. “Kinderen worden gek gemaakt”, die stelling vind ik wat overdreven.
  Het is toch leuk dat een school zoiets doet? Bij mijn dochter op school vervalt de 2 uur durende gymles en zitten de jongelui in de aula naar een groot scherm te kijken. Kinderen die dat niet willen mogen iets anders doen.
  Het is vooral het “onder ons” gevoel dat de mensen samen doet komen. Ik vind het leuk, hoewel ik geen voetbal liefhebber ben, maar van mij mag het!

 6. Mja, ik ben neutraal in dit geval. Ik ben zelf geen voetbal-fan en zou mijn kids nooit ervoor thuishouden. Maar ze moeten toch al zo veel tegenwoordig dus vind het prima dat ze op school mogen kijken. Bij ons krijgen ze de keus: kijken in een aparte ruimte of in de klas blijven. Tja, en wat ze dan in de klas aangeboden krijgen weet ik niet.
  Groeten, Jolanda

 7. Om heel eerlijk te zijn: wij hebben er verder niets van meegekregen, dus ik ga er van uit dat de kinders bij ons gewoon les hebben. Gelukkig maar, want ook ik heb het er gewoon weg niet op. Al die gekte…
  Zonde voor je knip, zonde voor het milieu en al helemaal zonde voor je gezonde verstand.
  (Maar goed, da’s mijn persoonlijke mening hé?)

 8. Ik zou mijn kind spontaan thuis houden van school als ze verplicht zijn om voetbal te kijken!

  Even terugkomend op de advertentie.
  Als de advertentie langer is dan je bericht loopt hij over de reacties heen. Misschien komt het omdat ik een 10″ beeldscherm heb. Gebeurt wel vaker dat webpagina’s inkrimpen om te kunnen passen.

 9. Na schooltijd kreeg ook ik vandaag te horen dat mijn dochtertje voetbal heeft zitten.Een verloren middag!!Donderdag a.s.hebben ze schoolreis en vrijdag een verplichte ATV van de juf,dus weer een dag geen school.
  Gevolg deze week maar 11 uur les.
  Maandagmorgen 3 uur,Dinsdag 5 uur en Woensdag 3 uur.
  Nu is ze pas 5 en gaat ze door na groep 3,dus alles gaat goed.
  O,wee als jij een keer vraagt of ze een halve dag mag verzuimen,komen ze gelijk met de leerplicht aanzetten.
  Ook bezoek aan bv.huisarts/tandarts moet zo mogelijk na/voor schooltijd gebeuren.
  Mes snijdt aan 2 kanten toch?

 10. De school waar ik werk hebben ze een verkort rooster gedaan zodat de leerlingen konden kijken. Aan de ene kant vind ik dat belachelijk en aan de andere kant weer niet. Er zijn ouders die hun kinderen anders gewoon thuis houden. Ik denk niet dat ouders hun kinderen gek maken. Voetbal leeft nu eenmaal en de periode van een EK of een WK is nu eenmaal wat bijzonderder dan normaal. Aan de andere kant brengt het mensen ook dichter bij elkaar. Er zijn zelfs buurten of verenigingen waar ze samen kijken. En dat is dan wel weer leuk in een maatschappij, die steeds individueler wordt.

 11. Ik vind niet dat voetbal mensen dichter bijelkaar brengt. Voetbal maakt, al dan niet tijdelijk, rivalen van landen, en het enige wij-gevoel wat je daarvan krijgt is ‘wij tegen hun’. Het verenigd niet, het verdeelt.
  Dat men zelf graag een potje speelt, begrijp ik maar dat idiote ‘wij’-gelul als onze Nationale Eer op het spel staat…alsof je zelf hebt gescoord, zeg.
  Nee, ik vind het bezopen. Op de school van mijn kinderen keken ze ook allemaal.Er bekroop me een eng gevoel van nationalisme toen ik al die oranje kindertjes zag. Nederland besteedt een buitenproportionele hoeveelheid geld aan voetbal. We zouden ons moeten schamen dat we onze prioriteiten niet beter op een rijtje hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.