Vloerkleed metamorfose: met voor en na foto’s!

Screen Shot 2018 04 10 at 15.23.09

Ik houd erg van vloerkleden. Sterker nog, ik vind onze woonkamer echt minder gezellig zónder vloerkleden. Vloerkleden maken een geheel van een zithoek, en ze creëren een bepaalde sfeer vind ik.

Twee vloerkleden in onze woonkamer

Op dit moment hebben wij twee vloerkleden in de woonkamer:

  • Een rechthoekig vloerkleed onder de salontafel
  • Een rond kleed onder een rond bijzettafeltje bij de houtkachel

Beide kleden kocht ik op een rommelmarkt. Normaliter blief ik geen tweedehands vloerkleden. Maar deze kleden kunnen in de wasmachine. Tenminste, mij is dat gelukt, en ze kwamen er fris en schoon weer uit!

N.B. Lees ook mijn post over tips en tricks om een vloerkleed schoon te maken.

Brandvlekken in ons vloerkleed

Een vloerkleed dat in de was kan vind ik dus echt ideaal. Want er valt hier nog wel eens iets. Laatst hurkte Trixie bijvoorbeeld ineens en plaste op het rechthoekige kleed… Dan ben ik heel blij dat ik het kan wassen.

Maar recent kreeg ik een vlek in het ronde vloerkleed van het type: ‘Nu kun je het wel schudden! Dit gaat er dus echt noooooit meer uit!’ Want het was een brandvlek… Toen ik nieuw hout in de kachel deed, vielen er een paar kleine stukjes half verbrand hout uit, pardoes op het ronde vloerkleed. En hoewel ik het er onmiddellijk afschopte, was het kwaad al geschied. (Zie foto bovenin deze post)

In eerste instantie koos ik voor een hele simpele oplossing: ik draaide het vloerkleed zo, dat de vlekken ongeveer onder een stoel uitkwamen. Zo zag je ze niet meer. Maar vervolgens gebeurde het opnieuw. Toen had ik dus een vloerkleed met brandgaten aan twee kanten. Ik had nogal veel aan mijn hoofd dus ik koos voor de aanpak van Negeren, en doen alsof er niets aan de hand is.

Maar gelukkig is er een happy end aan deze sage.

Nieuw vloerkleed gevonden

Mijn kantoortje was ondertussen ook een grote bende, en omdat tante Marietje* zou komen besloot ik dat eens flink op te ruimen. Ergens achterin een kastje kwam ik toen een mooi rond vloerkleed tegen dat ik een tijd terug kocht bij een rommelmarkt. Geen idee waarom ik het in het kastje had gelegd, maar ik ben dolblij dat aan mijn Marie Kondo aanvallen is ontsnapt!

Het oude kleed heb ik onmiddellijk weggehaald, en nu ligt er weer een mooi vloerkleed bij de houtkachel. Maar dit keer wel op een veilige afstand!

vloerkleed

Nieuw vloerkleed? Tip!

Heb jij interesse in een nieuw vloerkleed, of vind je het gewoon leuk om rond te neuzen? Kijk dan eens bij Karpetten Kelder. Ze hebben daar heel veel vloerkleden. Wat ik vooral handig vind daar, is dat je onder andere kunt selecteren op kleur, materiaal, vorm en merk.

Het enige verbeterpunt wat mij betreft is dat er geen selectiecriterium is als ‘Kan in de was’!

*Mijn tante Marietje kom me 1 keer per maand helpen met het huishouden. Ik leer veel van haar!

Heb jij een vloerkleed in huis? Welk materiaal en kleur?

38 Comments

  1. Thea
  2. Eva

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh