Violetta: nieuwe tienerserie over liefde en vriendjes

Advertorial

ViolettaVanaf maandag 16 september is er een nieuwe serie die zich richt op tieners: Violetta. Of preciezer gezegd: op ‘tweens’. Violetta wordt uitgezonden door de Disney Channel.

Plot van Violetta: strenge alleenstaande vader met muzikale tienerdochter

De serie gaat over het tienermeisje Violetta. Violetta wordt opgevoed door haar strenge, succesvolle vader. Hij is dol op haar, maar erg overbezorgd. Dat komt omdat Violetta’s moeder, een beroemde zangeres, verongelukte toen Violette nog klein was. Hij heeft Violetta niets verteld over de zangcarrière van haar moeder, omdat hij niet wil dat ze in haar voetsporen treeedt.

Terug naar Buenos Aires

Als de serie begint verhuizen Violetta en haar vader terug naar hun geboortestad Buenos Aires. Daar ontdekt Violetta haar eigen muzikale talent. Ze mag pianolessen nemen op een prestigieuze muziekschool. Violetta krijgt een speciaal contact met Angie, haar muzieklerares. Zij helpt Violette bewust te worden van haar muzikale talenten.

Uiteraard ontmoet Violetta ook jongens, en dat zorgt voor (romantische) verwikkelingen natuurlijk.

Over het leven van een tiener

Naast deze hoofdlijn zijn er de de bekende tiener onderwerpen: verliefdheden, jongens, groepsvorming op school etc. Maar ook thema’s als ‘jezelf durven zijn’ en ‘moed hebben’. Aansprekende thema’s dus.

In elke aflevering zitten bekende muziek nummers.

Praktische informatie over Violetta

De serie gaat 16 september van start op de Disney Channel. Op het kindvriendelijke tijdstip van 19 uur.

Waarnaar kijken jouw kinderen?

Similar Posts

9 Comments

 1. Klinkt een beetje alsof ze proberen in het gat te springen dat Glee straks gaat achterlaten :)

  Maar wel een beetje een onrealistisch verhaal… Als mijn moeder zou zijn overleden zou ik echt wel gaan googelen en er op die manier achterkomen dat mijn moeder zangeres was…

 2. Mijn dochter is wat jonger dan jouw kinderen en kijkt nog vooral naar zandkasteel en oude Disney films zoals Winnie the Pooh, sneeuwwitje enzo! Allemaal zo onschuldig en met mooie liedjes. Ik vind het belangrijk dat ze niet beïnvloed wordt door het geweld van Nickolodeon en kornuiten!

  Maar deze serie klinkt echt leuk voor tweens.

  1. Mijn oudste dochter keek ook alleen maar zulke series. Inderdaad heel prettig en vriendelijk. Hoewel ik de heks in Sneeuwwitje best angstaanjagend vond.

   Bij de kinderen die daarna kwamen was het steeds lastiger om het aanbod tot deze vriendelijke series te beperken…

 3. Disney zenders laten mijn tv storen. Walgelijke series, dus de zenders zijn niet geinstalleerd. Alleen nl3 en ketnet hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.