Vintage kleding

Je hebt tweedehands kleding en je hebt vintage kleding.

Tweedehands kleding versus Vintage kleding

Eigenlijk is het hetzelfde, maar volgens mij is vintage kleding vaak mooier en leuker. Bij vintage kleding denk ik aan van die leuke fifties jurkjes. Tweedehands kleding is de kleding die je bij alle kringloopwinkels vindt. Ook niks mee, maar veel gewoner.

Weinig vintage in Doetinchem

Hier in Doetinchem zijn diverse tweedehands winkels. Maar echt leuke vintage kleding kom ik hier zelden tegen. Ik herinner me uit mijn studententijd dat in Utrecht wel winkels zijn met van die echt leuke, vintage jurkjes. Maar ik heb geen zin en geen tijd om helemaal naar Utrecht ‘te knappen’ zoals ze in de Achterhoek zeggen.

Online vintage kleding

Dus ik vond het helemaal leuk toen ik Poppy’s Parade tegen kwam! Dat is namelijk een online winkel waar ze ook vintage kleding verkopen. En de prijzen zijn heel redelijk. Voor onderstaand jurkje vragen ze 32,95. Dat vind ik geen gek bedrag voor zo’n leuk jurkje. Kijk maar:

poppy's parade
Die sokken snap ik dan weer niet!

Poppy’s Parade werd in 2011 opgericht door de zusjes  Eva, Marre en Rosa de Visser. Hun oma heette Oma Pop, en ze hebben de winkel naar haar genoemd.

De jurk op de foto was op het moment dat ik deze post schreef het leukste wat ze hadden op het gebied van vintage jurkjes. Het is dus net als in een kringloopwinkel: je moet gewoon regelmatig gaan kijken of ze iets leuks hebben.

Je kunt natuurlijk ook vintage kleding kopen via marktplaats en eBay, maar daar kun je het vaak niet terugsturen als het tegenvalt. Dat heb ik door schade en schande ondervonden helaas.

Je vindt Poppy’s Parade hier.

Koop jij vaak vintage kleding? En zo ja, waar vind je dat?

Similar Posts

16 Comments

 1. “Vroeger” kwam ik vaak in de Negen Straatjes in Amsterdam maar dat is nu echt niet leuk meer……..Ik heb wel een paar vintage items hangen maar ik draag het te weinig helaas. Zo zonde om daarmee in de tuin rond te banjeren ;-) Als je voordelig vintage items wilt scoren moet je eens kijken op een vintage-per-kilo sale. Ze worden door het hele land gehouden en laten dat via hun facebook site weten. Je betaald dan 10 tot 15 euro per kilo!

 2. Ik doe geen vintage kleding meer of het moet uit mijn moeders kast komen, die maakt al haar kleding zelf, is er zuinig op en heeft ook precies mijn maat. Ik heb vaak het gevoel dat de mooi gebleven kleding in 2dehands winkels nu juist de stukken zijn die mooi gebleven zijn omdat ze niet zo lekker zaten en daarom in de kast waren blijven hangen. En ik heb ook een postuur waar je met vintage niet zo snel mee slaagt, want ik ben lang en slank maar met iets bredere schouders. Zag je die rijglaarsjes bij poppy’s, voor mij te klein, maar <3<3<3

 3. Ik koop nooit vintage en heb zo het idee dat het voor mij ook lastig is om iets te vinden dat me past. Ik ben vrij lang en heb lange armen en benen. Dan ‘hang’ je heel snel in kleding. En rokken wil ik niet te kort. Ruim over mijn knieën staat me het mooist. Of mini, maar daar heb ik nu de leeftijd niet meer voor (ha, ha).

  Maar tis wel leuk allemaal wat je post :-)

 4. Hm volgens mij is vintage gewoon een duur woord voor tweedehands en een reden om de prijzen naar boven toe bij te stellen…

  Ik kocht een aantal zgn ‘vintage’ kledingstukken gewoon bij de tweedehands kledingwinkel.

  Wat me wel opvalt: veel kleding van nu is van een dergelijke slechte kwaliteit, dat ze de eerste ronde maar net volbrengen, laat staan een tweede. Voorheen kocht ik nog wel eens een mooi vest tweedehands. Nu alle vesten / truien min of meer syntetisch zijn, vind ik die niet meer.

 5. Bij ons geven wij de wisselingen van de seizoenen aan met de wisselingen van de decoratiekleuren in de toilet (beneden)! Basiskleuren zijn wit (muren en sanitair) en taupe (handdoekje en wc-matje) en een spiegeltje en wat lege parfumflesjes. Voor de seizoenen hanteren we de volgende kleuren:
  Winter: wijnrood handdoekje, wijnrode zeeppomp, wijnrode rozen en bessen aan een takje en in een lijstje een foto of prent met wijnrode details.
  Lente: bloesemroze (handdoekje, rozen, kaarsje, zeepje, foto in lijstje)
  Zomer: Luchtblauw (handdoekje, bloemen, kaars, parfumflesje, prentje)
  Herfst: roestgeel: handdoekje, potpourri, bloemen, prentje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.