Vernieuwd, maar niet beter: een overzicht

vernieuwde productenOp mijn blog Review Eerst schreef ik een review over de vernieuwde Hero Dessertsaus. Hij is vernieuwd, maar niet verbeterd.

In de reacties waren jullie zo vriendelijk om ook een aantal vernieuwde, maar niet verbeterde producten te noemen. Hier onder vind je een overzichtje van producten die zijn vernieuwd, maar niet verbeterd.

Vernieuwde, maar niet verbeterde producten

 1. Brosrepen: brosrepen kregen ineens een dikke laag chocola er over heen. En dat ze zo bros waren was nou juist wat ze lekker maakte…
 2. Lays Paprika chips werden vernieuwd, en smaakten vervolgens veel minder lekker. Ook waren ze melig.
 3. Lu Tuc cheese: nieuwe variant is scherp en zout.
 4. Ontbijtkoek Aldi: langer geworden, maar minder lekker.
 5. Pickwick kersenthee: doosjes zijn kleiner geworden, en de prijs groter.
 6. Pain Mediterranee van de Albert Heijn: minder lekker geworden door verbetering
 7. Borrelnootjes Hema: maltodextrine toegevoegd, waardoor sommige mensen ze niet meer kunnen eten vanwege allergie.

Wie weet er nog meer? Vertel het in de comments!

Similar Posts

16 Comments

 1. Wat leuk! Ik heb hier nog nooit echt bij stilgestaan. Ik heb wel vaak dat ik zie dat ze ‘vernieuwd’ zijn maar dat ik eigenlijk helemaal geen verschil proef.

  1. Oh ja, dat kan natuurlijk ook nog! Dat ze alleen maar róépen dat iets vernieuwd is. Eigenlijk vind ik dat best een goede oplossing: zij blij dat ze kunnen zeggen dat iets nieuw is, en klanten blij dat het nog fijn hetzelfde smaakt of werkt : )

 2. Wel Nicole, ik kan zo zelf niets nieuw maar niet beter bedenken… Maar wel leuk om eens over na te denken. Zo zie je maar dat anders niet altijd beter is. Ik snap niet waarom ze ook altijd hun producten willen vernieuwen. Als het al goed is, mag het gerust zo blijven.

 3. Ik heb er ook één!
  Kruidvat luiers maat 6!
  Ze waren perfect voor de billen van dochterlief! En toen hadden ze ineens een “verbeterde pasvorm”.
  Ammehoela, er iets niet verbeterd, het is beduidend slechter geworden, ze passen gewoon niet meer, scheelt zo’n 5 centimeter in omvang….

  1. Ik moet een beetje grinniken om hoe ze deze vernieuwing genoemd hebben: ‘verbeterde pasvorm’.

   Maar wat irritant dat dit dus eigenlijk betekent dat ze kleiner zijn gemaakt!

   1. En maar blijven volhouden bij de klantenservice dat ze toch hetzelfde gebleven waren! Toen heb ik bewijsstuk A + B opgestuurd naar ze…helaas moesten ze zelf ook tot de conclusie komen dat ze toch niet zo gelijk gebleven waren als ze zelf dachten!

 4. Nummer 1 klinkt ineens wel erg interessant voor mij, ik vind bros ‘meh’ omdat ik het gevoel of ik zoete lucht aan het eten ben, maar met een dikke laag chocolade lijkt het me een stuk beter, hihi. Maar inderdaad, het hoort niet, dan is het geen bros meer.. Van chips neem ik sowieso altijd Croky, die smaakt na al die jaren nog steeds even lekker, en ik merk geen verschil met de basisschool toen ik ze als als traktatie kreeg met verjaardagen!

  1. Jeetje, dan zijn ze bij Croky echt standvastig wat betreft de smaak. Goed van hen! Daar kunnen ze bij Lays nog wat van leren.

   Was ik nu maar altijd een Croky chips fan geweest. Maar ik heb die van Lays altijd lekkerder gevonden : (

 5. Oh van de Lays paprika chips, dat had ik nog niet eens door, maar ik vond al dat de smaak zo slecht was, ik dacht dat het aan mijn papillen lag! Maar dat ligt aan hen dus.. goed op zoek naar een ander merk met een goede smaak…

  X

  1. Ik zal die eens proberen!

   De paprika chips van de Hema kwamen ook ergens als beste uit de test. En ze kosten geloof ik maar 50 cent. Ik heb ze dus gekocht, maar ik vond ze toch niet zo geweldig. Dus ben ik weer terug bij Lays bij gebrek aan beter.

 6. De satesaus van calvé! Je hebt veel meer nodig voor eenzelfde hoeveelheid saus als vroeger, een pot gaat veel minder lang mee. En de smaak is er ook niet op vooruit gegaan. Niet dat hij smerig is, maar het oude recept was lekkerder.

  1. Bedankt voor de aanvulling Jenn! Dat is wel typisch zeg, dat je er nu meer van nodig hebt. Ik vraag me dan altijd af: ‘Hebben ze dat expres gedaan zodat je het vaker moet kopen?’

 7. Zo willen ze meer verkopen. “vernieuwd” “nu nog beter” , ook met wasmiddelen ed. hebben ze er een handje van. “met koud water alle vlekken eruit” Wast het ook beter? Was het vorige product dan niet goed. En in koud water krijg je misschien de vlekken er uit, maar is het ook schoon. Voor mijn idee niet.

  Of de verpakking wordt anders, groter, maar met dezelfde hoeveelheid. Lijkt of je meer krijgt, en het enige wat meer is, is het aantal euro’s wat je er voor moet betalen.

 8. het wc papier van kruidvat is sinds de vernieuwing net schuurpapier veel dunner en dus ook niet prettig meer om te gebruiken zo jammer.3 voor 5 euro was nu echt een miskoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.