Vergelijk webwinkels voor je koopt

Schermafbeelding+2011 06 14+om+13.22.52

Als consument ben ik dol op vergelijken. En dankzij internet is dat makkelijk geworden. Voordat ik iets koop, kijk ik altijd eerst op websites als vergelijk.nl of elcheapo.nl. Zo kan ik zien waar een product het goedkoopst is.

Wat is een goede en betrouwbare webwinkel?

Maar behalve producten kun je ook webwinkels met elkaar vergelijken. In mijn logje ‘Pas op voor webshop keurmerken!’ schreef ik dat er maar liefst 16 webshop keurmerken zijn, waarvan er maar 2 betrouwbaar zijn!

Een alternatieve manier om je ervan te verzekeren dat een webshop betrouwbaar is, is te kijken op Webwinkelvergelijker.nl. Webwinkelvergelijker.nl is een vergelijkingssite die zich richt op kleine, en middelgrote gespecialiseerde webwinkels.

Webwinkelvergelijker: Sterretjesscore en een review

In de rubriek Boeken & tijdschriften vind je een bijvoorbeeld een overzicht van online boekenwinkels, met daaronder het aantal sterretjes dat ze hebben gekregen, en het aantal reviews.

De sterretjes laten in één oogopslag zien of een webwinkel goed of slecht beoordeeld is, en de review geeft extra informatie. Zo heeft iemand bij Bol.com, terecht vind ik, opgemerkt dat het goedkoper kan!

Het leuke is dat iedereen zich kan aanmelden als webwinkelvergelijker, en als je een review schrijft, ding je mee naar leuke prijzen. Zo kunnen wij, als consumenten, elkaar op de hoogte houden! En ach, als je dan en passant een prijs wint is dat natuurlijk leuk meegenomen.

Vergelijk jij voor je koopt?
En hoe bepaal jij of een webwinkel betrouwbaar is?

Similar Posts

5 Comments

 1. Jazeker, ik kijk eerst goed en ik lees commentaren, Maar kijk ook lokaal in de winkel, want soms ben je daar goedkoper uit. De waterkoker en de friteuse waren veel goedkoper bij de lokale middenstand dan via internet. Vergelijken via internet is dan ook een beetje bedrieglijk.

 2. Spaarmoeder,

  dat is een goede tip. Ik dacht eigenlijk dat het via internet per definite goedkoper was, omdat zij niet hoeven te betalen voor een winkel op een ‘echte’ locatie. Webwinkels kunnen het met een magazijn af, en kunnen daardoor lagere prijzen bieden was altijd mijn theorie.

  Toch struin ik het internet makkelijker af op zoek naar koopjes, dan de lokale middenstand. Dat laatste kost gewoon veel meer tijd.

 3. Bij de epilady en frituurpan die ik kocht, heb ik wel vergeleken op internet en dan vergelijk ik prijs en service met elkaar. Niet altijd het goedkoopste dus.

  Koop alles op internet, heb geen tijd en zin om de stad in te gaan. Spullen als kruiden, wierook, verzorgingsproducten e.d. koop ik gewoon bij een winkel met een makkelijke site en een groot aanbod.

  Ik ga er voor het gemak maar niet vanuit dat iemand zo veel moeite doet om je vervolgens op te lichten voor een paar stokjes wierook.

  Het goede en meteen slechte van internet: een klant kan je (nieuwe) reputatie breken. Of maken. Dus de meeste serieuze winkels kijken hier wel goed voor uit, is mijn ervaring.

 4. Ik vergelijk ook eigenlijk altijd, bij meerdere vergelijkingssites, omdat een enkel commentaartje ook maar zo weinig zegt. Als ik een goede ervaring heb met een webwinkel kom ik er wel snel terug trouwens, ook als die voor dat andere product wat duurder is. Lokale middenstand heb ik niet altijd tijd voor, maar neem ik zoveel mogelijk mee in de vergelijking (meestal kijk ik daar eerst en ga dan op internet struinen).
  En prijs neem ik idd ook altijd incl verzendkosten (verzendmethode vind ik ook wel belangrijk trouwens – er zit hier nergens een afhaalpunt van DHL bijvoorbeeld, ja Hoofddorp, maar dat is niet in de buurt, dus dat valt snel af).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.