Verbouwing

Ik weet niet of het voorjaarskriebels zijn, maar ik ben druk bezig met het opnieuw inrichten van Huisvlijt. Ik kan er niets aan doen!

De vorige, elegante look voelde toch wat krap. En misschien eigenlijk wel een beetje te elegant voor mij : (
Ik voelde me niet op mijn gemak op mijn eigen blog, en was steeds bang dat ik iets kapot zou maken. Ik miste bovendien de persoonlijkheid die deze layout heeft.

En anders dan wanneer je je hele woonkamer een nieuwe behangetje geeft, kun je bij een blog heel makkelijk van uiterlijk wisselen. Soms betrap ik mezelf op een verlangen dat er voor mijn woonkamer ook allemaal layouts, themes en templates zouden zijn, die ik één voor één zou kunnen uit proberen. En dat als het dan niet mooi staat, ik met een simpele klik de hele look weer kan veranderen. Zonder eerst allemaal behang te moeten afkrabben…

Genesis versus Headway

Nu ik een wordpress.org blog heb, kan ik kiezen uit zogenaamde themes. Er zijn twee toonaangevende themes op wordpress.org gebied en dat zijn Headway en Genesis. Het elegante theme kwam van Genesis, en wat je nu weer ziet van Headway. Headway lijkt heel erg op de Blogger template designer, en biedt mij als dummie dus veel meer mogelijkheden. Gewoon met de muis dingen verslepen, zonder programmeren. Ik geniet van de vrijheid die dat bied.

Blogmode

Ik vind het ook leuk om te zien hoe anderen hun blog veranderen. Zo heeft Zuinigaan nu een werkelijk schitterende Lente achtergrond, en heeft Valhalla op het moment een stel trollen in haar header! Teunie Luijk daarentegen is heel consequent in haar look, wat ik ook weer heel knap vind.

Ook zie je modes in blog layouts. Een paar jaar terug zag je de layout die ik net een weekje had: sidebar-body-sidebar. Maar op het moment zie je vooral body en dan rechts een sidebar.

Veranderen jullie graag van look voor je blog? En waar let je dan op? Wat is voor jouw belangrijk bij een blog layout?

Similar Posts

24 Comments

 1. Ik ben nogal trouw aan vertrouwd.
  Toem mijn multiplyblog zou worden opgeheven heb ik voor m’n nieuwe blogspot wel een nieuw jasje gekozen, maar dat zal ie wel blijven dragen tot het versleten is.

  Ik vind die dubbele sidebars wel handig, anders moet je eindeloos scrollen (bij mij dan he)

  Overigens staat m’n multiply tot mijn stomme verbazing nog steeds on line terwijl ie 1 december al verdwenen zou zijn.
  Beetje vaag van Multiply.

   1. Ik had indertijd een MSN group.
    Toen die opgeheven werden kon je overstappen naar Multiply.
    Multiply zit ergens op de Philipijnen geloof ik.
    Afgelopen najaar kregen we bericht dat Multiply stopte met weblogs en dat we het weblog konden verhuizen naar Blogspot.
    Heb ik niet gedaan, ik heb gekozen om fris te starten op blogspot.

    Dit was mijn oude blog:
    https://kaleidoscoop.multiply.com/

    1. zie nu pas je vraag.
     Ik ben inmiddels wel aan blogspot gewend.
     Ik mis wel een paar opties die ik op multiply gebruikte en de mogenlijkheid om via pb te reageren.
     aan de andere kant vind ik het weer een voordeel dat er meer opties zijn voor mensen die willen reageren op je blog
     Bij Multiply kon dat alleen maar als je lid werd.

 2. Wat fijn dat je je weer welkom voelt op je eigen blog :)
  Vind veranderen ook altijd heel leuk. Beetje spelen met kleuren en gadgets… Die trollen zijn speciaal voor ons gemaakt toen de baby is geboren, gaaf he?

 3. Ik vind dat blauwe wel heel erg mooi:-)
  Ik heb ook een tijdje gedacht over een eigen blog en wat proefstukjes geschreven, maar ben er toch niet aan begonnen. Ik reageer liever op blogs.

  Die trollen bij Valhalla vind ik iedere keer weer leuk om te zien. Mijn jongste zoon heeft ze getekend en ik heb gezien hoe de tekening gemaakt is en samen hebben we er ook dingen voor bedacht.

  Groetjes, VeggieMo

   1. Je zult wel gedacht hebben ‘die is kleurenblind ;-P”
    Op laptop van zoonlief is ie ook blauw, al vindt oudste zoon dat het meer grijsblauw is.
    Zijn wij nu kleurenblind of onze hardware ;-)

    Maarre, in alle kleuren vinden we ‘m mooi.

    Groetjes, VeggieMo

 4. Op mijn blogger blog wissel ik nog wel eens; ook omdat ik daar relatief makkelijk die blog-templates van shabbyblog in kan zetten. Hoe ik dat hier moet doen met html-codes heb ik nog niet helemaal door geloof ik, dus mijn wordpress blog is wat onverandelijker.

 5. Ik vind dit een heel vrolijke achtergrond, zo met die stipjes! Zelf wil ik wel wat veranderen na 13 maanden hetzelfde, maar ik ben altijd een beetje bang voor verandering. Niet de verandering zelf, maar meer hoe ik het doe. Veel te bang dat ik iets verkeerds aanklik waardoor mijn hele blog verdwijnt. Zou toch zonde zijn van al mijn geschrijf ;-)

  1. Oh dat herken ik! Weet je wat een goede oplossing is? Gewoon even een oefenblog aanmaken bij Blogger. Dat kost toch niets. Daar probeerde ik eerst alles rustig op uit, en pas als ik helemaal tevreden was paste ik het toe op mijn echte blog.

   Dat vind ik één van de nadelen van WordPress: ik kan veel minder makkelijk eerst eens rustig uitproberen.

    1. Ik snap dat helaas maar al te doen. Hoewel het bij mij nu wel steeds beter gaat, vooral nu ik dat Headway theme gebruik.

     En die stomme nieuwe interface van Blogger zorgt er voor dat ik niet terug wil.

 6. Wat mij opvalt is dat ´n jaar of twee/drie geleden, er over het algemeen veel meer tierelantijnen gebruikt werden in de bloglay-out en dat op een gegeven moment steeds meer bloggers voor ´sober´ kozen (ok, jij bent niet helemaal het juiste vb :-)
  Mijn eigen overstap naar WP (nog als antw. op jouw vraag, die eerst in de spam beland bleek te zijn) had oa te maken met dat ik zelf de wp-blogs er zo strak uit vond zien.

 7. Grappig om te zien hoe verschillend beeldschermen de kleuren weergeven. Op mijn laptop is de achtergrond babyblauw en op de eipet en de peecee is die veel meer turqoise.
  Ook mooi, maar het babyblauwe vind ik toch de mooiste. En ik vind de layout ook mooier dan die je afgelopen week had.

  Groetjes, VeggieMo

    1. ik zei mintgroen maar dat is het niet,
     maar babyblauw is het hier ook niet

     de kleur die je ziet kan met heel veel dingen te maken hebben, zoals met de software die je gebruikt, de kwaliteit van je grafische kaart en van je beeldscherm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.