Verboden voor lentebloemen

Schermafbeelding+2012 02 17+om+13.12.03

In de supermarkten zie ik ze overal staan: tulpen, narcissen en hyachinthen. Maar ik heb mijn principes: deze lentebloemen komen er bij mij niet in! Pas als het echt lente is. De pepernoten mogen dan in augustus al in de winkels liggen, de paaseieren al in januari, maar lentebloemen komen er bij mij pas op 21 maart in. Tot die tijd kan ik prima Greetz bloemen kopen die ook in de winter kunnen.

Hoe denk jij over lentebloemen in de winter?

Neem een email abonnement!

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

19 Comments

 1. Heerlijk af en toe een boeketje tulpen in huis in een vrolijk kleurtje.
  Wat maakt het uit dat het nog geen lente is.
  Groetjes Nikki

 2. Ik vind lentebloemen in huis wel erg gezellig en een beetje kort door de bocht als je ze nog niet neer wilt zetten…
  Geniet je dan ook nog niet van het (voorjaars)zonnetje wat nu schijnt????

  Groeten, Sophie…

 3. Als in Holland de sneeuwklokjes bloeien, komt de lente!
  En hier bloeien ze hoor! Daar geniet ik van, net als van de zon. Maar de echte voorjaarsbloeiers in huis wachten hier ook nog even hoor!

 4. Als ik naar de struik in mijn voortuin kijk… gaat het langzaamaan toch wel beginnen. Er zitten dikke knoppen… En ik wordt zo vrolijk van voorjaarsbloemen dat laat ze maar komen hoor!

  Qua werk klopt er bij mij ook niets van, dus ik wordt sowieso door de war gestuurd. Nu in de winter ben ik bezig met de zomer van 2013… dus zover lopen die bosjes bloemen in de winkel niet voor, hahaha.

 5. @Sophie: Ik geniet met volle teugen van de stralende winterzon!

  Leuk om de verschillende meningen hierover te lezen! Lentebloemen in huis, terwijl het winter is, voelt voor mij alsof ik mezelf een rad voor de ogen draai. Dan valt het zo tegen vervolgens, omdat het nog winter is.

  Vandaar dat ik lentebloemen pas in huis haal, als het ook echt lente is.

 6. ik he al 2 bosjes kado gekregen en geniet er echt wel van! zelf kopen doe ik sowieso niet ik krijg ze alleen en van manlief zijn het meestal lelies mijn lievelingsbloemen.

 7. Vorige herfst bolletjes in een pot gezet en vorstvrij en donker weggezet – die komen nu boven en kunnen binnenkort in het zonnetje!
  Buiten op de rafel voor het raam hebben we er nog langer plezier van dan binnen :-)
  Binnen alleen bloemen als kado. We hebben binnenkort een jarige en dan zullen er vast ook voorjaarsbloeiers in het boeket zitten. Omdat een verjaardag eigenlijk ook een lente is kan dat best…

 8. Ik vind het super leuk…het hele jaar alle soorten bloemen kunnen kopen wat jij mooi vind…..dat is toch geweldig !!..maarre dan NIET bij de supermarkt he???…kuchhh…..liefs van mij…xxx..

 9. Als men zou weten hoeveel energie het kost om al die tulpen en andere voorjaarsbloemen nu al zover te krijgen zou men zich wel 2 keer bedenken. Ze komen nu echt nog niet van de koude grong hoor!!

 10. Een potje met bollen narcissen; ze wachten om in de tuin te kunnen. Een potje met bolletjes witte druifjes; ze wachten om in de tuin te kunnen. De winteraconietjes bloeien al lang buiten en de sneeuwklokjes zijn er ook. Maar snijbloemen koop ik niet. Ik heb altijd bloeiende planten op tafel.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 11. heerlijk juist! Hyacinten, Narcissen, tulpen…ben zo hard toe aan de lente. Heb vandaag weer 5 potten met 3 hyacinten en 4 bosjes narcissen gekocht. Daar begin ik in januari al mee. Gelukkig staan in de tuin [en in het park] de sneeuwklokjes en winterakonieten ook al vol in bloei.
  Grappig hè, dat mensen zo verschillend kunnen denken…
  groet,
  peggy-sue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.