Vandaag eten we... asperge buitenbeentjes

Ik liep de Albert Heijn binnen en daar lagen ze: asperges in de aanbieding.

Extra goedkoop omdat het zogenoemde 'buitenbeentjes' waren.

Nu wil het geval dat ik nog nooit asperges heb klaargemaakt. Dus of het buitenbeentjes zijn of 'gewone' asperges, ik zie het verschil toch niet. Dus kocht ik fijn de goedkopere buitenbeentjes. En straks ga ik opzoeken hoe je asperges klaarmaakt!

asperges

Zie ook Aspergeseizoen

Eet jij wel eens buitenbeentjes?

Similar Posts

33 Comments

 1. Lekker hoor asperges, het schillen doe je van het kopje naar beneden en dan snij ik altijd een klein stukje van de onderkant af. Dan 10-12 minuten koken vuur uit en ze gewoon nog een kwartier in dat water met wat zout laten staan. daarna lekker eten met een boersausje en ei en ham jammie.

 2. Ik heb een paar keer een.zak buitenbeentjes paprika gekocht. Prima paprika's hoor. Alleen jammer dat er dan meteen best veel in de zak zitten. Ik moet opletten anders kan ik de laatsten uit de zak weggooien. Ook zonde dus ik koop toch weer stoplichten. 3 is voor ons gewoon genoeg.

  1. Half doorsnijden die papika's, zaad en lijst eruit. Op snijvlak op een bakplaat leggen. Olie erover sprenkelen. In de oven op 200 graden tot het vel geblakerd is. Afkoelen, vel er af en in een schone pot doen met het vocht van de bakplaat. Dan olie er op zodat de boel onderstaat. Ik bewaar dat in de koelkast. Heel erg lekker. Ook de olie gebruiken als je iets bakt.

  2. Klinkt zeker lekker! Die ga ik eens uitproberen.
   Hoe lang kun je dat dan bewaren?

  3. Best lang maar bij ons is het binnen 2 weken op. We doen het zelfs op een cracker????

  4. Ik snap wat je bedoelt Grietje. Ik stond maandag ook met een zak buitenbeentjes paprika's in mijn hand. Ze kosten 3 euro en dan had ik er heel veel. Maar ik had er maar 3 nodig. Dus toen ben ik toch voor het stoplicht van 1,50 gegaan.

 3. Bij de AH waar ik vaak kom, liggen helaas zelden buitenbeentjes. Het is me opgevallen dat die buitenbeentjes niet alleen voordeliger zijn, maar ook lekkerder. De smaak van de paprika's en komkommers is veel intenser. Misschien komen ze verser in de winkel?
  Vanochtend heb ik in onze moestuinbak wat overtollige zaailingen weggeknipt. En dat lekker opgegeten :-) Kleine blaadjes van radijsjes die al heerlijk naar radijsjes smaakten en zaailingen van snijbiet die op een of andere manier naar munt smaakten.
  Ik heb ook nog nooit asperges klaar gemaakt. Het lijkt me zo'n gehannes. Ik heb jarenlang een biologische groentetas gehad en daar had je af en toe schorseneren in. Die smaken ongeveer als asperges, maar ik had een hekel aan het schoonmaken en het kleverige sap van die groente.
  Ik lees weleens over groene asperges. Die hoef je niet te schillen. Ik denk dat ik me daar eerder aan waag :-)
  Wij eten vanavond rijstmie met chinese champignons, ui, kikkererwten en spinazie. Daarbij maak ik pindasaus. Ik kwam vanochtend op dit idee, nooit eerder gemaakt, kwam gewoon in mijn hoofd op. Vroeg het aan een zoon en die leek het heel lekker. Zelfs manlief (onze spinaziehater, ok, hij eet het wel maar dan als onderdeel van iets maar niet als kale groente) vond het jammer dat hij vanavond vanwege zijn werk elders eet.
  In de overgang zijn lijkt soms net op zwanger zijn, trek krijgen in andere dingen.

  1. Ik vind schorseneren niet naar asperges smaken, maar ze zijn wel lekker!
   Ik schilde ze altijd in een bak water met wat azijn en latex handschoentjes aan, want het is inderdaad een kleverig gedoe om ze te schillen.

   Groetjes Lily

  2. Asperges intimideren mij! Net als jij dacht ik dat ze heel veel werk waren. Ook dacht ik dat ze heel moeilijk zouden zijn. Maar het viel eigenlijk best mee moet ik zeggen.

 4. Lekker hoor. Ik eet ze in het seizoen wekelijks. Of met ham en ei of met gerookte zalm en ei. En hollandaisse saus. Met een gebakken of gekookt aardappeltje erbij.

 5. Heerlijk eten, wij eten het 2 tot 3 maal per seizoen.
  Ik vind het een delicatesse!
  Het lekkerst met gesmolten roomboter of hollandaise saus, boerenachterham en eieren en gekookte aardappels!

  Eet smakelijk vanavond!

 6. Wij aten gisteren asperges maar dan die van de jumbo. Bij onze ah xl hebben ze wel buitenbeentjes maar de asperges lagen er niet. Heerlijk met hollandaise saus, ham of zalm. Omdat we geen aardappels eten gaat er wel flink wat doorheen.

 7. Wij hebben in de buurt een aspergeteler en daar kan je alle soorten kopen ,de mooie voor 5,10 EURO de kilo en ook goedkope en hele dikke , stukjes en kromme en die zijn heel goedkoop ik koop een paar kilo en vries ze in lekker met een wit sausje met een eidooier er in.

 8. Ik vind asperges ook heerlijk en vries altijd een paar porties in om later in het jaar nog te kunnen eten, wel vacuüm geseald in de vriezer, zodat ze ook lang goed blijven.

  Ik heb vanmiddag verse tuinboontjes gedopt, gekookt en met een bloemsausje en vers bonenkruid uit eigen tuin, heerlijk.
  Aardappeltje erbij en een filet-lapje, ik krijg nu al trek :D

  Groetjes Lily

 9. Een poepsimpel receptje. Wortelen en asperges schillen, in schuine plakje snijden, bakken in 'goei boter' (roomboter heet dat zeker) met wat peper en zout. Gekookt eithe en aardapoeltjes erbij en klaar! Ik bak ze in de wok gezien de hoeveelheid (6 personen gewoonlijk, dat zijn een kilo asperges en een kilo wortelthes zo ongeveer).

 10. Er worden nu meer asperges gekweekt. De prijs is lager. Vaak wacht ik lang voordat ik ze koop. De prijs is dan lager.
  Jammer dat ik ze niet kan kweken op de veen en klei grond, geprobeerd. Tevergeefs. Kopen dus. Lekker. Ik kocht ze dit jaar wekelijks, het is nu juni. De aspergetijd is bijna voorbij.

  1. Ja precies. Buitenbeentjes zijn groentes die niet voldoen aan de cosmetische normen : ) Ze zijn krom of gewoon wat minder mooi uitgevallen. Maar er is verder niks mis mee. En ze zijn dus voordeliger.

 11. Schillen gewoon meekoken met de asperges.
  Het is een beetje gehannes om de asperges er tussenuit te krijgen maar kippen zijn gek op gekookte schillen en van het kookvocht kun je heerlijke aspergesoep maken.

  Erg vóór buitenbeentjes trouwens. Te gek toch om niet perfect gevormde groente weg te gooien?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.