Zo mooi kan het in eigen land zijn!

fietsen met het gezin

Tijdens onze thuisvakantie, zoals het tegenwoordig heet als je gewoon thuisblijft, doen we zo’n twee keer per week een uitje. Deze week fietsten we 3 km verderop naar een vogelhut! Dat is een richting waar we normaal nooit hoeven te zijn, en ik was aangenaam verrast door hoe mooi het wel niet is in mijn eigen woongebied!

vogelhut
In de vogelhut. Met handige kijkgaten!

Vervolgens fietsten we naar het naburige dorpje Halle voor een ijsje. Maar alle horeca zat dicht. Toen hebben bij de plaatselijke Attent (variant van de Spar) ijsjes gekocht en die op een bankje opgegeten!

Ik ben dol op onze staycation. We zien mooie dingen, en ‘s nachts slaap ik heerlijk in mijn eigen bed, in mijn eigen huis.

Similar Posts

5 Comments

 1. Jah tuurlijk is ons eigen land ook prachtig, genieten kun je overal toch :-) die vogelhut lijkt me echt leuk om zo eens heen te gaan. Jammer dat t zo ver weg is :-) ik heb namelijk nog wat ruimte voor iets last minute -achtigs de komende 2weken :-)

 2. Thuis kan het idd ook mooi zijn. Maar ik heb thuis geen vakantie. Ik zie toch de was en de vieze vloeren, ons manneke is alleen, dus heel de dag speel ik het animatieteam. Ik ga liever naar een kleine camping waar er alle vrijheid is voor ons mannetje.

  1. Bedankt voor je reactie Wilma. Ik herken je gevoel je kind te moeten vermaken. Maar ik vraag me tegelijkertijd af: waarom hebben wij dat gevoel? En is het wel terecht?!

 3. Ik houd ook wel van een staycation. Dat wordt het dit jaar weer hier op een lang weekend of midweekje in Nederland na. Helemaal zeker is het nog niet, wellicht wordt het vooral huizen kijken in manlief zijn vakantie. Wat dan wel gebeurt in de vakantie-achtige omgeving zoals de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug.
  Ik slaap graag in mijn eigen bed en ik vind op vakantie gaan best een gedoe ivm mijn ingewikkelde dieet. Glutenfouten zijn nooit leuk, maar op vakantie is het helemaal balen. Er zijn genoeg mensen met coeliakie voor wie het niet zo lastig is, maar ik reageer op lagere hoeveelheden gluten. Zelfs van producten met een glutenvrij logo.

  Thuis blijven heeft idd wel het risico dat je bezig blijft met het huishouden enzo. Dat is hier dit jaar sowieso wat er gebeurt. Ons huis staat dus te koop en we hebben veel kijkers. Daar zijn we natuurlijk blij mee, maar het kost ook heel veel tijd om het allemaal steeds netjes en schoon te hebben.

 4. Ook wij blijven thuis. Omwille van verschillende redenen. Ik kan me aan m’n strikt dieet houden (toch niet eenvoudig als je op vakantie bent), mijn man maakt zich geen zorgen in z’n tuin (krijgen de groenten wel voldoende water? Worden de eieren elke dag geraapt? En ik ben elke dag bezig met m’n dieren, iets wat ik heel graag doe.
  Lange wandelingen met de honden, geregeld barbecue met vrienden, een picknick,…noem maar op! Doe ik veel liever dan op vakantie gaan hoor;)
  Dit is het eerste jaar dat we thuis blijven en een soort test voor manlief (die er tot dit jaar op stond om elk jaar weg te gaan). Ik hoop dat het hem bevalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.