Types

snack a jack meisjesEr zijn bepaalde types. Op school heten ze bijvoorbeeld ‘nerds’.

Zelf ben ik niet graag een wandelend cliché, maar het zou me niets verbazen als ik toch ook een duidelijke ‘type’ ben met mijn vrij wilde schouderlange haar, Uggs en wijde rokken… Ook een menstype dat ik veel zie is de Babyboomer: de vrouwen hebben vaak kortgeknipt grijs haar met zo’n ‘harde’ bril, en de mannelijke versie draagt graag van die kaki bodywarmers.

Typetjes in de Snack a Jack reclame

Ik vind reclame meestal irritant, maar ik ben onder de indruk van de nieuwste Snack a Jacks reclame, want die hebben echt heel goed om zich heen gekeken. In de reclame presenteren ze een paar van de meest bekende ‘types’ en ook mijn leeftijdscategorie vrouwen zit daar bij. Het zijn allemaal net klonen van elkaar!

Mijn dochters lijken niet op de meisjes in onderstaand filmpje, want zij hebben kort haar en dragen geen uggs. Maar er is ook een versie met van die ’emo’ jongens en daarin herken ik mijn oudste zoon van een tijdje geleden. Inmiddels ziet hij er gelukkig weer leuker en vrolijker uit!

Ik haalde opgelucht adem dat ik mij in dát type vrouw in ieder geval niet herkende…

Kijk het filmpje maar eens, en vertel: herken jij de types ook?!

Similar Posts

30 Comments

 1. Heel ernstig, maar juist die reclame met die vrouwen herken ik mijn tante in. Precies! En ik niet alleen hoor, mijn vriend ook.
  Ik hou niet zo van stereotypes. Ben zelf ook niet echt een bepaald type mens. Van gothicjurk tot spijkerbroek, ik draag het allemaal. :)

  1. Kostelijk, dat je je tante herkent. Wat ik me dan afvraag: herkent jouw tante zichzelf ook in deze reclame? Ik zou daar zelf denk ik namelijk niet zo blij van worden: meisjes van 47 die van ‘lekker gek’ houden…

   1. Ik denk eerlijk gezegd van wel.
    Zij is lid van een carnavalsvereniging, een cabaretgroep en heeft ooit bij een aflevering van ‘ik kom bij je eten’ de show gestolen. Mijn tante is een type wat echt van lekker gek houdt.
    En dan die kleding en het haar! 2 druppels water. Dat is dan ook waarschijnlijk het enige waar ze over gaat nadenken. ;)Want ze mag ook graag orgineel zijn…

 2. Haha! Hopelijk word ik nooit een bepaald ‘type’! (hoewel ik het misschien gewoon al lang ben)
  Maar ik zit tussen deze twee groepen in, in ieder geval qua leeftijd en qua haarlengte. Het kan dus nog alle kanten op… Alleen houd ik niet van Snack a Jacks ;-)

 3. Het filmpje kijk ik vanavond, maar ik wilde wel alvast reageren op het type ‘babyboomer’. Jongste zoon (21) vroeg laatst aan me of ik mijn haar af zou knippen en paars zou verven als ik 50 was. Hij vond dat nl een slecht idee, maar hij zag er veel vrouwen van die leeftijd zo bijlopen.
  Nu is hij kunstenaar en veel met anatomie bezig, dus zal ie er wel verstand van hebben als ie zegt dat vrouwen als ze ouder worden er mannelijker uit gaan zien en met zo’n uiterlijk versterken ze dat. Vind hij echt zonde.
  Ik ben 46 en heb lang haar. Ik draag het tegenwoordig wel vaker opgestoken omdat ik dat nu beter bij me vind staan dan los of in een staart.

  Ben heel benieuwd naar de types. Vooral naar die van de ‘nerds’. Ik maak hier soms wel grapjes dat we een stelletjes nerds bij elkaar zijn omdat we alle vier altijd bezig zijn om van alles te leren en dat gesprekken hier zelden over koetjes en kalfjes gaan maar dat de zware onderwerpen je om de oren vliegen.

  Groetjes, VeggieMo

  1. Dat paarse haar schijnen inderdaad ook veel vrouwen te doen, en dan in combinatie met van die hobbezakken van Cora Kemperman… Ik vind ook wel dat vrouwen meer mannelijke trekken krijgen, en omgekeerd mannen ook meer vrouwelijke trekken, naarmate ze ouder worden. De natuur is wreed! Hoewel ik vind dat mannen makkelijker en mooier oud worden dan vrouwen. Mannen worden interessanter, vrouwen gewoon oud.

   Nog een reden om als babyboomer vrouw je haar lang te laten.

   Hoe zou het komen dat ze zo massaal voor zo’n kort grijs koppie gaan?

  2. Hoi VeggieMo, er is helaas geen filmpje van nerds. Dat was gewoon één van de types die ik me herinnerde. Wel van die emo-achtige jongens met zwart haar dat in een punt geknipt over hun gezicht valt. En natuurlijk het filmpje in de post.

 4. Ooit beweerde een arbeidspsychologe doodleuk dat ik niet wist wie ik was omdat ik me qua uiterlijk niet aan een bepaalde groep conformeerde.
  Het kwam waarschijnlijk niet bij haar op dat ik gewoon mezelf was en droeg wat ik mooi vond.
  Ik denk eerder dat je jezelf niet bent als je je zo nadrukkelijk aan een groep conformeerd.

  Toen ik jong was kwam ik nogal wat mensen tegen die niet wisten wat ze met me aan moesten, de ene dag punk, bagger of Ska, om dan de volgende dag in een paars mantelpakje met zijden blouse en pumps op te komen dagen.
  Ik vond dat ook wel leuk, om mensen op het verkeerde been te zetten.

  Tegenwoordig ben ik een saaie Sara, met voornamelijk spijkerbroeken en 100 T-shirts in de kast.
  Alleen met mijn haar kom ik nog in opstand.
  (nou ja misschien ook met mijn knaloranje zomerjas)
  Hier in mijn dorp dragen alle vrouwen hun haar kort.
  Er zijn geloof ik 12 kappers maar ze kennen maar één model: kort.
  Ik laat het uit pure opstandigheid lang groeien, al schijnt dat op je 50ste AB-SO-LUUT niet te kunnen.

  1. Ik doe met je mee, ik ben echt niet van plan mijn haar ooit weer kort te dragen. Maar idd je ziet echt heel weinig vrouwen met lang haar behalve dan de vrouwen die van Urk komen en hier boodschappen doen.

   VeggieMo

   1. Ooh ik doe ook mee. Ik moet er niet aan denken om kort haar te hebben. Blijkbaar “hoort” dat als je eenmaal kinderen hebt want dat is zo veel makkelijker. Net of een snelle staart niet gemakkelijk is ;-).

    Maar ik laat me ook niet graag in een hokje stoppen. Al vind ik de reclame wel weer grappig maar Snacck-o-wattes komen niet mijn huis in: vol met enge dingetjes die zgn goed voor je zijn. Oops misschien ben ik dan toch een bepaald type ;-).

   2. Deze week is er trouwens een serie op tv over Urker vissers. Gaat ook over het leven op Urk. Toch wel bijzonder om te zien hoe zij leven. Aan de ene kant heel erg met elkaar en loyaal en aan de andere kant zou ik het er denk ik ook benauwd van krijgen.
    Hier in ons dorp komen veel Urkers en onze zoons zijn bevriend met Urkers.

  2. Lekker kort door de bocht van zo’n psychologe! Daar had ik toch meer van verwacht!

   Ik vind het juist stoer dat je je niet conformeerde en je eigen weg durfde te gaan.

   Wel komisch dat 12 kappers maar 1 model kunnen!

 5. Als er één ding is wat ik zelf niet zou willen is een bepaald type vrouw zijn. Gelukkig draag ik bijna altijd jurkjes :-), maar mijn haar trekt wel een beetje op dat van die vrouwen. Zal vast aan de kapper liggen ;-).
  En mijn dochters: Yippie. Die trekken niet op die meiden van 17. Oef.

  1. Als je altijd jurkjes draagt zou je natuurlijk wel zo maar een King Louie vrouw kunnen zijn. Dit schijnt ook een officieel ‘type’ te zijn dat vooral veel gespot wordt in Amsterdam Zuid.

   Mijn dochters lijken ook niet op de meisjes in de video, maar ik vind het type absoluut herkenbaar! Het is alsof ze een blik pubermeisjes hebben opengetrokken.

 6. Met mijn korte, grijze haar voel ik me ineens in een hokje gestopt….Maar een babyboomer ben ik dan weer niet, daarvoor ben ik te jong. In welk hokje kom ik dan??

 7. Hokje? Ik ben allang geen meisje meer, maar een middelbaar mens. Dat grijze haar kreeg ik daar gratis bij. En omdat ik grijs lang haar niet mooi vind (of je moet het heel goed verzorgen, en daar ben ik dan nét weer even te lui voor) draag ik het kort. Ik heb dan wel weer haar wat niet in model te krijgen is, omdat een geheel eigen type op zichzelf is!

  1. Oh maar grijs haar kun je zo prachtig opsteken.
   Ik moet dan altijd denken aan de domineesvrouw uit het dorp van mijn jeugd.
   Die zag er altijd prachtig uit met mooie benen sierspelden in haar opgestoken haar.
   één keer heb ik haar haar los gezien en het kwam tot op haar stuitje.

 8. Echt eng vind ik mensen (mannen en vrouwen) die veel moeite doen om vooral niet in een hokje te passen…….

 9. Ik zie ze hier in de buurt overal, zowel de meisjes van 17 als van 47. Die reclamejongens hebben goed om zich heen gekeken!

  Mezelf ben ik nog niet tegengekomen, ben wel 48 maar ik heb lang haar. En in het gemiddelde Cora Kemperman kledingstuk kan ik wonen, dus die draag ik ook al niet… Wel spijkerbroeken en jurkjes, dat dan weer wel. Misschien weer een ander type, “de Blogster”?

 10. Ik heb mijn hele leven al kort haar op een enkele opwelling na, die nooit lang duurde. Mijn haar is een ramp zodra het iets langer dan kort is. Ik verf het – niet rood of paars, maar gewoon mijn eigen kleur donkerbruin – al 25 jaar. Ben nu bijna 50 en misschien ga ik het wel uit laten groeien naar grijs. Desondanks voel ik mij niet een bepaald type!

 11. Ik ben 29 en denk dat ik juist mijn haar kort moet laten knippen: ik wordt nog steeds 20 geschat… Dat is in werksituaties soms best pijnlijk. Misschien moet ik er juist mannelijker uit gaan zien :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.