Tweede Paasdag

Schermafbeelding 2010 04 05 om 13.46.46

Vandaag reist Floris per trein naar zijn ouders in Utrecht, samen met Ot. Zijn ouders naderen de tachtig, en ons zeventallige gezin is ze wat teveel van het goede. Op deze manier heeft Ot bovendien lekker een dagje zijn vader voor zichzelf.

De treinreis van Doetinchem naar Utrecht neemt ruim anderhalf uur in beslag, en dan volgt in Utrecht nog een busreisje van ongeveer vijftien minuten, naar het adres van mijn schoonouders. Een kleine twee uur ben je dus al gauw aan het reizen.

Financieel en ecologisch gezien is een treinreis erg gunstig: Floris heeft een jaarabonnement, en Ot kan met een railrunnerkaartje van 2,50. Bovendien besparen we benzine, en zo sparen we behalve onze portemonnee, ook het milieu.

Maar wat betreft tíjd vind ik een treinreis toch wat omslachtig. Met de auto is het een kwestie van een uur, van deur-tot-deur. Met de trein kom je zo ongeveer op de dubbele reistijd uit. En hoezeer ik mezelf ook voorhoud, dat ik moet genieten van het proces, en de tijd in de trein zien als ‘rustige’ tijd, het ongeduld wroet en woelt in mij.

Niettemin: uiteindelijk wint de trein het op alle fronten: hij is milieuvriendelijker, goedkoper, en is een gratis cursus in geduld!

Vogelshow

Terwijl Floris en Ot naar Utrecht reisden, fietste ik met de kinderen naar een naburig tuincentrum dat mij had gelokt met de belofte van eieren schilderen, gratis schminken en een vogelshow. Piet is veranderd in een hondje (zie ook schminkvoorbeelden), en de vogelshow was een ware belevenis. Het is niet elke dag dat je zulke bijzondere roofvogels ziet!

Als we nu ook nog ergens een Paashaas spotten, is deze Tweede Paasdag helemaal ‘af’!

Schermafbeelding+2010 04 05+om+13.46.54

TIP

Gratis Vogelshow in Rijssen, elke woensdagmiddag. Een echte aanrader! Het filmpje geeft een goede impressie van wat je kunt verwachten.

 

 

Similar Posts

One Comment

  1. Ja de vogels zien vliegen in Rijssen is echt leuk, als je tenminste van roofvogels houdt:-) ( ik dus niet)
    ik dacht dat het rond 14.oo uur begint maar dat staat vast wel ergens op internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.