Onkruid voorkomen voor beginners

onkruid voorkomen Onkruid voorkomen.

Zou het niet geweldig zijn als dat kon?

Dan hoef je het onkruid immers ook niet weg te halen.

Maar in bovenstaande foto zie je onze moestuin. En onkruid voorkomen is daar duidelijk niet gelukt….

Meer onkruid van groente

Mijn schoonvader is een tuinierder in hart en nieren. Dus toen we naar het platteland verhuisden, rook mijn man zijn kans om in zijn vaders voetsporen te treden. Hij ging naar de markt, kocht daar allerlei groentes, en zette ze in de grond. Met wisselend resultaat.

Weliswaar hebben we al twee keer onze ‘eigen’ sperciebonen gegeten, en ook een mals kropje sla, maar verder is het toch vooral onkruid wat er bloeit. Volgens mij komt dit doordat mijn man de moestuin te weinig bijhoudt… Maar als ik dat zeg mompelt hij iets van ‘geen tijd’. En aangezien ik mijn handen letterlijk en figuurlijk vol heb aan onze ‘gewone’ tuin, houd ik me maar op de vlakte, voordat hij me ook de moestuin nog in de maag splitst.

Onkruid voorkomen

Nou kwam laatst de broer van mijn man op bezoek, die de tuinschool heeft gedaan, en die gaf een tip waarvan mijn man helemaal blij werd. Gooi plastic over je moestuin, maak gaten waar je de groente plant, en je hebt er geen omkijken meer naar. Op de foto kun je zien hoe het er uit ziet. Ik ben benieuwd of het werkt!

onkruid voorkomen

 

Zie ook Afrikaantjes in de moestuin.

Leestips

onkruid voorkomen
Lees ook mijn post over tuinieren voor meer dieren in de tuin!

Heeft iemand ervaring met deze manier van tuinieren, voor luie tuinders?

Similar Posts

11 Comments

  1. Mijn ervaring is dat je alles goed moet bijhouden, anders komt de helft niet op. Bij ons op de volkstuin gebruiken zij het na het seizoen. Wij moeten het echt twee maal per week bijhouden. Naast het werken, druk gezien en andere hobby’s haast geen doen. Ik vind het prachtig. De kick als ik iets uit eigen tuin eet… Maar ik begrijp het probleem.

  2. Makkelijk advies want geen moestuin, gewoon met z’n allen er een feestje van maken om te wieden en daarna iets lekkers drinken en snoepen in de tuin. “Quality time’met het hele gezin.

  3. Het werkt wel mits je zorgt dat er niet teveel zand enzo op komt wsnt onkruid groeit overal: ook op een kleind beetje zand met plastic ondergrond!
    Trouwens, ik vind het geen gezicht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.