Tuin meubilair

Net als bij kleding negeer ik de mode op het gebied van tuinmeubels.

Maar ik vind het wel interessant om te zien wat er nu weer in de mode is! Die ontwikkelingen vind ik leuk om te zien. Dat iedereen bijvoorbeeld acuut zijn Hartman stoelen aan de straat zet, en verruilt voor banken van sloophout.

En van die grote banken met idem kussens die in een hoek van 90 graden op elkaar staan. Kijk:

tuinmeubels

Toch vraag ik me af of ik niet ook eens moet investeren in ons tuin ameublement. Want dat is een behoorlijk armetierig en bij elkaar geraapt zootje.

Ons tuin ameublement

Ons tuin ameublement, dat de naam eigenlijk niet verdient, bestaat uit:

 • 1 krakkemikkig wiebelend tafeltje van de kringloop
 • 1 prima biertafel met twee banken van de kringloop.
 • 3 rieten stoelen die ik van mijn ouders heb gekregen
 • een oude lounge stoel die mijn man en ik kochten toen we net samenwoonden

Afzonderlijk zijn rieten stoelen en biertafel set prima, maar om nou te zeggen dat ze een harmonieus geheel vormen? Niet echt.

Schermafbeelding 2014-04-03 om 11.21.02
Dat kussen moet echt een keer in de was…
tuinmeubel
Dankzij het kleedje lijkt het tafeltje nog best aardig!

Hoe ziet jouw tuinmeubilair er uit?

Similar Posts

22 Comments

 1. Wat mij betreft: als ik maar lekker buiten kan zitten vind ik het best, hoe het eruit ziet voor anderen vind ik minder boeiend ;-)

  Wij hebben alleen een balkon op het noordoosten, en een galerij op het zuidwesten. Oh, en een paar klapstoelen, die normaal op het balkon staan (heerlijk koel midden in de zomer!), maar in de vroege lente makkelijk naar de galerij gesleept kunnen worden. En een paar roze ikea-krukjes als tafeltje tegenwoordig, tot we bij de kringloop iets anders gevonden hebben. Iets bijpassends hoeft voor mij niet zo nodig, als het maar werkt ;-) al vind ik het stiekem wel weer leuk dat de kussentjes voor op de klapstoelen net zo roze zijn als de krukjes.

 2. Wij hebben een vaste tafel. We hadden twee bomen bij het huis die hebben we afgezaagd op tafelhoogte. Daar hebben we een blad opgemaakt en we hebben er witte stoelen bij.

 3. Heb een oude tuinset van mijn ouders. Houten tafel met vier stoelen en nog wat campingstoeltjes voor als de zon weg is op het terras.
  Mijn buren hebben zo’n designtuin, met een overkapping, grote grijze tegels, planten in bakken, en zo’n loungeset als hier boven, palmbomen…. Op zich best mooi, maar heb toch liever onze eigen tuin :)

 4. Ik had zo’n loungeset van 800+ euro. Ding bleek onder m’n gat weg te roesten en totaal niet praktisch, want je bleef met die kussens slepen. Op MP gezet, en een houten set bij e Jysk gekocht voor minder dan de opbrengst van mijn loungeset. Daarnaast heb ik een paar hele krakkemikkige ligstoelen, maar die gaan vandaag of morgen weg. Ik heb namelijk van hele lieve familie zo’n heerlijke ligzonnebank gekregen van de Ikea, ook hout, dus past mooi bij de rest. Ik heb alleen zelf het kussen hoeven betalen (wat toch wel zorgt dat je iets lekkerder zit). Per saldo komt dat neer op dat ik niets zelf heb hoeven te betalen, dat alles betaald is met de opbrengst van de loungeset. Ik heb voor 10 euro een hoes gekocht die ik in de herfst enzo over de tuinset ga zetten, zodat ik niet elk jaar aan het schilderen hoef.

  1. Super dat je de loungeset zo naadloos kon vervangen met andere tuinmeubels. Een tuinkussen vind ik ook altijd leuk, en lekker zitten. Je geeft er je tuinmeubels een andere look mee.

 5. Wij hebben al jarenlang een kunststof tuinset: blauwe tafel en blauwe verstelbare stoelen. Ooit bij de Aldi gekocht en het gaat nog steeds mee! Als we op vakantie gaan laden we de hele tuinset in de caravan en zo kunnen we ook op de camping lekker zitten. Twee jaar geleden hebben we nieuwe kussens bij de Lidl gekocht en nu kunnen we weer even vooruit.
  We hebben nog een tuinset: dit is van aluminium en de tafel heeft een glazen blad. Manlief nam dat vorig jaar van de Macro mee. En verder hebben we nog een paar losse stoelen die uit de inboedel van mijn ouders komen.

 6. Hartman en een ligbank ook Hartman, gratis opgehaald via ‘gratis voor elkaar’ van de kerk.
  De grote Hartman stoelen hangen in de schuur. Twee kleine stoeltjes van Marskramer met stoffen kussens die ik na een verhuizing van iemand kon ophalen,

 7. Wij hebben zo’n heerlijke loungeset, zoiets als op de foto in je blog. Hij zit heerlijk en ik heb er nog een ligstoel bij. Als ik alleen ben en ik geen zin heb om de parasol op te zetten en de ligstoel zo naar de schaduw kan verplaatsen.
  En we hebben een eetset, met verstelbare stoelen en een glazen tafelblad.

  Hiervoor hadden we ook dat plastic “hartman” spul. Ideaal toen ik nog op de flat woonde, maar wij zitten nu vaker buiten dan toendertijd. En dat gesleep met kussens valt wel mee vind ik. Want in die “plastic” stoelen zit je ook het liefst met kussens en die laat je ook niet liggen.

 8. prachtig hoor van die tuinen met verschillende terrassen en natuurlijk op elk terras passend tuin meubilair, zelf heb ik maar een klein tuintje met een terras en mijn tuinmeubilair komt van de kringloop, rommelmarkt en gevonden langs de weg bij het grof vuil of gekregen van mensen die elk jaar met de trends van dat moment mee doen, ik heb in 15 jaar niet meer dan 100 euro uitgegeven aan tuinmeubilair en alhoewel het dus niet trendy of modern is, vind ik het erg gezellig en het mooie is dat ik het met slecht weer gewoon lekker buiten kan laten staan en alleen de kussen mee naar binnen neem als het gaat regenen of als ik een paar dagen niet thuis ben ,want ik hoef ook niet bang te zijn dat het gestolen word en is het kapot , dan ga ik gewoon weer rondkijken wat ik voor weinig vinden kan.

 9. We hebben mooie houten verstelbare stoelen en klaptafeltjes. En ook kussens er bij , maar in de praktijk gebruiken we die hoogst zelden. Ze liggen meestal in de garage. Oudere familieleden gebruiken het liefst de lichte aluminium stoeltjes die we ook hebben, want de houten stoelen kunnen ze niet gemakkelijk naar achteren schuiven als ze willen opstaan van de tafel. De lounge sets zijn imho niet geschikt voor oudere mensen, die komen er niet meer uit overeind.

 10. Wij hebben inderdaad hartman wit. Gaat al 35 jaar mee. We zitten er niet vaak op hebben 2 oude lig-zitstoelen waar we veel vaker inhangen omdat we vaak uit de tuin komen en niet altijd even schoon zijn. Maar als er visite komt pakken we de hartmanstoelen en dan blijven ze ook de hele zomer voor het grijpen/\. Wel pakken we ze dan iedere keer op naar binnen.

 11. Wij hebben een tuinset van glas met alu stoelen en een plastice hartmann set. De laatste gaat nu toch echt weg. De tuintafel van glas is naar binnen verhuisd en de tweede eethoektafel in huis naar buiten. Deze wordt geverfd en voor bijna geen geld hebben wij een grotere tafel. Met 2 pubers en veel vrienden over de vloer was de andere te klein.
  En wij gaan wel overstag voor zo’n ultramoderne loungeset. Vandaag toevallig onze keuze gemaakt. Alleen nog even kijken of de maten passen. Het spul staat bij ons wel allemaal overdekt dus ik hoef nergens mee te slepen.

 12. We verlenen overpad, dus onze tuin kan niet afgesloten en daarom hebben we een gewone kunststof tuinset met een niet al te luxe uitstraling.

 13. Vandaag voor het eerst een verjaardag gevierd op onze nieuwe volkstuin. Gelukkig heeft de vorige bewoner heel veel bruikbare spullen achtergelaten, ook veel blauwe plastic stoelen, ta een grote plastic tafel en met wat fleurige tafelkleden zag het er heel gezellig uit. De tuin in bloei, dank aan die vorige bewoner die veel liefde in zijn tuin heeft gestoken. Wij zijn helemaal gelukkig, ook al was het allemaal van kunstof!

  1. Dat klinkt heel gezellig Sylvia. En je had er ook mooi weer voor. Een tafelkleed doet ook altijd erg veel vind ik. Het verdoezelt een lelijke tafel, en geeft fleur en kleur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.