Triggers die aanzetten tot consumeren

Schermafbeelding+2011 04 21+om+19.25.10

Nu ik de trotse eigenaresse ben van de Aldi Transportfiets besef ik enigszins beschaamd: ‘Dat was een ‘trigger,’ om te gaan consumeren. En in plaats van me te verzetten, heb ik mij overgegeven aan blind verlangen.’

En de laatste maanden was ik juist zo goed bezig. Mijn uitgaven tot een minimum teruggebracht, en als ik zin had om iets te kopen vroeg ik me af: ‘Wat is de onderliggende behoefte, en heb je het écht nodig?!’ En dan bleek het antwoord altijd ‘nee’, waarna het verlangen vanzelf weer wegebde.

Steeds beter herkende ik mijn ‘triggers’, en leerde ze te vermijden: folders en winkelcentra. Zo lang ik de spulletjes maar niet zag, verlangde ik ze ook niet. Maar in het geval van de Aldi transportfiets was er geen houden meer aan.

En dat is het fijn als iemand vergoeilijkend tegen je zegt: ‘Kind, je hebt de laatste tijd zo hard gewerkt, dan mag je jezelf best eens trakteren.’

Met dank aan mijn moeder.

Wat zijn jouw ‘triggers’?
Of ben je er al helemaal vrij van?

Similar Posts

15 Comments

 1. Het is gewoon een vette fiets en doordat je de laatste tijd zuinig bent geweest, kan het toch ook gewoon… dus je hebt het verdiend! Letterlijk.
  Ik voel me ook zo stoer met mijn fiets en voel me geheel niet schuldig; ik heb het echt nodig en gebruik ‘m dagelijks en ga ervan uit er minstens 10 jaar mee te doen.
  En in onze maatschappij ontkom je niet altijd aan kopen, we kunnen niet allemaal zelfvoorzienend leven. Had je dan een fiets willen hakken uit steen? Na dertig jaar mag het echt!
  Don’t worry!

 2. Omdat je vaak wel zuinig bent, kun je nu eens je boekje te buiten gaan en geniet je ook extra van je aankoop. Leuk toch? Niet schamen hoor, gewoon genieten! En na dertig jaar…kom op!

 3. Geen last meer van mits het iets is wat echt aan vervanging toe is. Nou moet ik zeggen dat op het platteland ook weinig aanleidingen zijn of verlokkingen.
  Geniet van je nieuwe stoere fiets.

 4. Wat een stoere fiets en daar mag je zeker van genieten. Ik heb 3 jaar geleden voor het eerst een nieuwe fiets gekocht (had altijd oudjes) en ben er op de dag van vandaag nog zo ontzettend blij mee. Ik heb geen rijbewijs en mijn stalen ros brengt mij overal.
  Over een uurtje springen zoontje en ik op onze fietsen, kleed mee en lekkere drinken en boterhammen.

  Geniet van je aanwinst!

  Groetjes Isabelle

 5. Gefeliciteerd met je fiets! Ik zag in een folder( zo’n schrijven vol triggers:-)) Een heel stoer fietskrat. Ik geloof bij de Gamma.
  Zelf lees ik bepaalde folders niet om te voorkomen dat ik ineens vanalles nodig heb.

 6. Hij staat nu nog even bij een handige buurman die de trappers er voor me aan zet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij over een paar jaar bij het grof vuil kan!

  Zondag haal ik hem bij mijn buurman op, en maak ik mijn eerste echte ritje.

 7. Gewoon ervan genieten hoor!
  En de boog kan (hoeft) niet altijd gespannen te staan, geldt ook voor consuminderen wel.

  En die schooltijden, tja… erg wisselend op de ene of de andere school! Bij ons waren alle kids vrij, gelukkig. Wel raar idd, op zo’n dag. Stel je wilt het lange weekend weg…

  Groetjes Jolanda

 8. Dat is nu net de bedoeling van goede reclame om ons te laten watertanden :-) Wat we ook voor goede voornemens hebben, we vallen er allemaal wel een keertje voor :-) Soms toch niet erg :-) Met de vraag of je het echt nodig hebt, is het meestal nee, je kunt met zo weinig toe. Maar iets kopen kan wel efficiënt en winst opbrengen al is het alleen maar een prettig gevoel!

 9. Een van mijn triggers is het milieu. Zo’n transportfiets waar je lekker veel op kunt meenemen, daar likkebaard ik ook van.
  Veel plezier met je mooie fiets! Het is fijn weer, volgens mij kunnen jullie wel een fietstochtje houden binnenkort. Met wat lekkers in een mand voorop bijvoorbeeld. Van die kant beschouwd is het eigenlijk een geschenk voor het hele gezin ;-)
  PS oude fiets repareren en houden als stapfiets? Komt altijd van pas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.