Tosti Hawaii

Gepost March 18, 2010 in Recepten / 3 Comments

Ik heb menig tosti-apparaat versleten. Meestal doordat ik de klep met geweld dichtduwde, omdat mijn tosti Hawaii te mollig was. Steevast gaf het klemmetje, dat de klep om z’n plaats moet houden, dan kreunend en steunend de geest.

Een tijd lang maakte ik toen mijn tosti’s in de oven. Maar eerlijk gezegd smaakten die vooral naar heel droog brood. En regelmatig schoot zo’n droge broodkruimel in mijn verkeerde keelgat en bezorgde mij zo’n ademloze hoestbui, dat de kinderen bezorgd riepen: ‘Mamamamamama, waarom zie je zo blauw?!’

Gelukkig vond ik een perfecte oplossing voor heerlijke tosti’s Hawaii: gewoon met behulp van een degelijk broodrooster! Ik bekleed mijn boterham met jong belegen kaas, een plakje achterham en natuurlijk tevredenheid. Dan sla ik hem te pletter, zodat hij in het mandje van het broodrooster past.

De oplettende lezer zal nu wellicht fronsen en roepen: ‘Maar dat is toch gewoon een tosti ham-kaas?!’
Let op, want nu komt het geheim: de ananas warm ik ondertussen op in de oven, en drapeer die vervolgens bovenop de tosti. Voila, een overheerlijke tosti Hawaii!

N.B. probeer niet de ananas toch tussen de boterham te pletten, en de tosti in deze vorm in het broodrooster te proppen! Dit leidt steevast tot algehele kortstluiting.

 

 

0/5 (0 Reviews)

3 responses to “Tosti Hawaii

  1. Anonymous

    Als ik tosti hawaï,doe ik gewoon in het apperaat maar het deksel?klep(hoe heet zoiets?)laat ik losjes erop liggen,hetzelfde als een gewone tosti,anders wordt het zo plat,vind ik niet lekker.Anne-Mae

  2. Hahaha, ik ben dol op tosti Hawai!! Als mijn man mij een super lunch wil bezorgen op zaterdag (dan zit ik boven te werken). Dan moet hij me met zo’n heerlijke dampende tosti Hawai boven komen verblijden, hmmmm ik proef ‘m nu al!!!

    Groetjes, Collie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.