Topje, popje, bopje, koffie drink je uit een …

Schermafbeelding+2011 04 08+om+14.28.33

… kopje!

Wat mij betreft tenminste. En dan ook nog het liefst in een lieflijk bloemig kopje, met bijpassend kitscherig schoteltje. Als ik thuis ben neem ik ‘s ochtends altijd tien minuten koffiepauze, en balanceer dan op een dienblaadje een appel, een kopje koffie en een reepje kruidkoek.

En hoewel ik thee graag uit grote mokken drink, kan koffie uit een grote mok mij niet bekoren. Toch krijg ik die regelmatig zo geserveerd.

Dus nou vraag ik me af: waaruit drink jij koffie? Uit een grote mok, of uit een kopje?

Similar Posts

15 Comments

 1. Nee geen mok voor mij. Altijd uit een kop en schotel. Toen ik nog werkte bij de thuiszorg kreeg ik ook vaak koffie uit een mok. Dan zat ik altijd op mijn 2e kopje te wachten, maar dat kwam niet.

 2. ik vind zo’n grote mok vreselijk, thee drink ik uit een soort senseo kopje, nespresso uit een klein porceleinen kopje van de rommelmarkt.

  Als ik echt theeviste krijg, neem ik ook van die vijftiger jaren kopjes met een schoteltje, staat leuk.

  als ik ergens ben, en ik krijg zo’n grote mok met thee, doe ik er altijd een scheut koud water bij, anders zit je een half uur tegen zo’n volle mok aan te kijken.

 3. Ik drink mijn thee het liefst uit een wijde lage mok met een groot oor. Type P.IP. En koffie uit een senseomaatje zonder schotel. Maar kop en schotel vind ik ook prima. Grote mokkken niet, dan is de laatste koffie koud, bleh.

 4. Het hangt helemaal van mijn bui af. Soms drink ik liever uit glas en soms liever uit een kingsize mok…
  Maar zo’n kop en schotel ziet er wel erg feestelijk uit!

 5. Nou daar komt ie…(-:
  s’Ochtends bij het ontbijt drink ik thee uit een theeglas, de koffie drink ik uit een mok, liefst in bruintinten! En s’middags drink ik samen met mijn dochter thee uit een kop met schotel die ik ooit gekocht heb bij een brocante winkel, met prachtige bloemenprint.

  Erg hé……

 6. Ik schenk 2 grote mokken vol, samen met een plakje koek op een dienblaadje en zo nestel ik me achter de PC voor 30 tot 45 minuten. Toen ik net weer werkte miste ik die koffie toch zo. Gelukkig ben ik meestal om uiterlijk half één vrij en kan ik de schade inhalen.

 7. Grappige vraag! Ik drink mijn koffie altijd uit een metalen beker, zo’n dubele wand ding. Voor mij erg nodig omdat ik nooit de tijd neem om koffie te drinken maar het even tussendoor doe en zo blijft tie lekker lang warm :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.