Thuisblijfmoeder Marijke

thuisblijfmoederMarijke is niet de eerste thuisblijfmoeder die ik interviewde die in het onderwijs werkte, maar het te zwaar vond worden.

Het valt me op dat deze vrouwen enorm van hun werk als leerkracht houden, maar dat het toch te veel wordt. Eerder vertelde Henny een soortgelijk verhaal.

Marijke’s verhaal kun je nu lezen op Het Moederfront!

Similar Posts

9 Comments

  1. Leuk om te lezen en herkenbaar.
    Zelf ook een paar jaar fulltime huismoeder geweest. Heeft veel voordelen en het gaf veel rust in het gezin, tegelijkertijd merkte ik ook dat ik behoefte had om mijn hersenen weer te gebruiken, daarom gestart met een studie die ik op mijn tempo kan doen.

  2. Ik heb ook een vriendin die mama is en leerkracht, en thuis heeft gezeten door een burn-out.
    Nu heeft ze een aantal dingen veranderd in haar leven waardoor er meer ruimte gekomen is en ze zich terug beter voelt.

  3. Ik was een thuisblijfmoeder toen onze twee kinderen klein waren en ik vond dat heel fijn! Niet dat ik veel zat te luieren, maar je kunt als thuisblijfmoeder je eigen tijd indelen en als je ‘s nachts in de weer bent met bijv een spugend kind, hoef je niet te stressen bij het idee dat je volgende dag om 8.00 uur weer picobello op je werk moet verschijnen. Ik heb veel bewondering voor moeders die voor dag en dauw de kinderen hun kinderen weg moeten brengen en op het werk kolven etc. Trouwens voor thuisblijfmoeders heb ik ook veel bewondering want die hebben 24/7 “dienst”.
    Ik ben zelf weer parttime buitenshuis gaan werken toen de kinderen 5 en 6 waren. Vooral omdat we financieel steeds zo krap zaten. Mijn man werkt veel vanuit huis en die ving de kinderen op als ik op het werk was. Wel fijn zo’n vader die veel met zijn kinderen en ook in het huishouden doet. Het lijkt me vreselijk om thuis altijd het eerste aanspreekpunt te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.