Thuisblijfmoeder Godelieve kijkt terug

godelieveAls je er als vrouw voor kiest om een periode fulltime voor de kinderen zorgen, dan gaat dit gepaard met een zekere financiële kwetsbaarheid. Je bouwt in die periode geen pensioen op, en hoewel je 24 uur bezig bent, wordt fulltime moederen als een gat in je cv gezien. En dat maakt herintreden lastig.

Dat komt omdat anno 2015 alleen betaalde arbeid als werk wordt gezien.

Toch zijn er nog steeds vrouwen die deze keuze maken!

Dit keer interviewde ik thuisblijfmoeder Godelieve, die inmiddels volwassen zonen heeft. Des te interessanter, want zij kan uit ervaring vertellen of het inderdaad zo lastig is om bijvoorbeeld weer te herintreden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees dan nu het artikel op Het Moederfront!

Similar Posts

3 Comments

  1. Volgens mij heb ik dat laatst ook al vertelt, en dan ben ik nog geen 44 met een volwassen dochter en ja herintreden is dus ontzettend lastig, zeker als je ook nog eens chronisch ziek bent geworden in de tussentijd en geen partner hebt gehad in die tussentijd, en zeker 21 jaar het alleen hebt moeten doen.

    X

  2. Door de keuze te maken om thuis te blijven en zelf voor de kinderen en het huis te zorgen bespaar je kosten. Dat is je loon.
    Mijn loon gaat, net als dat van mijn partner, naar het onderhouden van ons huis en de eventuele kosten die we maken omdat we niet thuis zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.