Thuisblijfmoeder door omstandigheden

thuisblijfmoederSoms worden vrouwen thuisblijfmoeder door omstandigheden. Bijvoorbeeld door ziekte, ontslag, een contract dat niet verlengd wordt of doordat de school waar ze werken failliet gaat!

Dat overkwam Iris!

Ze deelt haar verhaal op Het Moederfront.

Volgens de statistieken zijn er steeds minder thuisblijfmoeders. Nou vraag ik me af: hoeveel ken jij er in je omgeving?

Similar Posts

32 Comments

 1. Op de vrije school zijn er wel meer geloof ik. Lekker veel gelijkgestemden op allerlei gebied. Heel veel moeders doen wat ik doe (en jij ook): wel werken maar daarvoor geen opvang nodig hebben.

 2. Ik ben er zelf een, doordat mijn contract niet verlengd werd. En merendeel van mijn vriendinnen zijn wel minder gaan werken. Maar niemand is een bewuste thuisblijfmoeder geworden.

 3. Toen mijn oudste klein was, waren er een heleboel in mijn kennissen kring.
  Maar tegenwoordig zijn het er een stuk minder. Ook bij ons op de gereformeerde school zijn de thuisblijfmoeders in de minderheid.

 4. Thuisblijfmoeder of werk moeders. Wij zijn nogsteeds een soort van superwoman met duizend poten dat alles en nog wat probeert om alles mogelijk manier te draaien,vind ik.

 5. Ik vind het heerlijk om nu even een thuisblijfmoeder te zijn. Ik moet zeggen dat ik helemaal niet het idee heb dat ik mij nu minder ontwikkel dan op mijn werk. Eerlijk gezegd vond ik het werk op den duur ook geestdodend, ik weet niet hoe lang ik thuisblijf, ik moet ook solliciteren, maar ik voel me echt niet dommer of slimmer als ik thuis ben of werk… de week is ook zo voorbij en ik hoef niet achter de feiten aan te lopen. En ik kan er meer voor mijn kinderen zijn.

 6. Ik koos voor thuisblijfmoeder. En ik vind het heerlijk en geniet ervan want tja kinderen groeien snel en ik wil alles meemaken. Ik ben wel jaloers op moeders die heel goed combineren met werken. Respect!

 7. In mijn directe omgeving ben ik de enige. Wel gaat een kennis binnenkort stoppen met haar huidige baan en thuiswerken. Online valt het aantal thuisblijfmoeders me overigens nog niet tegen. Er zijn er meer dan ik dacht.

 8. Ik ken niet zoveel moeders die thuis bleven. Vroeger kende ik er wel. Vooral tantes waren het eigenlijk. Oh ja een ex liefje zijn moeder bleef ik ook thuis.

  1. Oeps een foutje ik bedoelde een ex liefje zijn moeder bleef ook thuis. Die “ik” moest er niet staan. sorry voor de dubbele post.

 9. Hier in de buurt.
  Uren werken als de kids naar school zijn.

  Andere ,vrouw werkt buiten de deur ,man thuiswerk.

 10. Ik vind de definitie van het woord thuisblijfmoeder persoonlijk te ruim. Als je wordt ontslagen ben je dan automatisch direct thuisblijfmoeder? In mijn ogen alleen als je echt bewust voor kiest dat je thuisblijft. Niet als je door omstandigheden een paar maanden in between jobs zit. Anders ben ik nu ook weer FF 6 weken thuisblijfmoeder ;)

  1. Daar ben ik het wel mee eens. Thuisblijfmoeder ben je als je daarvoor kiest inderdaad, naar mijn mening. Anders gewoon een werkende moeder met (tijdelijk) geen baan ;) Zo te lezen kun jij binnenkort weer aan de slag, gefeliciteerd!

  2. Ik ben momenteel een paar weken uit de roulatie vanwege een operatie. Dus nu blijkbaar thuisblijfmoeder, volgens sommige definities ;)

 11. Ik ben al enige jaren thuisblijfmoeder.Maar in mijn omgeving ben ik 1 van de weinige. We hebben er bewust voor gekozen.

 12. Heel verschillend. Ikzelf ben blijven werken, maar minder uren. Man is ook minder uren gaan werken. We maken geen gebruik van BSO sinds de kinderen naar school gaan.
  Al mijn vriendinnen zijn blijven werken, ook met kleine aanstellingen. Een buurvrouw is thuisblijfmoeder, voor zover ik weet vrijwillig. Een andere buurvrouw werkt in ploegendienst. Weer een andere buurvrouw is door ziekte thuis. Ik ken een moeder van het schoolplein die thuismoeder is.

 13. Ik ken hier op het dorp heel veel thuisblijfmoeders, en was 25-30 jaar geleden ook thuisblijfmoeder tot de jongste naar school ging, toen had ik een baantje onder schooltijd. Nooit spijt van gehad en voor de kinderen is het heerlijk als het kan ;)
  en ja, we hebben een heel kerks dorpje ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.