Theemuts

theemuts

In een kringloopwinkel waar je nog niet eens kunt pinnen vond ik bovenstaande theemuts met mandje voor maar 2,50. Dat is tenminste nog eens een kringloopprijsje! Op de foto kun je zien dat zowel de muts als het mandje heel dik gevoerd zijn, en de thee dus heerlijk warm zal blijven!

Voorlopig heb ik hem in de kelder gezet, en op 21 maart haal ik de muts uit haar verbanning, en dan mag ze schitteren tot 21 september. Voor de herfst heb ik namelijk mijn huidige, bruine theemuts die ik voor maar liefst 19,95 kocht in een gewone winkel. En dan is hij ook nog veel minder dik gevoerd dan deze kringloopvondst.

Goedkope theemuts

Ik vind het niet makkelijk om leuke theemutsen te vinden. Volgens mij kampen ze met een truttig imago. Ze worden zelfs wel als scheldwoord gebruikt: ‘Wat een theemuts!’ Wellicht mede daardoor zijn ze niet overal verkrijgbaar.

Echt goedkope theemutsen hebben ze soms bij de Wibra en de Xenos. Die zijn dan wel relatief dun, en er zit geen mandje bij. Maar je zou er eventueel twee op elkaar kunnen zetten, om de juiste dikte te krijgen.

Daarnaast kun je bij de Blokker en de Marskramer terecht voor theemutsen, hoewel ze daar vaak alleen het ‘knipmodel’ hebben. Dit type muts sluit aan de bovenkant met een knip. Anders dan een ‘gewone’ muts die je simpelweg óver de theepot heen plaatst, moet je bij een het knip model de pot ín de muts zetten. De Hema verkoopt ze wonderlijk genoeg niet.

Theemutsen voor een ruimer budget

Mijn bruinige theemuts kocht ik bij de Theepotwinkel. De keuze is daar echt enorm! Maar je betaalt dan wel rond de 21 euro. Ook hebben ze daar zogenaamde theemutsen USA style, die ik echt superleuk vindt. Bij dergelijke theemutsen maakt het niet uit hoe lelijk je theepot is, want dit type trek je je theepot aan als een soort jasje. Maar ook hier hangt een prijskaartje aan van 23 euro.

patroon theemutsTheemutsen maken

Op o.a. ebay.co.uk vind je hele leuke patronen om theemutsen te haken/breien. Als ik goed kon haken/breien dan zou ik zo’n leuke theemuts maken. Ik vind de het model links echt een schatje!

Houd je van haken? Lees dan ook mijn posts granny squares haken en cactussen haken!

Een andere manier om er zelf een te maken, die ik ooit ergens las, is twee kussentjes aan elkaar naaien.

En als je theemutsen te truttig vindt, is er natuurlijk altijd nog het ‘theelichtje’. Die heb je in een soort van stalen uitvoering, of van porselein. Maar ik vind dat die de thee veel minder goed warm houden, en bovendien heb je dan steeds waxinelichtjes nodig.

Wat gebruik jij: een theemuts of een theelichtje?

Similar Posts

15 Comments

 1. Eigenlijk geen van beide, ik maak water warm in de waterkoker en drink meestal maar 1 of 2 kojes dus dan heb je geen theemuts nodig. Ik vindt ze wel leuk trouwens, vooral die gebreide of gehaakte die je hier bij gezet hebt ziet er superleuk uit!

 2. Geen van beiden: een dubbelwandige theepot. Met bijpassende inzetzeef voor losse thee!
  (nadeel van waxines is het alu cupje dat je steeds weggooit. Daarom gebruik ik ook bij uitzondering waxines als sfeerverlichting. Aluminium is een dure delfstof!

 3. Ik heb een theemuts, een waxinelicht en een thermokan. Iedereen drinkt hier een andere theesmaak, dus een thermokan met heet water is hier standaard. Er gaat dus veel thee doorheen.

 4. Geen van beide op dit moment, want ik kan geen leuke theemuts vinden. En we drinken meestal maar 1 of 2 kopjes per avond. Maar die gehaakte is wel heel erg leuk, dus toch maar even kijken of dit wat voor mij is om te maken. En ik zal even bij je link kijken.

  groetjes,
  Janneke

 5. Voor mij geen theemuts, maar een dubbelwandige theepot met bijpassende theezeef voor losse thee. Het is een hele investering, maar het werkt perfect!

 6. Geen van beiden. Ik doe de thee in een thermoskan. Mijn moeder gebruikt een theebeurs. Die knip je aan de bovenkant dicht. Ik vind dat de thee daarin langer warm blijft dan onder een theemuts.

 7. Tot nu toe heb ik steeds theemutsen gekregen :-) Een paar keer van mijn schoonmoeder en vorig jaar eentje van mijn buurvrouw.
  Ik gebruik een oude theemuts in combinatie met een oude koelbox plus wat handdoeken als hooikist.

  Groetjes, VeggieMo

 8. Hier wordt heel veel kruidenthee gedronken en ik gebruik al jaren een dubbelwandige theepot. Echt ideaal, je zou ook zelf een mooie theemuts kunnen vilten van wol.
  Groet Thea

 9. Ik gebruik altijd een theelichtje. Ik heb een glazen theelicht en vind het heel gezellig staan met een waxinelichtje.
  groetjes,
  Thara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.