Van Thaise curry naar stamppot Boerenkool

Na de exotische Thaise curry vandaag Hollandse stamppot met Boerenkool met magere spekreepjes en rookworst. Het is er koud genoeg voor!

Screen Shot 2018 02 28 at 13.39.21

Screen Shot 2018 02 28 at 13.39.38

N.B. Ik weet dat deze foto’s niet voldoen aan de esthetische voedselnorm. Maar ze zijn in ieder geval wel heel authentiek ; )

Lees mijn stappenplan voor boerenkool koken!

Er zijn trouwens nog veel meer lekkere soorten kool!

Wat eten jullie vandaag?

Similar Posts

24 Comments

  1. Wij eten roerbak rode spitskool, uien en restjes venkel, paprika en mais met rijst en kip. Hoe ik het ga kruiden weet ik nog niet, chinees of thais. Van de spitskool heb ik van de week al een paar bladeren gebruikt als rauwkosst, kortom restjes eten.

  2. Hier ook Hollandse pot. Wij eten hutspot van aardappelen, pastinaak, wortel en ui. Voor de mannen heb ik er knakworstjes en vegan jus bij. Ik eet er iets anders bij, maar weet nog even niet wat ;-)

    1. Haha, néé, dat is nu niet een gerecht waarvan ik met rammelende maag bedenk:”Hé, weet je waar ík weer eens zin in heb? Varkensnek!”

  3. Wij aten vanavond ook spitskool, roergebakken in de wok met ui, knoflook, geraspte wortel, rozijnen, stukjes appel, kerrie, gemberpoeder, sojasaus en een beetje kokosrasp. (echt heel makkelijk, Nicole!)

  4. Boerenkool is echt mijn favo gerecht! Het is nog wat vroeg om over het avondeten na te denken, maar onze zoon wordt vandaag vier en mag kiezen wat hij wil eten. Pizza it is!

  5. Ik heb nog geen idee wat we gaan eten vandaag. Misschien ook wel stamppot… Ik vind dat super lekker, maar de kinderen zijn er geen fan van spijtig genoeg.

  6. Varkensnek heette vroeger procureur. Nu snijden de supermarkten er schouderkarbonades van.
    Aldi Duitsland had het in de verkoop. 3,95 euro per kilo . Ik had een stuk van 1200 gram en dat heb ik in een slowcooker in de oven bereid. Kostte wel wat uurtjes, maar het resultaat was heerlijk. Google maar eens op recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.