Tetteretèèè! Mijn nieuwe rok!

huisvlijt
Werk in uitvoering!

Het is gelukt! Ik heb een simpele donkerblauwe rok gemaakt.

Zijnaden, zoom en tailleband

Door de jersey stof hoefde er zelfs geen elastiek in de tailleband. Ik hoefde eigenlijk alleen maar de zijnaden dicht te stikken, te zomen en de tailleband af te werken. Gelukkig had ik mijn 15-jarige dochter bij me in de keuken om me te begeleiden! Want ik vond het allemaal heel eng! Ik was steeds bang om iets verkeerd te doen.

Het was achteraf niet eens zo moeilijk moet ik toegeven. Het is vooral mijn onzekerheid die het lastig maakt.

Het resultaat in beeld!

En dan is het nu tijd voor het resultaat van mijn noeste arbeid!

Schermafbeelding 2014-03-07 om 12.21.15
Voor! Het waait nogal hard.
zelfgemaakte rok
Achter!

Hoe vind je ‘m?! Ik ben helemaal blij!

Ik denk dat ik aanstaande dinsdag opnieuw naar de markt ga, voor nog wat meer stoffen!

Similar Posts

28 Comments

 1. Ik kan dit helemaal niet, krijg hier een knoop van in mijn maag. Vroeger op school leerde ik iets met handwerken, borduren…hou maar op!!!

 2. Leuk zeg! Ik begrijp je onzekerheid best: ik heb dat ook met nieuwe dingen. Maar gelukkig dat je dochter je hielp! Die is dan ook handig, op haar leeftijd!

 3. Superknap! Ik kan best een beetje naaien, maar jersey stof vind ik helemaal niet zo makkelijk om mee te werken.
  Maar het lijkt me een heerlijke rok voor op de fiets, om grote stappen te nemen (ik heb zo’n hekel aan strakke korte rokken…) enz.

 4. Tjonge! snel zeg. Vanmorgen las ik volgens mij nog dat je je tot de aankoop van een nieuwe naaimachine had laten verleiden. Heel erg geslaagd hoor, en wat fijn dat je dochter je kon helpen.
  Veel plezier van je rok – en je naaimachine -gaat nog een dure hobby worden misschien ;-)

  1. Hij was inderdaad zo af. De stof had ik ondertussen al geknipt klaar liggen. Ik haalde hem vrijdagmorgen op, en ‘s middags was mijn rok af. Dat is het voordeel van een heel simpel model denk ik. Maar aan iets moeilijkers waag ik me niet!

 5. Geweldig, wat fijn dat hij gelukt is. En nu heb je de smaak goed te pakken…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. ziet er leuk uit, maar realiseer je dat alles valt en staat met een goed patroon.

  Ervaringsnaaister

 7. Wat leeeeuk! Hij is heel mooi geworden! Wat een heerlijk gevoel is dat he als je iets moois genaaid hebt :-) Vind ik wel tenminste! Al is een rok of ander kledingstuk me nog niet gelukt hoor, ik ben net begonnen met naaien.

 8. Mooi!
  Je vroeg nog naar naaimachines van de Lidl? Of die goed zijn weet ik niet, maar hier in de straat zijn meerdere mensen heel blij met die van de Aldi! En wij gebruiken niet onze mooie Singer, maar de zogenaamd ‘kindernaaimachine’ van mijn dochter het meest! Werkt prima en minder draadbreuk en gedoe:).

 9. Goed gelukt. Hoe heb je de zoom gemaakt? Gewoon ingestikt want dat zie je n.l niet. Met een tweelingnaald is dat erg mooi en beslist niet moeilijk. 2 klosjes boven en een steekplaat voor zigzag en je hebt een perfekte afwerking. Veel succes met de volgende rok.

 10. Je nieuwe rok is mooi geworden en staat je goed.
  Fijn zo’n dochter die kon helpen. Nu dit zo goed is gelukt ga je vast nog meer zelf maken.

 11. Wat fijn dat t gelukt is en de rok is erg leuk en staat goed.
  Het leukste vind ik ook dat we nu weten wie er achter huisvlijt zit, hihi.
  Succes met de volgende rokken en je moet maar denken, aldoende leert men.
  Dochter zegt vandaag ik zie nergens een leuke rok en ze wilde een tricot rimpelrok.
  Dus binnenkort maar es gaan kijken naar tricot en dan kan moeders aan de gang. Het scheelt dat ik zo n rok met 3 uurtjes klaar kan hebben.
  Als ik echt naai met patroon en uittekenen ben ik vele male langer bezig, maar goed k ben van de straat.

  Groet van Hilda

 12. Ik durf het niet…maar wil het ook graag eens proberen. Ziet eruit als een heerlijke rok!
  Waar heb je het patroon vandaan?

 13. Bedankt zeg ! Dat wordt hem dan niet, voor spijkerstof zal hij het meest ingezet worden en er zijn geen losse naalden te verkrijgen.
  Dan is een tweedehands misschien beter of van mijn moeders machine gebruik blijven maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.