Welk boek heb je het laatst gelezen? + Huisvlijt Linkparty Reminder

tea topic

Een prozaïsche Tea Topic vraag vandaag!

‘Welk boek heb je het laatst gelezen?

Op dit moment ben ik bezig met het boek The school for good mothers.

Horror voor moeders: het zal je maar gebeuren

Het leest als horror voor moeders, maar dan zonder spoken of rondspattend bloed. Eerlijk gezegd doet het me denken aan de Toeslagenaffaire, en hoe bij veel gezinnen de kinderen uit huis werden geplaatst!

The school for good mothers gaat over vreselijke hulpverleners die denken dat ze de waarheid in pacht hebben. En het erge is: ze hebben de macht om moeders van hun kinderen te scheiden!

Het is echt vreselijk.

Screenshot 2022 02 09 at 08.50.42

Doorlezen vanwege de hoop op Gerechtigheid

Ik word eigenlijk helemaal niet goed terwijl ik het lees. Het enige wat me op de been houdt is de hoop op Gerechtigheid aan het eind van het boek! Ik kan niet wachten tot het goed komt.

Dus laten we hopen dat ik niet bedrogen uitkom…

Andere boeken die ik heb gelezen vind je op mijn boekenblog! Daar publiceer ik elke week een boekreview : )

Huisvlijt Linkparty Reminder

Doe nu mee, en deel jouw blogpost!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Leestips: Een boek per dag en Welk boek lezen?

Welk boek heb jij het laatst gelezen? Weet je dat niet meer? Lees dan Gelezen boeken bijhouden, en dat overkomt je nooit meer : )

Similar Posts

13 Comments

 1. Mijn laatste boek was Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson.
  Het gaat over een meisje die door middel van een profielwerkstuk de onschuld van een dorpbewoner wil bewijzen. Dit zegt de bieb erover: “Vijf jaar geleden verdween in een Engels dorp de 17-jarige Andie Bell. Vlak daarna bekent haar vriendje Sal dat hij haar heeft vermoord en pleegt zelfmoord. Andie’s lichaam wordt echter nooit gevonden. Pip (17) heeft altijd geloofd dat Sal onschuldig is. Ze besluit haar profielwerkstuk over de zaak schrijven, maar lukt dat zonder zelf gevaar te lopen?”

  Ik vond het een superspannend boek :)
  Vanavond ga ik beginnen in Dagboek van mijn verdwijning van Camilla Grebe.

 2. Ik heb net gelezen Shuggie Bain van Douglas Stuart. Ik vond het hele verhaal wel akelig met die aan alcohol verslaafde moeder. Vandaag begonnen aan De Wilde Stilte van Raynor Winn. Het eerste deel, Het Zoutpad, las ik met veel plezier, ben benieuwd. Groetjes, Annelies

 3. Ik heb maanden niet goed kunnen lezen, ben nu in traject van injecties en het gaat al wat beter.
  En ik heb een loeplamp gekocht zodat het vergroot wordt en meteen extra licht.
  Ben nu begonnen aan De Nachtroos van Lucinda Reiley

 4. Wat leuk om weer een keer mee te doen met de Linkparty. Ik heb mijn artikel over vogelgeluiden toegevoegd. Ik ben momenteel met twee boeken bezig. Namelijk het dagboek van Anne Frank en de thriller Bonuskind van Saskia Noort.

 5. Met fiets en tent naar de orient-van Gerard Monnink. Over een fietstocht in 1936. Hilarisch, spannend, avontuurlijk reisverhaal, met foto’s, van twee Tukkers die elkaar in 1936 tegenkomen en zeggen, “Zeg, zullen we op de fiets naar de oriënt gaan?”
  “Ja is goed, zaterdag dan maar….”
  Dus vertrokken ze die zaterdag naar Palestina. Op de fiets.
  Het verhaal wordt nog beter. Hij ontmoette in Jeruzalem de vrouw met wie hij zou trouwen: Sefania, een lerares aan het hof van de Egyptische koning Faroek.

 6. Gisteren uitgelezen: De wintertuin van Jan Konst
  Geweldig goed en interessant boek over Duitse familie(s) vanaf de tijd voor de eerste Wereldoorlog tot voorbij de val van de muur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.