Tataa! Mijn nieuwe wasmachine!

Tataaa! Dit is onze nieuwe wasmachine. Bekend als ‘De Miele van Zweden’ heeft hij een reputatie hoog te houden wat mij betreft. Ik had er namelijk nog nooit van gehoord. Maar in mijn omgeving reageert iedereen positief op het merk  Asko.

Er zitten gelukkig maar weinig knoppen op, en die wijzen zichzelf.

N.B. Wist je dat waspoeder beter is om vetluis te voorkomen?

Lees ook wasmachine reinigen.

Met welk merk doe jij momenteel de was? Ik ben benieuwd welk merk het meest gebruikt wordt!

Similar Posts

23 Comments

 1. zeer goeie machine mijn ouders hebben er ook een van dit merk. en mijn vorige vaatwasser was ook van dit merk(volgende ook weer). zelf was ik met een miele van 19 jaar oud

 2. Miele van 13 jaar oud :)

  Tip zet hem ieder jaar in de autowas en pootjes inspuiten met kruipolie heb je er na 10 jaar geen roest op :)

 3. Ik heb een Miele combi, helaas niet geschikt voor gezinnen met langharige huisdieren zoals wij, ze hebben al met enige regelmaat een grote haarbal uit de machine gevist, maar de enige oplossing is een aparte droger en dat gaat bij ons niet dus we zullen het ermee moeten doen.
  Ergens valt Miele me wel heel erg tegen, van een apparaat van 2000 euro mag je toch verwachten dat hij wel wat aankan en wat beter in elkaar zit met een eventueel pluizenfilter zodat dit soort dingen voorkomen kunnen worden. Hiervoor had ik een Indesit, die ging 1 week na de garantie kapot (2 jaar oud) en heeft hele slechte reviews waar ik helaas te laat achter kwam. Het blijft lastig, heel goedkoop of heel duur, blijkbaar hebben ze allemaal wat, haha.

  1. Die combi machines zijn altijd stukken minder ook bij Miele die ouder worden dan 15 jaar is daar ook zeldzaam.

 4. Miele! Die ik nu heb is ca 4 jaar oud. Met de vorige (ook Miele) heb ik dus 18 jaar gedaan. Flink gezin, boerderij, dus veel wasbeurten. Eén keer had ik een nieuwe pomp nodig.
  Ze zijn wel duur. Maar de mijne wast goed.

  1. Inderdaad dat is een leuk gezicht!
   Ik heb voor mijn Asko een klep. Die ik naar voren open klap. Daar heeft al heel wat keertjes een van de kinderen op zijn knieën op zitten kijken naar het draaien van de was. ;-)
   Hij wast al 15 jaar voor mij.
   Daarnaast heb ik ook nog een Samsung. Die heb ik nog geen jaar.

 5. Hier heb ik ook nog nooit van gehoord, hopelijk bevalt hij goed. Gefeliciteerd met je nieuwe machine in ieder geval!

  Ik heb een Bosch, gebruik hem nog maar sinds december 2013, maar ben er erg tevreden mee. Daarvoor had ik ook een Bosch, daarvoor een Miele. En voor je denkt dat ik ze ontzettend verslijt; die Miele was echt op zijn eindje, heeft zeker de 20 jaar gehaald, en de Bosch was ter vervanging, maar heeft mijn ex meegenomen.

  1. Vindt echt niet doorslaggevend zo zuinig mogelijk. Kijk naar die Eco Buble machines wassen minder zuinig dan staat opgegeven en kleding komt er ook minder schoon uit :( (Zie test Volt)

   Asko zijn redelijk zuinig gelukkig hebben ze de water consumptie niet geknepen zo gebruikt hij genoeg water zodat het wasgoed echt door het water heen geslagen wordt in tegenstelling tot veel machines nu dat je enkel een trommel met wasgoed ziet ronddraaien.

 6. Mijn eerste wasmachine was een Primus die 20 jaar goed gefunctioneerd heeft. Daarna kochten we een Siemens : die is ondertussen ook al 10 jaar oud en werkt nog perfect. Wij kopen geen merk zoals Miele omdat we het veel te duur vinden. Een Miele mag dan misschien wel een zeer lange levensduur hebben maar een Miele 30 jaar oud zal een hoger energie_en waterverbruik hebben of een huidige wasmachine aangezien de technologie de laatste jaren zoveel veranderd is. Ik koop dan liever een ‘middenklasseprijs’ wasmachine die misschien geen 30 jaar zal meegaan zoals een Miele wel vaak doet maar mijn veel recentere middenklassemachine zal een pak zuiniger zijn of een Miele van 30 jaar oud….

  1. Koop al jaren een Miele tweedehands vorige was 75 euro toch bijna 4 jaar mee gewassen verkocht voor 100 euro :)

   Nu al bijna 2 jaar een Miele bovenlader voor slechts 75 euro en deze gaat zeker nog wel 5 jaar mee ondanks dat hij al 13 jaar oud is.

   Waterverbruik gaat hij niet halen met huidige machines maar maakt wel zeker beter schoon :)

   En veel Miele,s kun je gewoon aan warm waterkraan aansluiten en daardoor is stroomverbruik zeker 8x lager dan de zuinigste machines van nu :) ook met het beetje verbruikte gas is hij veel voordeliger.

 7. Ik schreef je al dat wij ook een nieuwe moesten kopen en dat is inmiddels een Siemens geworden. Ik hoop dat jij en ik heel lang van onze nieuwe machines kunnen genieten…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Een miele van de kringloop voor 40 euro die nu 4 jaar meedraait maar was het een ander merk geweest had me niet uitgemaakt. Ik koos niet specifiek voor een miele als wast hij wel heel goed. Asko had ik ook nog nooit van gehoord. Hoop dat hij goed bevalt.

 9. Mijn Miele viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en wast nog steeds perfect. 1 keer een kleine reparatie aan gehad!
  Mijn schoonouders hebben sinds 2 jaar ook een Asko, die hen prima bevalt. Succes met je machine!

 10. toch valt het mij op dat de nieuwe apparaten van nu minder lag meegaan dan vroeger, ook van de duurdere merken, het lijkt erop dat dat bewust gedaan word, om te zorgen dat wij vaker iets nieuws moeten kopen, want wat hebben de fabrikanten eraan als wij massaal maar eens in de globaal 20 jaar een nieuwe wasmachine, koelkast en dergelijke nodig hebben. net zoals er steeds nieuwe producten bedacht worden die dat apparaat in betere conditie houden, zoals vloeibare wasmiddelen, die veel beter zouden zijn dan de poeders ,maar waar je dan wel weer een ander product bij nodig hebt om de machine te reinigen.

  1. Maar dat is juist niet in het algemeen zijn poeders beter voor de machine en die smerige machine komt voort dat we steeds op lagere temperaturen aan het wassen zijn.

   En dat wasmachines steeds korter meegaan belangrijkste reden is we wassen steeds meer een gezin van 30 jaar geleden waste minder en het gezin was ook veel groter. En wasmachines zijn steeds geavanceerder en wat erop zit kan ook kapot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.