Tasje maken van een t-shirt

tasje maken
Het tasje met 2,5 kilo aardappels er in. Gaat prima!

Sinds het verbod op gratis plastic tasjes, is het aantal plastic tasjes flink gedaald. En dat is fijn, want al die tasjes waren hartstikke slecht voor het milieu.

Menig Nederlander heeft tegenwoordig standaard een klein tasje bij zich voor zijn of haar aankopen. Zelf heb ik maar liefst 3 nylon tasjes in mijn schoudertas. Maar laten we eerlijk zijn: het materiaal van dit soort tasjes is ook niet erg milieuvriendelijk… Omdat zo’n tasje jarenlang meegaat, is het echter wel beter dan het gratis plastic tasje.

Tasje maken

Je kunt natuurlijk ook zélf een tasje maken. Bijvoorbeeld van een stom t-shirt dat je toch nooit meer draagt. Zelf denk ik bij dit soort informatie altijd:

‘Jaja, maar ik ben helemaal niet handig met naaimachine en naald en draadje. Dus zelf een tasje maken kan ik niet.’

Maar op haar blog doemijmaaruiensoep.blogspot.nl geeft Oukje de Kwaasteniet een supermakkelijk tutorial om een t-shirt om te toveren in een duurzaam tasje. Een tasje maken was werkelijk nog nooit zo makkelijk. En het mooiste vind ik: er komt geen naaimachine, naald of draad aan te pas!

Het enige dat je hoeft te kunnen om dit tasje te maken is knippen en knopen : )

Tasje maken volgens Oukje de Kwaasteniet

Ik putte moed uit het duidelijke tutorial van Oukje en besloot een poging te wagen. Wij kregen ooit een hele stapel spuuglelijke t-shirts in knalgeel, knaloranje en knalgeel van mijn moeder. Ik nam ze aan met de vage notie om ze als nachtpon te gebruiken.

Helaas vond mijn man ze geweldig, en promoveerde ze tot zijn pyjama. Dus nu slaap ik afwisselend naast een soort kanariepiet, tomaat of sinaasappel : (

Dus toen ik Oukje’s tutorial tegenkwam wist ik meteen wélk t-shirt ik ging gebruiken voor dit experiment!

tasje maken
Hiervan hebben we er helaas wel een stuk of 7

Wat heb ik geleerd van Oukje’s tutorial?

 1. Je moet de hals ook weer niet te diep uitknippen. Dat heb ik wel gedaan, waardoor het tasje wat minder diepte heeft.
 2. Het is mooier als je niet slordig knipt… Want anders ogen de handvatten een beetje slordig.
 3. Een t-shirt veranderen in een handig tasje is echt goed te doen. Je moet alleen wel even rustig werken en niet ongeduldig en snel willen zijn. Zoals ik.
 4. Het kost je ongeveer 15 minuten, en dan heb je een prima duurzaam tasje.

Conclusie over tasje maken van een t-shirt

Complimenten voor Oukjes tutorial! Zelfs ik kon er prima mee uit de voeten, en ik ben helemaal niet handig. Met haar methode maak je in ongeveer 15 minuten een sterk tasje waarin bijvoorbeeld prima 2,5 kilo aardappels kunnen worden vervoerd, zoals op de foto te zien is.

Als je netjes knipt, en de hals niet te diep maakt, is het bovendien een keurig tasje.

Leestips

Hoe ga jij om het verbod op plastic gratis tasjes?

Similar Posts

19 Comments

 1. Wat een idee een tasje van een shirt!! Wat zijn er veel creatieve mensen!
  Ik heb stoffen tasjes voor als ik ongesneden brood neem, nylon tasjes in de handtas, rieten boodschappentas, jute tassen van de AH voor als ik op de fiets boodschappen haal en in de fietstassen liggen ook plastic tasjes, want ik had er zoveel gespaard.
  Van Teunie heb ik een boodschappennet, die is ontzettend fijn voor naar de groenteboer en een paar boodschappen.
  Persoonlijk vind ik die vriendelijker dan een nylontasje, ondanks zijn leuke kleurtjes.
  Ik heb altijd boodschappentassen, -jes, – mandjes gehad!
  In sommige kledingwinkels hebben ze kleding zomaar willen meegeven, daar heb ik een hekel aan en vraag of ze de kleding in vloeipapier willen verpakken, ook in de boekenwinkel vraag ik of ze het boek of tijdschrift in papier of een papieren zakje willen verpakken. Beide ter bescherming van het artikel.
  En dan nog heb ik heel soms geen boodschappentas bij me!!

  1. Ik krijg kleding nu ook vaak los mee inderdaad. Bij de Bristol en Hema bijvoorbeeld. Maar daar gebruik ik dan 1 van mijn vele nylontasjes voor.

   Maar laten verpakken in vloeipapier is ook een goede oplossing.

 2. Wat creatief bedacht! Ik heb eigenlijk geen simpele tshirts waar ik vanaf wil, maar mocht het ooit zo zijn ga ik het misschien wel eens proberen.

 3. grappig gedaan, maar ik heb er zelf niets mee.. Ik zou het shirt bij de hals en de mouwen dichtnaaien en dan aan de andere kant handvaten erin knippen en dat dan weer mooi naaien…

 4. Ik maak opvouwbare nylonzakjes van kapotte paraplu’s. Na winderig weer zijn kapotte paraplu’s regelmatig te vinden in de berm. Nylon is misschien minder milieuvriendelijk of een katoenen t shirt maar aangezien mijn ‘stof’ komt van afgedankte paraplu’s is het toch milieuvriendelijk want ik recykleer de stof. Paraplustof is sterk en bovendien waterdicht (en dat laatste kan van een katoenen t shirt niet gezegd worden) Ik demonteer de paraplu, hergebruik de stof en het ijzer vliegt in het containerpark bij het ‘oud ijzer’. Alles netjes gesorteerd….

 5. Dat is idd wel een hele handige manier.
  IK vind het idee ook leuk om voor een kinderfeestje te maken.
  Koop ik witte shirts, laat de kinderen ze versieren, knippen en knopen en ze hebben een leuke tas.
  Super leuk :D

 6. Super leuk en super creatief gedaan. kom er maar eens op. Zelf heb ik ook altijd wel van die opvouwbare tasjes in mijn tas. Ik ben er nu wel aan gewent dat je ze niet meer krijgt. Heel soms heel soms als het echt niet anders is neem ik nog een tasje . maar liever niet. vaak staan er ook voldoende dozen om je boodschappen in te doen. Ik ga dit eens met de kids maken.Shirts zijn er vaak genoeg. Kids groeien als kool.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.