SunUnited: te mooi om waar te zijn?

sununited
Ik heb al eens eerder geschreven over mijn verlangen naar zonnepanelen of een zonneboiler. Helaas zijn die dingen zo duur, dat het bij verlangen bleef, maar toen vond ik SunUnited.

SunUnited is een bedrijf dat jouw dak huurt, en er zonnepanelen op plaatst.

SunUnited

Zij verzorgen de subsidieaanvraag, en doen de investering in de zonnepanelen. De enige kosten die je maakt zijn een eenmalige inschrijfvergoeding van 20 euro exclusief btw. Die vergoeding betaal je voor de tijd en moeite die zij steken in de subsidieaanvraag.

Ik vind dit geweldig klinken, maar het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat meestal ook…

Maar de website komt op mij wel heel gedegen en betrouwbaar over.

Lees ook het artikel van de Consumentenbond over zonnepanelen.

Dus mijn vraag aan jullie: heeft iemand van SunUnited gehoord?
En misschien zelfs ervaring met dit bedrijf?
Is het legitiem, of is het inderdaad te mooi om waar te zijn?

Similar Posts

11 Comments

 1. Onlangs ving ik iets op over deze werkwijze, in Duitsland schijnt het op grote schaal te gebeuren. Subsidie maakte het een aantrekkelijke markt, door dreigende bezuinigingen maakte de duitse zonnepanelenbranche zich grote zorgen. Niet om het klimaat maar om hun baan.

 2. Nooit van gehoord, zou eerst eens informeren en vragen of ze het e.e.a op papier willen zetten. Manlief zegt steeds dat het zonder subsidie nog veel te duur is.

 3. Ja, dat is nou juist zo geweldig: je kunt zelf ook van die energie gebruik maken.

  En je hoeft dus zelf die subsidie niet aan te vragen: dat doen zij. Wordt de subsidie afgewezen, dan gaat het hele feest niet door, maar wordt hij toegewezen, dan installeren zij de panelen.

 4. Indirect betalen we het natuurlijk met z’n allen. En ik geef om het milieu maar hoeveel CO2 is er uitgestoten tbv de panelen voor ze op je dak zitten? Daar ben ik nou wel benieuwd naar. Naar mijn idee is er geen reden om SunUnited te wantrouwen maar als ze er niet een prettig belegde boterham aan over hield zouden ze het niet doen.

 5. Ik heb ze geg.googled, maar er is heel weinig over te vinden (ervaringen dan).
  En het klinkt inderdaad te mooi.
  Wat ik WEL heb begrpen is dat ze het NIET voor IEDEREEN aanvragen.
  Je komt in een soort loterij terecht en dan wordt jouw dak wel / niet uitgeloot.
  Ga jij het wel proberen?
  Gr,

 6. Betrouwbaar of niet; je zit wel aan dat bedrijf vast en afhankelijk van hun grillen en indirect dus ook de grillen van de overheid… ik zou het niet willen… ik huur ook geen ketel om die reden.
  Het is net als ‘gratis adviseurs’. Ik wil niet de speelbal zijn van kringetje gewiekste mensen die elkaar geld (subsidies ed) toeschuiven… Dan trek ik aan het kortste eind uiteindelijk.
  Al verlang ik ook soms naar zonnepanelen, maar het duizelt me van de voors en tegens en ik wacht liever tot onze ketel versleten is en de techniek beter ontwikkeld. Voor de huidige panelen ligt ons huis ‘verkeerd’ dat zou te weinig rendement opleveren. Kan ook zijn dat je grote kosten hebt aan het geschikt maken van het dak. Hoe zit het met deze kosten? Wie betaalt dat dan?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.