Streamingsarmoede: 1ste wereld probleem?

Last updated on March 10th, 2025 at 03:51 pm

streamingsarmoede

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man een abonnement op de Gelderlander cadeau. Dus nu kan ik onder andere, dagelijks de columns van Thomas Verbogt en Angela de Jong lezen!

In een recente column had Angela de Jong het over streamingsarmoede!

Streamingsarmoede

Haar column gaat over een nieuw realityprogramma bij RTL: Special Forces Vips. Hierin worden Bekende Nederlanders flink afgebeuld. Het probleem is: alleen de eerste aflevering is gratis te bekijken. Voor de rest heb je een abonnement op Videoland nodig. En tsja, niet iedereen heeft een abonnement op Videoland.

Dat brengt Angela op het concept ‘streamingsarmoede’:

‘De kijker kan zijn zuurverdiende euro immers maar een keer uitgeven. Het aantal huishoudens dat zich én Netflix én Videoland én Disney Plus én Amazon Prime én Discovery Plus én ESPN én Viaplay kan veroorloven is beperkt. Ik voorspel hier alvast de opkomst van een nieuw fenomeen: streamingsarmoede. Zielige kindjes die niet kunnen meepraten op het schoolplein omdat hun ouders geen zeven abonnementen kunnen betalen per maand, hoewel ze allebei fulltime werken.’ (Bron: De Gelderlander)

Dit lijkt me wel een typisch Eerste Wereld Probleem*.

Zelf hebben wij overigens alleen Netflix.

Dat vind ik al duur zat.

Zie ook Netflix prijzen 2022.

*Eerste Wereld Problemen

Eerste Wereld problemen zijn problemen die een zekere luxe in zich herbergen. Op de site Eyespired vind je er prachtige voorbeelden van. Zoals het Eerste Wereld probleem: ‘Ik kan de naam van mijn werkster niet onthouden.’ Of deze:

Hoeveel streamingsdiensten heb jij?

Similar Posts

26 Comments

  1. Ik ken het probleem van te weinig streamingsdiensten niet, ik heb zelfs geen televisie. En dat al een jaar of negen niet meer. En het bevalt prima. Youtube heeft mij genoeg te bieden. Heeft niets te maken met het niet kunnen betalen voor bepaalde diensten. Ik was op een geven moment de opgedrongen oververzadiging op velerlei gebied gewoon helemaal zat. Ik hoef niet meer direct na het eten gehaast op te springen om maar niets te missen van wat de streamingsdiensten mij voorschotelen.
    Het brengt rust in mijn leven.

  2. Wij hebben digitale tv van Z. en met een abonnement op movies enz., daar zit videoland bij in. Meer hoeft ook niet voor ons. Je hebt tenslotte ook maar 24 uur in een dag, waarvan de meeste tijd besteed wordt voor werken (incl. huishouding), hobby’s en slapen.

  3. Het lijkt wel of de wereld op z’n kop staat. Vroeger zei men “voor alles is een oplossing te vinden”. Nu lijkt het wel “van alles is een probleem te maken”. Je kunt tenslotte rustig verder leven ook al zag het tv programma niet (ik ben ervaringsdeskundige)

  4. Ik vond het ook nogal stom. Dacht dat er een leuk programma kwam, kon ik het niet zien. Ik heb alleen NLZIET. Daarmee kijk ik tv én alles terug en vaak ook vooruit (die laatste twee volledig reclamevrij!) van NPO, RTL en SBS. Dat is voldoende. Alleen zit Videoland daar dan weer niet bij inbegrepen.

  5. TV is Angela haar werk, dus logisch dat ze het over streamingsarmoede heeft.
    Ik hoef geen streamingsdiensten. Gewoon, niet nodig. Ik voel me meer rijk met andere dingen dan tv-programma’s.

  6. Streamingsarmoede, ik heb het al vaker moeten horen van iemand.
    Maar vooral wat hij had en ik niet, wat ik had en hij niet was ondergeschikt.
    Het zal wel, ik beslis zelf wel of ik aan streamingsarmoede lijdt. Hans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.