Storm over Nederland

storm in nederlandHet klinkt als de titel van een pittoreske streekroman: ‘Storm over Nederland’.

Maar de wind loeit onprettig hard om ons huis! Normaliter kan ik een stevig windje best waarderen, maar alleen als ik iedereen veilig thuis heb.

Kinderen en man naar school en werk

Vandaag is iedereen namelijk net weer naar school en werk vertrokken, en ik hoor steeds Rob de Nijs’ lied in mijn hoofd: ‘Er is geen banger hart, geen banger hart dan dat van mij.’ Ik stel mezelf gerust met het kaartje van het KNMI, waarop te zien is dat het weeralarm niet voor Gelderland geldt. Was dit wel het geval, dan had ik mijn zoon denk ik niet naar school laten gaan.

Toch zal mijn moederhart blij zijn als iedereen weer veilig thuis is! Mijn man werkt in Amsterdam en zal bij zijn ouders in Utrecht gaan overnachten. Als hij tenminste uit Amsterdam kan wegkomen, want het treinverkeer ligt daar momenteel plat. Mijn 16-jarige zoon zit in Ede op school. Tussen Ede en Arnhem is een boom over het spoor gevallen, maar dit wordt opgelost met bussen.

Mijn oudste dochter heeft vandaag vrij, en de jongste twee zonen hoeven gelukkig ik alleen maar 3 km naar huis te fietsen.

Maar wat zal ik vanavond lekker zitten als de wind is gaan liggen, en iedereen weer veilig thuis is.

Wat merken jullie van de storm?

Similar Posts

19 Comments

 1. Ik merk er niet veel van, alleen dat ik hoofdpijn heb (storm/onweer/sneeuw, altijd raak). Mijn vriend moet wel een stuk fietsen straks maar het is hier al een stuk minder (Rotterdam) dus dat zal gelukkig wel meevallen.

 2. Nou, eng he? Wij zitten in Alkmaar wel echt middenin het weeralarm en dat is ook volkomen terecht!! Echt supereng. Overal zijn omgewaaide bomen. Gelukkig lijkt het nu wat te luwen!
  Bij de school van mijn dochter was een enorme tak van een boom gebroken. Ben ik even blij dat ‘ie niet óp de school viel!!

   1. Ik weet eigenlijk niet goed hoe je kunt zien of de boom oud is… hij zag er gewoon uit als een boom, haha! Hij is wel erg groot.
    Als je hier nu in de auto rijdt zie je overal bomen liggen, met wortels en al uit de grond gerukt!

 3. De storm merken we inderdaad wel, vlak voor het huis is een boom om gewaaid en achter het huis ging er een boven op een auto!
  Vind nu ook wel weer mooi geweest!

 4. Het waait hier (Rotterdam) best wel flink, vind ik! Ondanks dat er hier geen weer-alarm is afgegeven.

  Maar ik maak me meer druk om mijn man, die nu in Utrecht aan het werk is. Er reden vanmorgen alweer minder treinen, dus het is maar weer afwachten hoe hij vanavond thuiskomt…. Ben me dan best wel druk aan het maken, ook ivm de bevalling die elk moment zou kunnen beginnen (of niet, natuurlijk :P ) of ie dan wel thuiskomt… Maar ach, ik zou zelfs mijn vader kunnen vragen of hij hem even ophaalt…

   1. Hij kon gelukkig op tijd thuiskomen, maar helaas nog steeds geen baby ;) Maargoed, we hebben nog even…. :) Harde buiken worden wel steeds frequenter, dus ik ben benieuwd :)

 5. viel het vanmorgen om half 7 nog wel mee met de wind , toen k om 11 uur naar huis fietste was het al bar en boos en waaide ik een paar keer de weg op en kreeg ook nog bijna een flinke tak in mijn nek ,dus wat was ik blij dat ik thuis was, mijn dochter zou vanavond naar huis komen met trein bus en fiets en ik hoop maar dat ze niet wacht tot het heel laat is voor ze naar huis komt ,want ik ga meestal op tijd slapen omdat ik er weer vroeg uit moet ,maar denk dat ik geen oog dicht doe voor ze veilig en wel thuis is

 6. Ik woon in de Haarlemmermeer, het meest zuidelijkste stukje van Noord-Holland. In het rode gebied dus. Bij mij om de hoek is een grote boom omgewaaid, ik bedenk me net dat ik blij ben dat ik niet op het hoekje woon. De boom ligt nu dwars in de tuin van de buren…
  Zal fijn zijn als iedereen weer veilig thuis is…

 7. Hier in Zuid-Holland waait het flink, maar ik heb het de afgelopen jaren ook wel eens erger meegemaakt. Maar heel vervelend voor de mensen die nu er op uit moeten, zeker de fietsers. Ik merk het wel goed in mijn oude huis aan de tocht, maar het is gelukkig niet zo koud dat de kachel erbij aan moet.

 8. Nou, hier op Tholen waaide het heel behoorlijk, maar nu is het volgens mij al een heel stuk minder. Een zijwind op de fiets met twee kinderen er nog op was even vervelend, vooral toen iemand met zijn ouwe roestbak de regel van ‘obstakel aan jouw kant = jij stoppen voor tegemoetkomend verkeer’ niet snapte….

 9. Hier was het ook best eng. Achter bij de buren is een boom ontworteld vlak naast een woning en hiervoor waaide een keet omver. Het spookte behoorlijk. De stroom viel zelfs een uur uit. Gelukkig zitten onze dakpannen geplakt en ze zijn er nog nooit afgewaaid. Hoop dat iedereen weer veilig thuis komt. Ik zou me net zo voelen.

 10. Hier in Zeeland viel het wel mee. Het stormde wel flink, maar ik heb wel erger mee gemaakt met ontwortelde bomen en zo.

  Hopelijk voor jullie luwt de storm zo en komt iedereen snel en behouden thuis!

 11. Hier in het zuiden schijnt het lang niet zo erg geweest te zijn.
  Alles wat in mijn tuin om kon vallen ligt wel plat, en m’n vlinderstruik heeft het hard te verduren gehad, maar die groeit volgens jaar wel weer aan.
  Ik ben wel bewust thuis gebleven tot het ergste voorbij was en heb mijn katten binnen gehouden.

  Toen ik om een uur of half zes nog even met de fiets weg moest zag ik wel verschrikkelijk veel takken overal liggen.
  Maar als ik al die fotos van ontwortelde bomen zie dan lijkt het er op dat het hier allemaal erg meegevallen is

 12. Aan het eind van de avond had ik iedereen gelukkig weer veilig op de plek!

  Mijn man kreeg een lift van een collega naar Soest, en kon van daaruit de trein pakken naar Utrecht. Naar huis kon hij niet, want er lag een boom op het spoor tussen Ede en Arnhem. Dus het kwam goed uit, dat hij toch al bij zijn ouders ging slapen.

  Mijn zoon kwam om 19 uur thuis. Hij deed er 4 over om thuis te komen. In Ede moest hij een uur wachten tot hij met de bus mee kon naar Arnhem.

  Hadden jullie iedereen ook weer veilig onder je vleugels?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.