Storm in Nederland

Gaat het bij jullie ook zo te keer? De tuinstoelen, die we nog steeds niet hadden opgeruimd, waaiden gewoon door de tuin. Nu staan ze eindelijk in de garage! En vanmiddag zou mijn zoon zijn vriendinnetje van de trein gaan halen, maar met dit weer is fietsen niet te doen lijkt me. En ook niet ongevaarlijk? Bovendien zullen er vast wel takjes op het spoor waaien, waardoor de trein niet gaat.

Echt weer dus om lekker binnen te blijven bij de kachel, met een kopje koffie en voor de kinderen warme chocolademelk! Ik hoor het koffieapparaat al gezellig pruttelen!

Hoe is het weer bij jullie? En moet je je plannen nog aanpassen voor de storm?

storm

Similar Posts

18 Comments

 1. Hier in België waait het ook hard maar ik hoorde op het
  nieuws dat het bij jullie en ook in Engeland veel erger is.
  Hopelijk krijgen jullie niet teveel schade en raken er
  geen mensen gekwetst zoals in Engeland.
  Maak het maar lekker gezellig thuis.
  Mijn plannen moet ik niet wijzigen ;) heb een berg strijk
  te verslaan en die waait spijtig genoeg niet weg ;)
  Liefs

 2. Ja, hier (belgië) ook redelijk veel wind.
  Wij gingen normaal deze namiddag even weg, hier in de buurt iets gaan bekijken van andere landen, voeding enzo, maar dat gaan we nu niet doen, we blijven gewoon thuis.
  Koud is het hier dan weer helemaal niet, verwarming heeft nog niet aangestaan vandaag.

 3. Hier in het hoge noorden waait het behoorlijk en miezerig. Wij moeten vanmiddag helaas op verjaardagsvisite van een meisje van 4, dus die kun je niet zo gemakkelijk overslaan. Maar koud is het hier in huis niet, toen ik vanochtend om 8 uur op de thermostaat keek stond die nog op 19,5 graad, terwijl ik gisteravond hem om half 10 al uit had gezet. En nu gaan gelukkig wel de laatste blaadjes van de bomen af, dus die morgen of dinsdag even opvegen en dan is dat gedoe hopelijk voorbij.

 4. wij gaan nog even lekker een frisse neus halen, daar waar het echt fris is:-) langs de waterlijn op het strand, even het hoofd leeg laten waaien en daarna is er warme maaltijdsoep :-) , kaarsjes aan en we gaan er niet meer uit.

   1. Ik was aan zee vanmiddag en werd gezandstraald!! Maar vlak bij de vloedlijn was het spectaculair met schuimvlokken die het strand opwaaiden. Mooi met de zon die de woeste golven aanlichtte!

 5. Hier waait het ook best flink. Heerlijk, als je binnen zit. Maar vanmiddag moeten we nog een flink stukje rijden om Sinterklaas bij mijn vader te vieren.
  En zo’n lekkere houtkachel, dat mis ik dan wel weer. Lijkt me zo heerlijk.

 6. Gasten hadden hetraamleker openlaten staan, hoorden we beneden, toen zeop mijn uitnodiing beneden kwamen ontbijten. Dat geberut net vaak. Wat eenl leuke mensen! Uitnodiging gekregen om bijhen in DE langs te komen ooit. Tijdens deze gezelligheid hoorden we het raam rammelen.
  Ik woon dicht bij de kust? In hun huis zijn hele dike muren.

 7. Ik ben vanmorgen op mijn fiets bijna het water in gewaaid! Ik had zijwind en een flinke windstoot blies mij haast van de fiets af. Op de terugweg heb ik een andere route genomen. Ik had weinig zin om uit ijskoud modderwater te klimmen ;-)

  1. Ik kan me voorstellen dat je een andere route hebt genomen. Het zal je maar gebeuren, dat je het water in waait! Ik ben blij dat de storm in het weekend was, want anders had ik vandaag de hele dag taxichauffeur moeten spelen om de kinderen naar school te brengen denk ik.

 8. een beker warme chocolademell met slagroom en dan kijken naar zwiepende takken en opdwarrelende blaadjes. En het roodbrostje wat wat lekkers komt halen; er liggen gedroogde meelwormen en rozijntjes voor hem klaar. Vindt ie lekker. De koolmezen leven zich uit op de pindanetjes en de kokosnoot die is gevuld met vet en zaadjes. Genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.